ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΕΡΑΣ: Ο πρώην αναρχοσυνδικαλιστής που ηττήθηκε & δολοφονήθηκε από τον λενινοσταλινικό μηχανισμό - Μία συζήτηση στο ''ATHENS INDYMEDIA''


Κώστας Σπέρας (1893 - 1943).



Ο Κώστας Σπέρας, ο παλιός αναρχοσυνδικαλιστής, ιδρυτής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνιδρυτής (μαζύ με τον Αβραάμ Μπεναρόγια και άλλους συνδικαλιστές της εποχής της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας είναι ο τιμώμενος του παρόντος αφιερώματος.

Ο σκοπός του αφιερώματος αυτού δεν είναι να καταγράψει τα βιογραφικά στοιχεία, ούτε και να αποτελέσει μία ακόμα ''αγιογραφία'' του Κώστα Σπέρα. Τα βιογραφικά στοιχεία του Κώστα Σπέρα, άλλωστε, και η ''αγιογραφία'' του βρίσκονται στο Διαδίκτυο και μπορεί εύκολα όποιος το επιθυμεί να καταφύγει εκεί, για να μάθει κάποια πράγματα από την ζωή και την δράση του παλιού αναρχοσυνδικαλιστή.


Σκοπός του αφιερώματος είναι να καταδειχτεί και εκείνο το κομμάτι της ζωής του παλιού αναρχοσυνδικαλιστή, το οποίο παραμένει στο σκοτάδι και έχει να κάνει με την ζωή του και την όποια δράση του, μετά την ήττα του από το ΚΚΕ, κοντολογής από το 1924- 1925 και μέχρι τον θάνατό του.

Επίσης σκοπός του αφιερώματος είναι να καταδείξει και την λάσπη, την συκοφαντία, την διαστρέβλωση και τις χαλκευμένες κατηγορίες, μέσα από την χρήση πλαστών και κατασκευασμένων κίβδηλων ντοκουμέντων, που χρησιμοποίησαν ο σταλινικός μηχανισμός και οι σύγχρονοι επίγονοί του, προκειμένου να ''δικαιολογήσουν'' τον ανηλεή αποκεφαλισμό του πρώην (πλέον, διότι μετά την ήττα του , είχε - από ένα σημείο και πέρα -, πιθανότατα, παύσει να προσδιορίζεται ως τέτοιος και όπως λέει ο Άγις Στίνας είχε αποχωρήσει από την πολιτική και συνδικαλιστική ζωή του τόπου, αν και αυτό δεν έγινε αμέσως, αλλά κοντά στα 1930 με 1931) αναρχοσυνδικαλιστή Κώστα Σπέρα από την σταλινική συμμορία του καπετάν - Ορέστη (Ανδρέα Μούντριχα ο οποίος ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Αττικοβοιωτία) στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1943, όταν ο ΕΛΑΣ, αμέσως μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την παράδοσή της στους συμμάχους, απέκτησε την μαζική υπεροπλία στην Ελλάδα, με τα όπλα που πήρε από τον καταρρεύσαντα ιταλικό στρατό και αποφάσισε να εφαρμόσει το σχέδιο Γληνού - Ιωαννίδη, το οποίο προέβλεπε την μαζική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, καθώς και το βίαιο ξεκαθάρισμα όλων των λογαριασμών του παρελθόντος.

Αυτό το αφιέρωμα δεν είναι, φυσικά, το πρώτο μου αφιέρωμα. Αυτό είναι το δεύτερο στην σειρά.

Πρώτο αφιέρωμά μου στην συκοφαντική επίθεση που υπέστη ο Κώστας Σπέρας από τους σταλινικούς, που στεγάζονται στο ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' είναι το θέμα που άνοιξα στο ''ATHENS INDYMEDIA'', με τίτλο : ''ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ'' http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=958886 , το οποίο αξίζει να το παρακολουθήσετε, για να γελάσετε, μέχρι δακρύων (τα οποία θα αναβλύζουν στα μάτια σας, όχι μόνο από το πολύ γέλιο, αλλά και από λύπη για την αχρειότητα των ανθρωποειδών, που δολοφόνησαν τον Κώστα Σπέρα, ενώ τον είχαν καλέσει σε συνάντηση, καθώς και την ''ποιότητα'' εκείνων, που σήμερα υπερασπίζονται τα πεπραγμένα των στυγνών και μπαμπέσηδων δολοφόνων, καθώς και τις μεθόδους και τα μέσα που μεταχειρίζονται, για να προβούν στο υπερασπιστικό τους έργο) και το οποίο υπήρξε ένας τραγέλαφος για τους σταλινικούς συκοφάντες του Κώστα Σπέρα, αφού εκεί καταδείχτηκε η πλαστότητα των περιστατικών, τα οποία επεκαλούντο, για να ''τεκμηριώσουν'' την αναδρομική ''δικαιολόγηση'' του αποκεφαλισμού του Κώστα Σπέρα από την συμμορία των ελασιτών δολοφόνων του καπετάν - Ορέστη, έξω από την Μάνδρα.
(Ίσως και αυτήν την συζήτηση να την μεταφέρω, κάποια στιγμή στο μπλογκ μου, διότι ευτυχώς και αυτήν την έχω σώσει, γεγονός που επιτρέπει την επαναφορά της, εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην παρακολούθησή της στο μέλλον).

Ένα δείγμα των λογοκριτικών ''δεξιοτήτων'' των σταλινικών του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' μπορείτε να το ''απολαύσετε'' στο θέμα που άνοιξαν στον μπλογκ τους, με τίτλο : ''ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ'' και ιδιαίτερα στα σχόλια του εν λόγω θέματος, όπου μόνοι τους γράφουν και απαντούν κόβοντας, κάθε αντίθετη φωνή : http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html#comments

Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι οι επίγονοι του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς. Αυτοί, ως πολιτικοκοινωνική δύναμη, έχουν περιθωριοποιηθεί και είναι έτοιμοι για την ενταφίασή τους στην χωματερή της Ιστορίας.

Το πρόβλημα και το ουσιώδες θέμα είναι τα πεπραγμένα των πολιτικών τους προγόνων και η ιστορική διερεύνησή τους, η οποία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο debate και φυσικά δεν μπορεί να γίνεται με την χρήση και την κατασκευή πλαστών και κίβδηλων ''στοιχείων'' και ''ντοκουμέντων'', προκειμένου να ''τεκμηριωθεί'' η πολιτική τους θέση και η ''ιστορική'' τους τοποθέτηση.

Αυτήν την πάγια πρακτική και την μεθοδολογία των σταλινολενινιστών έρχεται να καταδείξει σε όλο τους το ''μεγαλείο'', το παρόν αφιέρωμα στον Κώστα Σπέρα, εναντίον του οποίου χρησιμοποίησαν πλήρως την μεθοδολογία του ψέματος και της πλαστογραφίας, την οποία είχε θέσει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δράσης του ο σταλινικός μηχανισμός του Κ.Κ.Σ.Ε., κατά την διάρκεια των σκηνοθετημένων δικών της Μόσχας, στα μέσα και προς το τέλος της δεκαετίας του '30 στην Ε.Σ.Σ.Δ., χάνοντας ακόμα και τα ψήγματα δίκιου που μπορεί να είχαν, σε κάποια από όσα καταλογίζουν στον άγρια δολοφονημένο παλιό αναρχοσυνδικαλιστή.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2008, όταν με αφορμή δύο συζητήσεις στο PHORUM. GR, για τα Δεκεμβριανά, και τον Δημήτρη Γληνό, έγινε αναφορά από τον ‘’Κούλη’’, ή k55, ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλείται στο Διαδίκτυο (έχει εμφανισθεί στην συζήτηση, που παρακάτω δημοσιεύω χωρίς περικοπές και ως ‘’1ας από μέτωπο ιστορίας’’, αλλά και ως ‘’1ας’’) σε ένα παλαιό άρθρο (της 25/1/2007) του karhergr στο Διαδίκτυο, με τίτλο ''Για τον Σπέρα'' http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html , στο οποίο ο karhergr καταλόγιζε στον Κώστα Σπέρα συνεργασία με τον ΕΔΕΣ, κατά την διάρκεια της Κατοχής και επιχειρούσε να ‘‘αιτιολογίσει’’ την δολοφονία του παλιού αναρχοσυνδικαλιστή, δικαιώνοντάς την, στηριζόμενος σε αυτήν την – υποτιθέμενη – συνεργασία, την οποία (υποτίθεται ότι) τεκμηρίωνε σε ‘‘έγγραφα ντοκουμέντα’’ και συγκεκριμένα σε επιστολές που είχε λάβει ο ηγέτης του ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας και οι οποίες έπεσαν στα χέρια του ΕΛΑΣ, κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες τον Δεκέμβριο του 1944, όταν ο Άρης Βελουχιώτης (υποτίθεται ότι) καταδίωκε τις δυνάμεις του Ζέρβα στην Ήπειρο, πριν αυτές καταφύγουν στην Κέρκυρα.

Μπορείτε να δείτε τους εν λόγω στομφώδεις και πομπώδεις ισχυρισμούς του karhergr στην παραπάνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html .


Τάσος Αναστασόπουλος

Θα με ρωτήσετε (και φυσικά, πρώτοι από όλους θα το έκαναν αυτό, ο karhergr και η παρέα του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', αν αυτή αποτελείται από άτομα περισσότερα του ενός) πως αντιλήφθηκα την πλαστότητα των ''ντοκουμέντων'' και των ''γεγονότων'', που επεκαλείτο ο πλαστογράφος και παραχαράκτης karhergr στο αθλιογράφημά του ''Για τον Κώστα Σπέρα'' στο http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html
.

Ήταν δεδομένο, για μένα, ότι όλα αυτά μύριζαν από μακριά ότι ήσαν παραχαραγμένα.
Αυτό, μάλιστα, που καθιστούσε ύποπτα, ως πλαστά, τα εν λόγω έγγραφα – πέρα από το περιεχόμενό τους, το οποίο προφανώς θα έπρεπε να είναι γνωστό στα στελέχη του Κ.Κ.Ε. (Εσωτερικού) και της Ε.ΑΡ., που αποκαθιστούσαν την μνήμη του Κώστα Σπέρα, ως δολοφονημένου από τον σταλινικό μηχανισμό της Ο.Π.Λ.Α. και του Ε.Λ.Α.Σ., για καθαρά πολιτικούς λόγους και λόγους αντεκδίκησης, στα οποία στελέχη γίνεται αναφορά στο λιβελλογραφικό άρθρο του karhergr και τα οποία θα είχαν κάθε λόγο να αποφύγουν μια τόσο καθαρή τοποθέτηση, υπέρ της αποκατάστασης της μνήμης του παλιού αναρχοσυνδικαλιστή, αν τα ''στοιχεία'' αυτά δεν ήσαν πλαστά, ή παραχαραγμένα – ήταν το γεγονός ότι ο συγγραφέας του άρθρου (περί του karhergr ο λόγος) ήταν σταλινικός, καθώς και το γεγονός ότι ουδεμία αναφορά έκανε στις πηγές από τις οποίες αντλούσε τα ''στοιχεία'', που προσκόμιζε, είτε αναφερόμαστε στα ''έγγραφα'', από το ''αρχείο'' του ΕΔΕΣ, που παρουσίαζε, με στόμφο, είτε αναφερόμαστε στα γεγονότα, που οδήγησαν στην απόκτηση αυτού του αρχείου από τον ΕΛΑΣ.

Αυτός ο συνδυασμός των ελλείψεων οποιασδήποτε αναφοράς στις πηγές του karhergr, μαζί με την σταλινική πολιτική τοποθέτηση του εν λόγω αρθρογράφου, με έκαναν να είμαι σίγουρος ότι πρόκειται περί μυθευμάτων, που κατασκευάστηκαν σε διάφορα σταλινικής προελεύσεως και υφής παραχαρακτήρια και κιβδηλοποιεία του παρελθόντος ή/και του παρόντος και αυτό που έμενε να ανακαλύψω ήταν η πλοκή (το story) του μυθεύματος και το στήσιμο της όλης μυθοπλασίας.

Φυσικά, δεν έπεσα έξω, όπως προκύπτει από ολόκληρη την σχετική συζήτηση στο ''ATHENS INDYMEDIA'', η οποία συζήτηση, εσφαλμένα, περικόπηκε από την Σ. Ο. του εν λόγω site.
Βέβαια, το γεγονός ότι ο karhergr και η παρέα του στο ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο των παραχαρακτών και των συκοφαντών, που τους ''απένειμαν'' οι υπεύθυνοι του ''ATHENS INDYMEDIA'', αποτελεί ένα παρήγορο συμβάν, που μετριάζει το αδυσώπητο γεγονός της επιβληθείσας περικοπής της συζήτησης.
Το μετριάζει, αλλά δεν το εξαλείφει.

Φυσικά, η Σ.Ο. του ''Athens Indymedia'' δικαιούται να πράττει ό,τι επιθυμεί, διότι το μαγαζί είναι δικό της και έχει κάποιες δικαιολογίες για την πράξη της αυτή, αφού ο διάλογος στην εξέλιξή του εκτραχύνθηκε, λεκτικώς.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν κρίνεται, για την πράξη της.
Κρίνεται και αυτή, όπως κρινόμαστε όλοι - του υποφαινομένου πρώτου από όλους....

Δείτε την συζήτηση, που περικόπηκε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1009528 .



1009528
Για τον Κώστα Σπέρα...




από karhergr 11:21μμ, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009(Τροποποιήθηκε 8:30πμ, Δευτέρα 20 Απριλίου 2009)

θεματικές: Ιστορία - Θεωρία
.


Το σενάριο είναι ακριβώς το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Η αστική διανόηση συγκινημένη από τον ηρωικό αγώνα των Ισπανών αναρχικών στον Εμφύλιο (κανένας δεν συζητάει βέβαια ότι ο αγώνας αυτός θα τελείωνε το 1936 με την κατάληψη της Μαδρίτης από τους εθνικιστές, αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ να δώσει βοήθεια σε όπλα και άντρες στην Ισπανική Δημοκρατία). Ένας αγώνας, (μια κοινωνική επανάσταση καλύτερα), που δεν είχε αίσιο τέλος γιατί προδόθηκε από το σταλινικό κομμουνιστικό κόμμα. Κάποτε ήταν και στη μόδα ο κατσαπλιάς Μάχνο και οι συμμορίτες του στην Ουκρανία κατά την διάρκεια του τρομακτικού εμφύλιου που ακολούθησε τη ρωσική επανάσταση.

Στην Ελλάδα, μπορεί να μην είχαμε ποτέ σπουδαία αναρχική ή αναρχοσυνδικαλιστική παράδοση (τουλάχιστον ανάλογη με αυτήν της Ιταλίας, Ισπανίας ή των χωρών της Λατινικής Αμερικής), αλλά έχουμε τον ηρωικό Κώστα Σπέρα που δολοφονήθηκε από το σταλινικό ΚΚΕ, (τον ΕΛΑΣ ή την ΟΠΛΑ ανάλογα με τα γούστα και τις διαθέσεις του καθενός).

Μια πλοήγηση στο διαδίκτυο, με την εκτενή αναφορά και διαφήμιση του βιβλίου του για την εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916, θα μας πείσει για το αληθές του λόγου. Και μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και ανάλυση βιογραφία του στην Wikipedia, που συμπληρώνει την εικόνα και την προσπάθεια αγιοποίησης του Έλληνα «αναρχοσυνδικαλιστή». (Διάβολε, γιατί δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για τον Κώστα Θέο ή τον Μήτσο Παπαρήγα ; ).

Δεν έχω βέβαια σκοπό να γράψω κάποια εκτενή ιστορική μελέτη για την πολιτική δράση του Κώστα Σπέρα ειδικά στη μετα-ΣΕΚΕ εποχή, γιατί απλά έχω να κάνω σημαντικότερα και πιο εποικοδομητικά πράγματα. Αλλά επειδή γράφτηκαν διάφορα για «ενορχηστρωμένες συκοφαντικές κατηγορίες», για «λάσπη των σταλινοζαχαριαδικών ενάντια σε έναν από τους ηγέτες της εργατικής τάξης» και άλλα παρόμοια φαιδρά, θα πρέπει να δοθούν - ειδικά στους φίλους που δεν έχουν άποψη ή δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με την ιστορία του ελληνικού εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος - κάποιες απαντήσεις για το ρόλο του Κώστα Σπέρα στο κίνημα μετά το 1921.

Η πολιτική ασυνέπεια, οι αδιάκοπες ταλαντεύσεις από τα δεξιά στα αριστερά χαρακτήριζαν την πολιτική δράση και τον λόγο τον Κώστα Σπέρα κατά το σύντομο διάστημα της παραμονής του στο Σοσιαλεργατικό Κόμμα της Ελλάδας. (Δεν αμφισβητεί κανένας την προσφορά του στην δημιουργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης δεν θα ασχοληθούμε με την σχετικά ύποπτη και παράξενη στάση του στην μεγάλη απεργία της Σερίφου, μέσα στο 1916 - ενώ μαινόταν σε όλη του την ένταση ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος - όταν κάλεσε τις δυνάμεις της Αντάντ και τον γαλλικό στόλο για να έρθουν να προστατεύσουν τους εξεγερμένους απεργούς. Αυτά είναι άλλη ιστορία).

Ο Σπέρας όπως όλοι οι σύγχρονοί του μαρτυρούν, ήταν δεινός ρήτορας. Ήταν επίσης θερμόαιμος, μαχητικός, ορμητικός - μιλώντας απλά και κατανοητά γινόταν γρήγορα αγαπητός στους εργάτες, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη.Στις αρχές του 1920 και ενώ ο πόλεμος στη Μικρασία ξεκινούσε, ο Σπέρας, παρέα με έναν δικηγόρο με το όνομα Ευάγγελο Παπαναστασίου, ασκούσαν αριστερή αντιπολίτευση στο ΣΕΚΕ και χρησιμοπιώντας ένα αδιάλλακτο, υπερκομουνιστικό λόγο σχολίαζαν με βαριές εκφράσεις μέσα από τα έντυπά τους την τακτική του Κόμματος. Με τις ιερεμιάδες τους κατάφερναν να παρασύρουν και εργάτες που δεν ήταν όπως γράφει ο Γιάνης Κορδάτος «αναρχούμενοι», με τον άμεσο κίνδυνο την διάπραξη τυχοδιωκτικών και εξτρεμιστικών ενεργειών που θα έθεταν σε τρομερό κίνδυνο το κίνημα μέσα σε μια δύσκολη πολεμική περίοδο.

Γράφει ο Γιάνης Κορδάτος για την ομάδα αυτή:

Το περίεργο είναι, πως ενώ ο Ευάγγελος Παπαναστασίου και η παρέα του κάνανε φανερά τον υπερεπαναστάτη, η αστυνομία δεν τους πείραζε. Αντίθετα ο Γάσπαρης έπιανε τα στελέχη που δεν έδειχναν υπερκομμουνιστικές τάσεις.

Και παρακάτω.

Αργότερα ο Κώστας Σπέρας έγινε όργανο της Αστυνομίας. Ο Παπαναστασίου όμως ήταν όργανο μυστικό από το 1918, από τότε που μπήκε στο κόμμα..
¨(Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας, τόμος Εʼ 1900-1924, σελίδα 614).

Ο βασικός στόχος του Σπέρα εκείνη την περίοδο ήταν η αποδοχή από το ΣΕΚΕ των 21 σημείων της 3ης Διεθνούς και η ένταξή του σε αυτήν, στόχος που λίγα χρόνια μετά θα αντιστραφεί εντελώς με έναν απίθανα εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Κώστας Σπέρας θα διαγραφεί από το ΣΕΚΕ τον Μάρτιο του 1920, για να συνεχίσει την δράση του μέσα από την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας. Ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο του 1920, στο Γʼ Έκτακτο Συνέδριο, το ΣΕΚΕ αποφασίζει να ενταχθεί στην Κομιντέρν, αποδεχόμενο τους όρους ένταξης και να προσθέσει στον τίτλο του τη λέξη «κομμουνιστικό» σε αγκύλες.

Το Σεπτέμβριο του 1920, αρχίζει το Βʼ Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Συνέδριο, στο οποίο η εργατική τάξη αντιπροσωπεύτηκε με 137 σωματεία, με 30000 μέλη. Τον ίδιο μήνα, στον Πειραιά, είχε συγκληθεί συνέδριο από την επιτροπή του Μαχαίρα, η τελευταία ίσως αναλαμπή του βενιζελικού συνδικαλισμού – ουδέποτε αναγνωρίστηκε ως επίσημο συνέδριο, λόγω της φτωχής αντιπροσώπευσης της εργατικής τάξης.

Η στάση του Κώστα Σπέρα στο Βʼ Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ήταν συνεπής και δεν μπορεί να επισύρει καμία μομφή. Μιλάμε για ξεκάθαρες αναρχοσυνδικαλιστικές θέσεις σε όλα τα ζητήματα που μπήκαν.Ο Σπέρας και οι εργάτες που επηρέαζε, δεν αρνούνται σε βάση αρχής την οργανική σύνδεση της ΓΣΕΕ με το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ), κάτι που τελικά αποφασίστηκε στο Συνέδριο. Αλλά, για την σύνδεση αυτή, θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την ένταξη της ΓΣΕΕ στην Τρίτη Διεθνή, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή. (Ανάλογες κινήσεις ένταξης εργατικών συνδικαλιστικών ενώσεων στην Κομιντέρν είχαν γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα με την καθοδήγηση αναρχικών διοικήσεων).

Αξίζει να διαβάσει κανείς το σκεπτικό της θέσης του:Στο ζήτημα της οργανικής σύνδεσης, υπήρξε καθολική συναίνεση στο Συνέδριο. Στην κατʼ αρχήν ψηφοφορία, 131 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ και κανένας κατά, μετά από παρουσίαση των αρχών του Κόμματος από τον γραμματέα του Ν. Δημητράτο. Διαφωνίες υπήρξαν για τους όρους της συνεργασίας, με ηγέτη της μειοψηφίας τον Κ. Σπέρα, που είχε πρόσφατα διαγραφεί από το ΣΕΚΕ(Κ).

Ο Κ. Σπέρας ζήτησε από την αρχή την προσχώρηση της ΓΣΕΕ στην Γʼ Διεθνή και έθετε ως όρο συνεργασίας με το Κόμμα την πιστή εφαρμογή των ψηφισθέντων στο Βʼ Συνέδριό του, εννοώντας την προσχώρησή του στην Κομιντέρν. Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου δεν θεώρησε απαραίτητη αυτή την προσθήκη και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, επί 157 αντιπροσώπων, η επιτροπή έλαβε 102, η πρόταση Σπέρα 54 και 1 λευκό. Έπειτα, συζητήθηκαν οι όροι της συνεργασίας. Η φόρμουλα της πλειοψηφίας ήταν συνεργασία των δύο οργανισμών σε όλες τις δράσεις του εργατικού κινήματος, με το Κόμμα να έχει την πρωτοβουλία στα πολιτικά ζητήματα και την Συνομοσπονδία στα επαγγελματικά.

Ο Σπέρας επικαλέστηκε τις αποφάσεις της Γʼ Διεθνούς, κατά τις οποίες τα συνδικάτα μπορούν και οφείλουν να κάνουν πολιτική, αλλά δεν απάλειψε τον διαχωρισμό στη διατύπωση και της δικής του πρότασης, που ήταν η εξής: ενώ για τα επαγγελματικά η ΓΣΕΕ διατηρούσε τον πρώτο λόγο και το Κόμμα όφειλε να υποτάσσεται στις αποφάσεις της, στα πολιτικά ζητήματα το ΣΕΚΕ(Κ) χρειαζόταν απαραίτητη συγκατάθεση της Συνομοσπονδίας. «Εν περιπτώσει διαφωνίας της Γενικής Συνομοσπονδίας, η πολιτική ενέργεια του Κόμματος ματαιούται». Η πρόταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία, 107 τάχθηκαν με την οργανωτική επιτροπή και 40 με τον Σπέρα. Όταν τελείωσε η συζήτηση κατʼ άρθρο, είχαν διαμορφωθεί δύο συνολικές προτάσεις, επί των οποίων έγινε μυστική ψηφοφορία: 95 ψήφισαν υπέρ της πρότασης της επιτροπής, 48 υπέρ της πρότασης Σπέρα και 6 λευκά..

(Θανάση Καμπαγιάννη, «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, 1918-1926», εκδόσεις Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, σελίδα 88-89).

Τα χρόνια που ακολούθησαν το Βʼ Συνέδριο της ΓΣΕΕ, είναι πού δύσκολα για την εργατική τάξη στη χώρα μας. Διωγμοί από την αντιβενιζελική παράταξη, μικρασιατική καταστροφή, προσφυγιά, εξαθλίωση απόλυτη και σχετική των λαϊκών μαζών. Η παλιά ηγεσία του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, σιγά σιγά, χάνεται από το προσκήνιο, ενώ νέες πολιτικές δυνάμεις εκφράζοντας νέες πιο ριζοσπαστικές θέσεις παίρνουν την θέση της στο Κόμμα.

Ο Κώστας Σπέρας, έξω πια από το ΣΕΚΕ, αλλά μέσα στη ΓΣΕΕ, οδηγείται στην ίδρυση ενός νέου αριστερού κόμματος, με τίτλο Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα (ΑΕΚ). Δημοσιογραφικά, εκδίδει την εφημερίδα; «Νέα Ζωή». Οι θέσεις του γίνονται ολοένα και πιο συντηρητικές, παρά την επιμένουσα υπεραριστερή φρασεολογία. Η βασική αρχή του Σπέρα, αρχή η οποία όπως φαίνεται ακουγόταν όμορφα από την (οργανωμένη πια) εργοδοσία, ήταν ότι η εργατική τάξη οφείλει να κάνει επαγγελματικό και μόνο αγώνα.

Πιθανά, η σύνδεση του Σπέρα με την Αστυνομία και ίσως το Αʼ Σώμα Στρατού, να έγινε το 1924.Η κεφαλαιοκρατία, σε ανοιχτή συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, επιτίθεται σε κάθε εργατική διεκδίκηση και σε κάθε απεργία με μαζικές απολύσεις και τρομοκρατία. Για πρώτη όμως φορά, από το 1924 και μετά, εφαρμόζεται και ένα νέο σύστημα ενάντια στις επαγγελματικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας άτομα που είχαν άμεση ή έμμεση σύνδεση με τις κρατικές υπηρεσίες.

Αλήτικα και τριτοκοσμικά στοιχεία, λούμπεν προλετάριοι, βλαχαδερά και παλληκαρίσκοι της οκάς, χρησιμοποιούνται ευρύτατα από την εργοδοσία για να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γεγονότα του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας το 1925, όπου ρόλος του Κώστα Σπέρα φαίνεται πια καθαρά (όπως καθαρά φαίνονται και οι καινούργιοι εργοδότες του).

Ας δούμε τι γράφει ο σπουδαίος ιστορικός του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας, Δ. Λιβιεράτος (ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του για την επίπονη αυτή εργασία), για τα γεγονότα του ΕΚΑ το 1925:

10-2-1925. Αποχώρησαν μερικές διοικήσεις σωματείων από το ΕΚΑ γιατί διαφωνούν με την κομμουνιστική πολιτική. Το ΕΚΑ τους αποκήρυξε.

12-2 – 1925. Οι αποχωρήσαντες υπέγραψαν πρωτόκολλο με το οποίο καταφέρονται κατά της διοίκησης που διατηρεί σχέσεις με το ΚΚΕ. Θα αγωνιστούν για την απομάκρυνση των σωματείων από πολιτικούς σκοπούς και κόμματα. Υπογράφουν: Νικ. Αποστόλου, Μ. Ροδογιάννης, Ευάγ. Ίσαρης, Κ. Σπέρας, Τάκης Καρύδης, Νικηφ. Καίσαρ, Τρυφ. Παρασκευόπουλος, Ανασ. Χαρακτινός. Λέων. Ζέρβας

8-4–1925. Συνήλθε το σωματείο σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης. Αποδοκίμασε το συμβούλιο για την αποτυχία της απεργίας.

27-4- 1925. Αρχίζει στον Πειραιά το 7ο Παναυτικό συνέδριο. Θα συζητήσει απολογισμό και την απαλλαγή από κομμουνιστική επιρροή.

16-5-1925. Ενώ συνεδρίαζε το ΕΚΑ μπήκαν οι συντηρητικοί και αποδοκίμασαν το Προεδρείο. Πέταξαν έξω τη διοίκηση με ρόπαλα και ξύλα και ανέλαβαν τα γραφεία. Έβγαλαν δική τους επιτροπή από τους Σπέρα, Στρουζάκη, Παναγιωτόπουλο, Μωραΐτη, Τσάκωνα και παρέλαβαν το αρχείο του Κέντρου. Το ΕΚΑ θα μείνει κλειστό μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.

10-8- 1925 Το υπουργείο Εθν. Οικονομίας κατάργησε τη διοίκηση του ΕΚΑ και διέταξε να παραδώσει στη νέα "εκλεγμένη" διοίκηση των συντηρητικών. Οι παλαιοί αρνήθηκαν να παραδώσουν και συνελήφθησαν οι Λεβέντης πρόεδρος, Ευγενόπουλος Γεν. Γραμματέας, Σταυρόπουλος Ειδ. Γραμματέας. Η αστυνομία παρέδωσε το κέντρο στους συντηρητικούς τους οποίους και φυλάει με τη δύναμη της. Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση της καθαιρεμένης διοίκησης

Η νέα διορισμένη διοίκηση την επομένη έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά των πολιτικών απεργιών και της σύνδεσης ΓΣΕΕ και ΚΚΕ.Η τακτική αυτή της διάσπασης θα εφαρμοστεί πάμπολλες φορές στο μέλλον και μέχρι τις μέρες μας ακόμα.

Τις ημέρες που είχε να κάνει με τους σιδηροδρομικούς, η κυβέρνηση αντιμετώπιζε και τους Δημοσίους Υπαλλήλους που αγωνιζόντουσαν για το μισθολογικό τους κυρίως. Όπως είδαμε παραπάνω, στις 7 Μαρτίου ο Μιχαλακόπουλος είχε δημιουργήσει επεισόδιο με την Επιτροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων που τον είχε επισκεφθεί για να υποβάλλει τα αιτήματα τους. Ύστερα από 2 μέρες και ενώ συνεδρίαζε το Συμβούλιο της Λέσχης τους, στέλνουν περιπόλους του φρουραρχείου και τους διαλύει με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να κάνουν συγκέντρωση πάνω από επτά άτομα, ανεξάρτητα αν είναι συμβούλιο ή όχι. Η αναταραχή συνεχίστηκε χειρότερη. Πίεση εξασκήθηκε πάνω στους δημ. υπαλλήλους και τελικά ύστερα από μερικές μέρες αναγκάστηκε το συμβούλιο της Λέσχης τους να παραιτηθεί και να μπει άλλο που θα δεχόταν αυτά που ήθελε η κυβέρνηση.

(Δημήτρης Λιβιεράτος, «Κοινωνικοί Αγώνες στην Ελλάδα, 1923-1927 – Επαναστατικές εξαγγελίες», εκδόσεις Κομμούνα, σελίδα 131-132).

Στο ίδιο βιβλίο γράφει ο συγγραφέας συνοψίζοντας την πολιτική πορεία του Σπέρα:
Ο Κώστας Σπέρας, ξεκίνησε από μια μικρή εξτρεμιστική αντικοινοβουλευτική ομάδα του ΣΕΚΕ το 1919, για να καταλήξει μπράβος και εργατοπατέρας με το ζόρι.

Το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης, σε όλη αυτήν την αναταραχή. δεν σταματά να κατηγορεί το Σπέρα ότι είναι «χαφιέδικο» υποκείμενο, «πράκτορας» του Στρατού και της Αστυνομίας κλπ. Ας μην βιαστεί να μιλήσει κανείς για «σταλινικό» ΚΚΕ, μιας που βρισκόμαστε ακόμα στο 1925 και στην ηγεσία του Κόμματος βρίσκονται οι εκπρόσωποι του παλαιοπολεμικού κινήματος, οι περισσότεροι από τους οποίους θα περάσουν αργότερα στην Αριστερή Αντιπολίτευση και στον τροτσκισμό.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα περάσει λίγο αργότερα στα χέρια του σοσιαλφασίστα Καλύβα, του γνωστού εργατοπατέρα που θα αναλάβει τα υφυπουργεία εργασίας των δωσιλογικών κατοχικών κυβερνήσεων.

Υπό το βάρος των γεγονότων στο ΕΚΑ, την Κυριακή 28 Μαρτίου άρχισε το Γʼ Συνέδριο της ΓΣΕΕ στον Πειραιά. Μέσα σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν μπήκε και το θέμα του Σπέρα. Ανοιχτά κατηγορήθηκε ως συνδικαλιστικός πράκτορας, ως δημιουργός ψευτοσωματείων και ως «εχθρός της εργατικής τάξης». Η απόφαση αποπομπής του από τη ΓΣΕΕ ήταν ομόφωνη και δεν στηρίχθηκε μόνο από τους κομουνιστές όπως ψευδώς έχει γραφεί, αλλά και από τους ρεφορμιστές και τις άλλες εργατικές παρατάξεις.

Από την απόφαση του Συνεδρίου:

Το Γʼ Πανελλαδικό Συνέδριο, λαβόν υπʼ όψιν την στάσιν την οποίαν ετήρησεν ο Κ. Σπέρας εις όλους τους αγώνας της εργατικής τάξεως, την δήλωσιν του ιδίου ότι έλαβεν εκ μέρους των αστών χρήματα δια την δημιουργία αντεργατικού κόμματος και τας γενομένας επί του ζητήματος τούτου συζητήσεις αποφασίζει τον αποκλεισμό του Κ. Σπέρα εκ του Συνεδρίου και τον στιγματίζει ως εχθρό της εργατικής τάξεως. Ψηφίστηκε διʼ ανατάσεως των χειρών όλων.[/b]

Αξίζει να δούμε τι γράφει ο βετεράνος του εργατικού μας κινήματος Αβραάμ Μπεναρόγια για το ζήτημα αυτό στα απομνημονεύματά του που εκδόθηκαν το 1975. Ας μην μπει κάποιος στον πειρασμό να κατατάξει τον Μπεναρόγια – σαν ιστορικό πρόσωπο είχε πολλές ευθύνες – απλά ας δούνε τα γραπτά του ως μία μαρτυρία και ας δούνε τους αφορισμούς του με κριτικό μάτι, αν και στην περίπτωση του Σπέρα, φοβάμαι ότι αυτό είναι αδύνατο.

"Το Συνέδριον αυτό αποτελεί τον αντίποδα του Α' (1918). Ό,τι επετελέσθη εις το Α' κατεστρέφη εις το Γ'.Μετά μίαν οκταετιαν υπάρξεως η Συνομοσπονδία εδέχθη εις τους κόλπους της Σωματεία που δεν υπήρχαν ή εις την φαντασίαν.

Οι αντιπρόσωποι της ήλθον κατʼ εντολήν των εν Πειραιεί οργανωμένων αντιδραστικών, οι οποίοι κατώρθωσαν να εισπράξουν από τον Δήμον Πειραιώς ποσά σημαντικά δια την πληρωμήν των εξόδων των. Εις το Συνέδριον ενεφανίσθησαν ισχυροί και οργανωμένοι όλοι οι χρεωκοπήσαντες άλλοτε, Καλαμαράς, Σπέρας, Θειόπουλος και όλοι οι Πειραιείς και Αθηναίοι οπαδοί της αστικής επιρροής. Το Κόμμα διευθυνόμενον υπό τον Σταυρίδη και τον Ευαγγέλου έκαμεν εις το Συνέδριον οικτράν εμφάνισιν.

Παρά τας προειδοποιήσεις του 1923/24 το Κόμμα παρέμεινεν αδιάλλακτο με την άποψιν περί συνεργασίας των δύο οργανισμών, έστω και με κίνδυνον της διασπάσεως. Η ενότης και η υποταγή, εις την πλειοψηφίαν δεν απετέλεσαν βάσιν των συζητήσεων και το αποτέλεσμα υπήρξε καταστρεπτικόν. Δια να επιβληθή η αντίδρασις συνελήφθησαν ένδεκα αντιπρόσωποι και απομονώθηκαν μέχρι της "καταψηφίσεως" της συνεργασίας.Ο άλλοτε ασυγκράτητος επαναστάτης Σπέρας επί κεφαλής των αστυνομικών συλλαμβάνει τους οπαδούς του Κόμματος."

(Αβραάμ Μπεναρόγια, «Η Πρώτη Σταδιοδρομία του Ελληνικού Προλεταριάτου», εκδόσεις Ολκός, Αθήνα 1975, σελίδα 179). Ο Άγις Στίνας, στις «Αναμνήσεις» του, γράφει ψέματα ότι μετά την διαγραφή του από το ΣΕΚΕ και τη ΓΣΕΕ θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση (δεν είναι βέβαια και η μοναδική φορά που θα γράψει ψέματα ο ντεφαιτιστής Στίνας, στην προσπάθειά του να βγάλει το ΚΚΕ ως την πιο εγκληματική οργάνωση που γνώρισε η Ελλάδα στην ιστορία της).

Σκότωσαν τον Κ. Σπέρα αναρχικό τσιγάρα, στέλεχος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, πριν από την ίδρυση της ΓΣΕΕ και αρχηγό της εξέγερσης των μεταλλωρύχων της Σερίφου τον Αύγουστο του 1917. Είχε πάρει μέρος στο 1ο και 2ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ως εκπρόσωπος των αναρχοσυνδικαλιστών εργατών, των οποίων τις ιδέες υποστήριξε σε αυτά τα συνέδρια. Κατόπιν, με την πλήρη επικράτηση του ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, παραιτήθηκε από κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δράση.Η μπροσούρα που έγραψε στη φυλακή για την απεργία και τα φονικά γεγονότα της Σερίφου είναι ίσως το σημαντικώτερο ντοκουμέντο για την πραγματική ιστορία του εργατικού κινήματος.

Θα τον ξαναδούμε τον Σπέρα πολλές φορές μέχρι το 1943. Θα τον ξαναδούμε ως μέλος διορισμένων διοικήσεων σωματείων, ως αρχηγό απεργοσπαστικών μηχανισμών. Θα τον δούμε ξανά στην δίκη της «Εργατικής Βοήθειας», να καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας, μαζί με το μετέπειτα αστυνομικό στέλεχος της 4ης Αυγούστου Λαμπρινόπουλο, προκειμένου να κλείσει η «Εργατική Βοήθεια», γιατί «αποτελεί οργάνωση προθάλαμο στο ΚΚΕ». Θα τον δούμε ξανά ως μέλος της «Εθνικής Συντηρητικής Ενώσεως», μαζί με τον Κανελλόπουλος και τον διατελέσαντα στο παρελθόν «εργατοκτόνο» υπουργό Χατζηκυριάκο. Θα τον ξαναδούμε να καλεί τα αστικά κόμματα να ομονοήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας και η πιθανότητα «εξέγερσης του προλεταριάτου των πόλεων». Θα τον ξαναδούμε και στην 4η Αυγούστου και στην Κατοχή ...

Δεν αξίζει να παρακολουθήσουμε από κοντά έναν θλιβερό κατήφορο χωρίς τέλος.


metwpoistorias.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html




1009569
Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
από Ο ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ 0:35πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο Κ. Σπέρας ήταν προβοκάτορας σαν αυτούς τους 300 του Πολυτεχνείου του '73 (Πανσπουδαστική Νο8), κουκουλοφόρος σαν αυτούς του Δεκέμβρη του 2008, κατσαπλιάς σαν τον Νέστορα Μάχνο και είχε το τέλος που του άξιζε, όπως ο Αντρες Νιν, ηγέτης του POUM, και ο αναρχικός Καμίλο Μπερνέρι που δολοφονήθηκαν από τους σταλινικούς το Μάη του '37 στη Βαρκελώνη.
Για να σοβαρευτούμε και επειδή οι KKEεδες και λοιποί σταλινικοί στο indymedia έχουν την ελευθερία να γράφουν ό,τι θέλουν -και καλώς κατά τη γνώμη μου το έχουν-, ελευθερία που φυσικά δεν παρέχουν από τα δικά τους μέσα στις άλλες τάσεις του εργατικού κινήματος, όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει το βιβλίο του Σπέρα: Η Απεργία της Σερίφου, ήτοι αφήγησις των αιματηρών σκηνών της 21ης Αυγούστου 1916 εις τα μεταλλωρυχεία του Μεγάλου Λειβαδίου της Σερίφου, Α΄ έκδοση 1919, Β΄ έκδοση Βιβλιοπέλαγος, Αθήνα, 2001 και το βιβλίο του Σκόνη: Η Αιματηρή Απεργία των Μεταλλωρύχων της Σερίφου, έκδοση Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.
Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε εδώ μέσα. "Ο Στίνας όπως και οι άλλοι ντεφετιστές λέει ψέμματα", "Χάρη στη Σοβιετική Ένωση κράτησε η Μαδρίτη" και ο Σπέρας "συνεργάτης της αστυνομίας και ίσως (sic) του Α΄ σώματος Στρατού" κ.λπ.


1009576
κόκκορα άσε τους λαϊκισμούς
από ... 0:45πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
ο άνθρωπος έβαλε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για τον Σπέρα κι εσύ μας λες για τους 300 προβοκάτορες του πολυτεχνείου. Εντάξει, δεν είμαστε τόσο χάνοι να τσιμπήσουμε.



1009578
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΕΡΑ
από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 0:47πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η γενναιότητα της πίστης στον άνθρωπο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΕΡΑΣ Η απεργία της Σερίφου. Ητοι αφήγησις των αιματηρών σκηνών της 21ης Αυγούστου 1916 εις τα μεταλλωρυχεία του Μεγάλου Λειβαδίου της Σερίφου ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΚΟΤΤΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ «ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ, ΣΕΛ. 80 + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Οσοι από εμάς καταφέρνουν ν' αποκτήσουν εκείνη την ομολογουμένως ακαθόριστη αίσθηση που εντελώς πρόχειρα ονομάζουμε ρεαλισμό, αποδέχονται τον ερασιτεχνισμό κάθε θεωρίας για τη διευθέτηση του κοινωνικού ζητήματος σαν κάτι το εντελώς φυσιολογικό. Στέκονται με σκεπτικισμό απέναντι στις λογικές προτάσεις και στις ρητορικές προβλέψεις. Πηγαίνουν ψάχνοντας και φαίνεται να αισθάνονται αρκετά άνετα με την ιδέα πως και εκατό φορές να ζούσαμε, πάλι ψάχνοντας θα πηγαίναμε. Ισως μάλιστα να τους γοητεύει το γεγονός πως δυστυχώς «φεύγουμε» πάνω που αρχίζουμε να μπαίνουμε στο νόημα.

Σύμφωνα με μια πολύ λογική συνέπεια του τρόπου με τον οποίο σκεπτόμαστε, η συμβίωση των ανθρώπων θα μπορούσε να θεμελιωθεί σε αρχές νομικής, οικονομικής και πολιτιστικής δικαιοσύνης. Αλλά, σύμφωνα με την πιο κοινή εμπειρία, γνωρίζουμε πως αμέσως μόλις επιχειρήσουμε να ενεργοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, διαπιστώνουμε πως διαθέτουμε πολύ λίγες ενδείξεις περί της δυνατότητάς της. Η Ιστορία δεν περιέχει κανένα μηχανισμό που να οδηγεί αναγκαστικά σε ορισμένη μορφή κοινωνικής συμβίωσης, όπως ένας μάλλον αφελής Μαρξισμός ισχυρίστηκε. Απομένει εκείνο το πολύ έξυπνο, αλλά εντελώς νεοκαντιανό «πρόταγμα». Είναι αλήθεια πως αν η ιδέα μιας καλύτερης κοινωνίας επιμένει να κυκλοφορεί ανάμεσα στους ανθρώπους, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα διαθέτει και κάποια δύναμη αλλαγής. Αλλά τα «προτάγματα», όπως και οι ηθικές προσταγές, αντλούν τη δύναμή τους από την αξιοπιστία των υποκειμένων. Αν σήμερα οι ηγέτες των προοδευτικών δυνάμεων μοιάζουν με νωθρούς και πονηρούς διαχειριστές πολυκατοικιών, τα «προτάγματα» μοιραία καταντούν παραξενιές ορισμένων περίεργων και κοινωνικά δυσπροσάρμοστων υποκειμένων. Αντίθετα, ο Κωνσταντίνος Σπέρας ανήκε σε εκείνο το είδος ανθρώπων, στα χέρια των οποίων οι ιδέες αποκτούν μια φυσική στιλπνότητα, ελαστικότητα και αποτελεσματικότητα. Μπορούμε να πούμε πως αν διαθέταμε σήμερα μερικούς τέτοιους ανθρώπους, θα καταφέρναμε οπωσδήποτε να πιστέψουμε στη δύναμη της κοινωνικής παρέμβασης και να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα τη ζωή μας.

Ο Κωνσταντίνος Σπέρας, που γεννήθηκε το 1893 στη Σέριφο και αποκεφαλίστηκε το 1943 από την εγκληματική οργάνωση ΟΠΛΑ, υπήρξε πρωτεργάτης του ελληνικού συνδικαλισμού. Ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, της ΓΣΕΕ και του ΣΕΚΕ, μέλος του Σοσιαλιστικού Κέντρου Αθηνών, του Μορφωτικού Εργατικού Ομίλου Σύρου και του Ανεξάρτητου Εργατικού Κόμματος, πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές για τη συνδικαλιστική δράση του. Οι ανεξάρτητες ιδέες του και κυρίως η επιμονή του να διαχωρίζει το συνδικαλισμό από την κομματική πρακτική τον έφεραν σε σύγκρουση με το ΚΚΕ, το οποίο τελικά τον δολοφόνησε στο πλαίσιο των ετοιμασιών για τον Εμφύλιο. Η αφήγηση της απεργίας του 1916 στη Σέριφο δεν είναι ένα απλό ιστορικό ντοκουμέντο. Είναι κείμενο αγωνιστικού ήθους και αγάπης για τον άνθρωπο. Από τις πρώτες σελίδες της γίνεται φανερή η κοινωνική νοοτροπία του αφηγητή. Είχε πάει στη Σέριφο για να οργανώσει το σωματείο των μεταλλωρύχων που εκμεταλλευόταν κάποιος αλλοδαπός τυχοδιώκτης επιχειρηματίας. Οι ντόπιοι μεταλλωρύχοι στερούνταν και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματά τους. Σκοπός του Σπέρα ήταν η οργάνωση της διεκδικητικής δύναμής τους και περιορίστηκε στην επίτευξή του σκοπού αυτού. Δεν αντιμετώπισε τους δυστυχισμένους Σεριφιώτες σαν πολιτικά αξιοποιήσιμη μάζα. Για τον πρωτεργάτη συνδικαλιστή στόχος κάθε πρακτικής διεκδίκησης είναι η βελτίωση της ζωής των διεκδικητών. Τίποτε άλλο. Φυσικά, ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει πόσο ενοχλητικός θα απέβαινε αργότερα στο ΚΚΕ, το οποίο αντιμετώπιζε τους συνδικαλιστικούς φορείς σαν «μετωπικές οργανώσεις», βάζοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Η προσπάθεια του Σπέρα να εκπαιδεύσει τους Σεριφιώτες στη δημοκρατική και αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους υπήρξε επιτυχής, παρ' όλο που ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ τις αναρχικές ιδέες του. Ομως για έναν άνθρωπο με σπάνια εντιμότητα, όπως αυτός, προείχε η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Βέβαια, τόσο η εργοδοσία όσο και η κυβέρνηση αντέδρασαν με βία. Εστειλαν χωροφύλακες οπλισμένους και η απεργία μεταβλήθηκε σε πόλεμο. Ωστόσο, ο Σπέρας δεν αντιμετώπισε τα γεγονότα εξακοντίζοντας ρητορικά σχήματα περί εξουσίας και εκμετάλλευσης. Στο κείμενό του φαίνεται να αξιολογεί κάθε πρωταγωνιστή με ακριβοδίκαιο τρόπο. Αυτό σημαίνει πως σαν επαναστάτης έβαζε πάνω απ' όλα τους ανθρώπους και πως τους αντιλαμβανόταν σαν αυτόνομες προσωπικότητες. Φτάνοντας στη Σέριφο, κατάλαβε αμέσως το ρόλο που έπαιζε καθένας. Κατάλαβε πως ο επικεφαλής των χωροφυλάκων δεν ήταν ένα «όργανο της στυγερής εξουσίας», αλλά ένας ποταπός άνθρωπος που προσπαθούσε να ασκήσει εξουσία με τα πέντε κολλυβογράμματα που ήξερε και το στενό μυαλό του. «Ο Χρυσάνθου ούτος», γράφει, «άνθρωπος νευρασθενικός, βίαιος, όπως οι περισσότεροι του επαγγέλματός του, καυχησιολόγος, από την στιγμήν που επάτησε τον πόδα του επί της νήσου, εξεδήλωσε μεγαλοφώνως τα αιμοχαρή ένστικτά του, ηρώτα δε μεγαλοφώνως τους χωροφύλακας, εάν εγνώριζαν πυρά ομαδόν...». Κατάλαβε πως τα στελέχη της εργοδοσίας είχαν πεισθεί πως περισώζουν το εισόδημά τους υπερασπίζοντας τα αφεντικά και πως οι χωροφύλακες ήταν από την αρχή στριμωγμένοι ανάμεσα στο φόβο του επικεφαλής τους και στο φόβο των εργατών. Κατάλαβε και μοίρασε τις ευθύνες δίκαια, χωρίς υπερβολές, σταματώντας, δυστυχώς όχι νωρίς, την αιματοχυσία. «Είναι αδύνατον να περιγράψω επακριβώς το τραγικόν εκείνο θέαμα...», αφηγείται. «Αι άγριαι φυσιογνωμίαι των εργατών εγένοντο ακόμη αγριότεραι με τα αίματα και την ώχραν του μεταλλείου. Εστάθην εις την άκραν της πλατείας έμπροσθεν του μεγάρου και ήρχισα να φωνάζω: "Παιδιά για όνομα του Θεού παύσατε πλέον τους σκοτωμούς". Αλλά ποιος ημπορούσε να με ακούσει; Πολλάκις επανέλαβα την κραυγήν αυτήν αλλά ματαίως... Εις εκ των απεργών ύψωσε το όπλον του διά να με κτυπήσει... Αλλος ψυχραιμότερος τον εκράτησε...». Και κάπου αλλού σημειώνει: «Υπάρχουν στιγμαί κατά τας οποίας ο άνθρωπος εις βρασμόν ψυχικής ορμής ευρισκόμενος, κατ' επιστημονικήν παρατήρησην, υπερβαίνει και τας τίγρεις εις την θηριωδίαν. Ο άνθρωπος αυτός είναι ανεύθυνος διά τας πράξεις του...». Το πόσο προσηλωμένος στην ιδέα του ανθρώπου ήταν φαίνεται από το γεγονός πως, στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τη ζωή όλων, ύψωσε τη γαλλική σημαία στο νησί.

Το μικρό κείμενο του Κωνσταντίνου Σπέρα ξεχειλίζει από αγάπη για την ελευθερία και τον άνθρωπο, αποτελώντας ντοκουμέντο μιας αγωνιστικής παράδοσης που από πολύ καιρό βρίσκεται θαμμένη στο σκοτάδι καθεστωτικών πολιτικών και επαγγελματικών στελεχών.Η αλήθεια είναι πως ακόμη και μέσα σε μια κατάσταση σαν τη σημερινή η δύναμη κάποιων κειμένων μπορεί να αστράφτει στην κυριολεξία. Ας προσέξει ο αναγνώστης: «Εις σε κύριε Γραμματικέ», γράφει ο Σπέρας σε επιστολή του από τις φυλακές της Σύρου, «διαβλέπω τον πραγματικόν και ειλικρινήν φίλον διότι δεν εδιστάσατε και τας πολιτικάς πεποιθήσεις σας να θυσιάσετε χάριν των συμπολιτών σας». Μόνο στον περίφημο Επιτάφιο του Περικλή θα μπορούσε να ανήκει μια τέτοια νοοτροπία και μια τέτοια λιτότητα έκφρασης!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ


ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 12/04/2002



1009580
Δεν έχει να κάνει με τη στάση του ΚΚΕ

από 1ας 0:49πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Στο πολυτεχνειο.

Μπηκαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κατηγοριες

απο τον

1)Κορδατο

2)Λιβιεράτο

3)ΜπεναρογιαΟλοι αυτοι είναι σταλινικοι ;;;

Ειναι ψέμματα οτι ο Σπέρας ήταν σε φασιστικο κόμμα;;;

Αν μπλεξουμε το Στάλιν και το Πολυτεχνειο στην κουβεντα ακρη δε θα βγει.



1009584
Για δειτε τι λέει ο δεξιος
από Κουκουνας 0:53πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009




1009586
ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ
από ΟΛΑ 0:54πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.






1009591
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
από ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ 1:00πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009


















Tο χρονικό «H Aπεργία της Σερίφου» με υπότιτλο «αφήγησις των αιματηρών σκηνών της 21ης Aυγούστου του 1916 εις τα μεταλλωρυχεία του Mεγάλου Λειβαδιού της Σερίφου» γράφτηκε από τον Kωνσταντίνο Σπέρα, πρόεδρο του «Σωματείου Eργατών Mεταλλευτών Σερίφου», στις φυλακές Tζιβάρα της Σύρου το Nοέμβριο του 1916, όπου ήταν προφυλακισμένος μαζί με άλλους απεργούς μετά την καταστολή της εξέγερσης. Πρωτοεκδόθηκε στην Aθήνα το Φεβρουάριο του 1919 τύποις Δημητρ. X. Tρεμπέλα.
Iστορικοί, εκδότες και ακτιβιστές αναζητούσαν την «μπροσούρα της Σερίφου» εδώ και 25 χρόνια, γνωρίζοντας την ύπαρξή της από την «Iστορία του Eλληνικού Eργατικού Kινήματος» του Γ.Kορδάτου και τη μαρτυρία του A.Στίνα, ο οποίος τη θεωρούσε από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα της πραγματικής ιστορίας του εργατικού κινήματος, πριν αυτή πλαστογραφηθεί από το σταλινισμό. Δεν υπήρχε σε καμιά βιβλιοθήκη της Eλλάδας και η αναζήτησή της στάθηκε μια μικρή περιπέτεια ανάλογη της ζωής και της δράσης του συγγραφέα της.
O Σπέρας, γεννημένος το 1893 στη Σέριφο, είναι από τις ιστορικές μορφές του εργατικού κινήματος της χώρας μας και αναμφίβολα ο σημαντικότερος έλληνας αναρχοσυνδικαλιστής του 20ου αιώνα. Tο 1910 επιστρέφει από την Aλεξάνδρεια επηρεασμένος από τις αναρχικές ιδέες και σε ηλικία μόλις 17 ετών γίνεται από τα ιδρυτικά μέλη του Eργατικού Kέντρου Aθηνών. Tο 1914 θα συλληφθεί στην Kαβάλα κατά τη διάρκεια της μεγάλης καπνεργατικής απεργίας.
Προς τα τέλη Iουνίου του 1916 θα οργανώσει στη Σέριφο το τοπικό σωματείο των μεταλλωρύχων και σε λιγότερο από δυο μήνες θα ξεσπάσει η απεργία με αίτημα μεταξύ άλλων την οκτάωρη εργασία στις υπόγειες στοές των μεταλλωρυχείων και τη δεκάωρη στην επιφάνεια. Tα αιματηρά γεγονότα που θα ακολουθήσουν με 4 εργάτες νεκρούς και άλλους τόσους νεκρούς χωροφύλακες θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση των εργατών, την κατάλυση των αρχών στο νησί και τη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού εργατικού συμβουλίου στην Eλλάδα.
Στο ιδρυτικό συνέδριο της ΓΣEE, τον Oκτώβριο του 1918, ο Σπέρας θα πάρει πρώτος το λόγο, για να υποστηρίξει μαζί με τους άλλους δύο σημαντικούς αναρχοσυνδικαλιστές της εποχής, τον Σταύρο Kουχτσόγλου και τον Φανουράκη, την αυτονομία της ταξικής πάλης και την ανεξαρτησία της ΓΣEE όχι μόνο από τα αστικά κόμματα, όπως πρότειναν οι εκπρόσωποι των διαφόρων σοσιαλιστικών ομάδων, αλλά και από τα σοσιαλιστικά και τα κομμουνιστικά. Στην ψηφοφορία θα επικρατήσει η πρόταση των σοσιαλιστών με 158 – 21.
Στο B΄ Συνέδριο της ΓΣEE, τον Oκτώβριο του 1920, οι αναρχοσυνδικαλιστές θα εμφανιστούν ισχυροποιημένοι και με επικεφαλής τον Σπέρα θα υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της ΓΣEE από το ΣEKE-KKE και φυσικά θα αρνηθούν τον καθοδηγητικό ρόλο των κομμουνιστών στη Γενική Συνομοσπονδία. Θα χάσουν και τις δυο ψηφοφορίες, συγκεντρώνοντας όμως το 35% των ψήφων.
Tα επόμενα χρόνια ο Σπέρας θα εκλεγεί γραμματέας της Oμοσπονδίας Σιγαροποιών, θα συμμετάσχει στη δεκαπενθήμερη κομμουνιστική εφημερίδα «Nέα Zωή» (1921) και θα βρεθεί μαζί με τον Φανουράκη για αρκετό διάστημα στη διοίκηση του EKA.
Tο 1922 θα ιδρύσει με την ομάδα της «Nέας Zωής» το Aνεξάρτητο Eργατικό Kόμμα (AEK). Tο Aνεξάρτητο Eργατικό Kόμμα θα διαλυθεί το 1925 στη δικτατορία του Πάγκαλου.
Στο Γ΄ Συνέδριο της ΓΣEE, το Mάρτιο του 1926, θα διαγραφεί από τη Συνομοσπονδία μετά από ενορχηστρωμένη επίθεση της ηγεσίας του KKE, όπως ακριβώς είχε διαγραφεί από το ΣEKE το 1920.
H αντίθεσή του με το KKE θα του στοιχίσει τη ζωή. Όπως και πολλοί άλλοι αγωνιστές, αντιπολιτευόμενοι από τα αριστερά το KKE (τροτσκιστές, αρχειομαρξιστές), θα δολοφονηθεί από τη διαβόητη OΠΛA (Oργάνωση Προστασίας Λαϊκού Aγώνα) στις 14 Σεπτεμβρίου του 1943 στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.


















1009593
O Σπέρας έκανε αντιπολιτευση μετα το 1924
από .- 1:07πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Απο τα αριστερα ή απο τα δεξια ;;;






1009642
\"Αποδείξεις\"
από Α λα Ευαγγελάτος 3:16πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009


Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: qakhb0. (application/octet-stream) \"Περίεργη στάση\",\"μαρτυρίες\",\"χαφιές\",\"συνεργάτης της αστυνομίας\",υποννούμενα για μεταξικό καθεστώς ακόμη κια για την κατοχή... Και ποιες είναι οι αποδείξεις σας ρε...τζιμάνια; Όλο για \"περιέργη\" στάση του Σπέρα διαβάζω στο κείμενό σας και όλο δε μας λέτε ποια ήτανε η \"περίεργη\" αυτή στάση... Έτσι να τη μάθουμε κι εμείς να κρίνουμε αν ήταν περίεργη... Ο δε Μπεναρόγια,ας μην ξεχνούμε ότι απο ένα σημείο και μετά είχε κάνει στροφή στο συντηριτισμό. Ο δε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στη φρασεολογία το,δε διαφέρει καθόλου απο το Ριζοσπάστη Ζαχαριαδικής εποχής κι εντεύθεν... Μια ζωή όργανο λασπολογίας δηλαδή... Και τέλος...καλό θα ήτανε να παρακολουθήσουμε τελικά τα δραστηριότητα του Σπέρα στα χρόνια του μεταξικού καθεστώτος και της Κατοχής έτσι για να ξέρουμε τί έκανε... Κι όχι να λέμε \"αρνούμαστε να τον παρακολουθήσουμε\" και να πετάμε προηγουμένως λασπολογικά τσιτάτα του τύπου, τον είδαμε και τότε τον είδαμε και τότε! Τί είδατε ρε και μας το κρύβετε; Το ότι το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα βασιζόμενο στη λογική του \"κοιτάω μπροστά\" και κυρίως πιστεύοντας αφελώς σε μια ψευτοενότητα (με τους λύκους με την προβάτινη προβιά...) αμέλησε ενδεχωμένως κι εσκεμμένα τη δική του λαμπρή ιστορία. Υιοθέτησε για το καλό της \"ενότητας\" τους μύθους των λύκων και γύρισε την πλάτη στην υπέροχή του ιστορία. Έτσι βλέπουμε \"ταξικά\" μας \"αδέρφια\" να βρίζουνε το Μάχνο,το Ντουρούτι,το Σπέρα κι εμείς να κάνουμε τους μ... για χάρη της \"ενότητας\"... Και να υιοθετούμε κι απο πάνω ως \"ήρωές μας\" τους δικούς τους ανθρωποχασάπηδες της ιστορίας... Λέμε για τους σταλινικούς αλλά και οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι... Τελικά οι ΚΚΕδες ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ τα ίδια χάλια είναι! Όλο ΛΑΣΠΗ ΛΑΣΠΗ ΛΑΣΠΗ... Που ήτανε ρε ο Τρόσκυ το Φλεβάρη του \'17; Μάθετε κατ\' αρχήν ότι ο \"κατσαπλιάς\" Μάχνο και \"η συμμορία του\"(!)(ο...\"συνεργάτης των σοσιαλημοκρατών και..των αστών\") σας βοήθησε στη μπολσεβικική επανάσταση... Το ότι γίνατε βέβιοα εξουσία δε σημαίνει πως θα \'πρεπε να συμβιβαστεί μαζί σας απο τη στιγμή που ήσαστε αντιελεύθεροι και καταπιεστικοί... Άλλωστε κι ο Λένιν δεν ήτανε και κναένας \"άγιος\"... Μαζί με τον Τρότσκυ ήτανε οι Χασάπηδες της Κροστάνδης... Και τώρα περιμένω να μου αναφέρετε για τη δράση του Σπέρα στη μεταξική δικτατορία και στην κατοχή... (Του Σπέρα ε! Όχι κανενός μπατζανάκη του για να κατηγορήσετε το Σπέρα...) Δε ντρέπεστε λίγο... Κάτω ΌΛΑ τα κράτη...ΑΣΤΙΚΑ και...\"σοσιαλιστικά\"...


1009665
Ο Σπέρας...
από Ιωσηφάκι 8:55πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

είναι ο γνωστός "προβοκάτορας" που σφάχτηκε το 1943 με στοιχεία που (δεν) βρέθηκαν... το 1944. Το "Μέτωπο Ιστορίας" είναι γνωστός σταλινοκκεδικος βόθρος.

Δείτε και αυτό http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=958886#1001792


1009666
λάσπη και οχετός
από ... 9:07πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

μας παρουσιάζει ο karhergr ανάμεικτες αστήρικτες κατηγορίες περί συνεργασίας με το στρατό, την αστυνομία κλπ από τη λασπολογική εκστρατεία των λενινιστών-σταλινικών ενάντια στον Σπέρα πασπαλισμένες με κριτική αναφορικά με τη στάση του στο ζήτημα τη σχέσης ΓΣΕΕ-ΚΚΕ στην οποία οι πολιτικοί του αντίπαλοι δε διστάζουν (Μπεναρόγιας, Κορδάτος, Λιβιεράτος) να τον συκοφαντήσουν.
Είναι πάγια τακτική των μπολσεβίκων αυτό. Το λάθος του Στίνα είναι ότι δεν έφτασε βαθιά την κριτική του ώστε να συμπεριλάβει σε αυτή και τους Τροτσκιστές. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Τρότσκι ήταν αυτός που επέβαλλε το λεγόμενο "πολεμικό κομμουνισμό" στη Ρωσία όπου επιβλήθηκε καταναγκαστική εργασία ή ότι κατέστειλε τις απεργίες των επαναστατών προλετάριων της Πετρούπολης ενάντια στην κρατικοκαπιταλιστική δικτατορία των μπολσεβίκων.


1009670
Ντουμ Σπίρο Σπέρα
από Αμοργός 9:54πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: kamboyiannis..pdf (application/pdf)Ορίστε το βιβλίο του Καμπαγιάννη το οποίο αναφέρθηκε στο αρχικό ποστ από τον karhergr, το οποίο ουσιαστικά ήταν μετα(φ)τυχιακή εργασία με επιβλέποντα τον Κουκουλέ και που ουσιαστικά μένει στο φορμαλιστικό επίπεδο της απαρίθμησης ονομάτων, εγγράφων και οργανώσεων χωρίς ανάλυση ούτε επεξεργασμένη άποψη (βέβαια αυτά δε χρειάζονται σε ένα μεταπτυχιακό, αλλά μάλλον ο τύπος χάρηκε φοβερά που έγινε αποδεκτό και είπε να τη δημοσιεύσει κιόλας!). Από κει και έπειτα το ότι κατηγορήθηκε ο Σπέρας για "όργανο της αστυνομίας" (sic) και άλλα τέτοια φαιδρά έχει να κάνει με τη γνωστή τακτική του Κόμματος που όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του και βεβαίως αυτό μετά θα οδηγήσει στα αναρίθμητα εγκλήματα του εμφυλίου, αλλά και πολύ πιο πριν στους γελοίους φρανξιονισμούς μέσα στο κόμμα μεταξύ ΚΟΥΤΒηδων και λικβινταριστών!!


1009705
Αφου έτσι νομίζετε!
από αριστερή 11:22πμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Εντάξει, ρε παιδιά! Δεν ήταν συνεργάτης της αστυνομίας ο Σπέρας, δεν τρέχει τίποτα που συνεργάστηκε με αστικά κόμματα, που διορίστηκε στη Διοίκηση του ΕΚΑ μετά την εκπαραθύρωση των αριστερών, που κατέθετε σε δίκες συνδικαλιστών ως μάρτυρας κατηγορίας. Το δημοσίευμα από εφημερίδα συνεργατών των Γερμανών, δεν σας λέει τίποτα για το ποιόν του ανθρώπου; Αγανακτεί η ακροδεξιά εφημερίδα για την εκτέλεση του επιστολογράφου της απ' το ΕΑΜ. Γιατί ήταν "παλιός αναρχικός και μέλος φασιστικών οργανώσεων, στη δεκαετία του 1930". Για διαβάστε τι πρότεινε στην επιστολή του ο "αγωνιστής" Σπέρας! Να φτιαχτούν συνεταιρισμοί υπό τον έλεγχο των Προέδρων Κοινοτήτων και των αστυνομικών αρχών. Κι όλα αυτά στην περίοδο της κατοχής. Για όσους δεν ξέρουν, συνεταιρισμοί για την αντιμετώπιση της πείνας, φτιάχνονταν σε όλη την Ελλάδα από το ΕΑΜ. Ο "αγωνιστής" προτείνει να φτιαχτούν άλλοι, υπό τον έλεγχο των διορισμένων απ' τους φασίστες κοινοταρχών κι απ' την αστυνομία. Αντί για κραυγές για "λενινιστική και σταλινική λασπολογία", όσοι θέλουν να αποδείξουν πως τα ιστορικά στοιχεία που παρατίθενται από όσους ξέρουν πως ο Σπέρας είχε περάσει στην άκρα δεξιά, ας παραθέσουν άλλα στοιχεία. Διαφορετικά, η κατηγορία της λασπολογίας επιστρέφεται στους ίδιους.
1009728
όταν βέβαια άλλοι μιλάνε για το 1920-43
από ε, μα πια 12:27μμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
άλλοι μιλάνε για την απεργία στη σέριφο και κολάνε κει πέρα. Ειπώθηκε 1-2-3 τέρμα. Ανάγκη από πρόσωπα έχει ο χώρος ή φοβούνται κάποιοι μπας και τους πούνε ανιστόρητους.Κι άμα βρούνε δηλ 5-10 άτομα (έστω ηγέτες) τι έγινε ? Απλά ήταν τόσο ανοργάνωτοι που παίζαν το παιχνίδι των φασιστών της εποχής (είτε το ξέραν, είτε όχι, είτε πληρώνονταν ή όχι). Όσο για τους φασίστες τους προστατεύουνε πια κάποιοι σα να είναι αδέρφια τους
1009740
καλά καλά συνεχίστε τη λάσπη
από ... 1:07μμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
α) Δεν παρουσιάσατε ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο ότι ο Σπέρας δήθεν κατέθετε σε δίκες συνδικαλιστών ως μάρτυρας κατηγορίας.
β) Η είκονα που έχετε βάλει είναι κολαζ από όσα λέει ο Σπέρας δεν προκύπτει ούτε ότι συμμετείχε σε φασιστικά κόμματα, ούτε ότι είναι ενάντια στους συνεταιρισμούς του ΕΑΜ. Αυτό που λέγεται στο συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι ο Σπέρας καταφέρεται ενάντια στη μαύρη αγορά και στην αρτοδότηση από "ανεύθυνους ιδιώτες". Και αυτό μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι τη διανομή των τροφίμων την έκανε ο Ερυθρός Σταυρός και το ΕΑΜ μπήκε μέσα για να αποσπάσει τον έλεγχό της προς όφελος της νεοσχηματιζόμενης εξουσίας του και όχι προς όφελος του λαού.
γ) Όσον αφορά τις καταθέσεις του σε δίκες αριστερών συνδικαλιστών σας προκαλώ να παραθέσετε και καμιά άλλη ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ πηγή εκτός από τους γνωστούς συκοφάντες σταλινικούς. Εδώ οι άνθρωποι στην ΕΣΣΔ βγάλανε τα μέλη της ιστορικής ηγεσίας των μπολσεβίκων συνεργάτες των φασιστών!

1009767
Αν σ ενδιαφέρει
από αριστερή 1:49μμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Δεν έχεις παρά να πας στην Εθνική Βιβλιοθήκη και να ζητήσεις οποιαδήποτε εφημερίδα της περιόδου των διώξεων αριστερών με το "ιδιώνυμο". Εκεί θα δεις το όνομα του Σπέρα να φιγουράρει μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας. Μπορείς επίσης να αναρωτηθείς γιατί διορίστηκε στη Διοίκηση του ΕΚΑ με κυβερνητική απόφαση, όταν καθαιρέθηκε η αριστερή Διοίκηση. Μπορείς επίσης να διαβάσεις λίγο ιστορία, για να μάθεις πως τα συσσίτια και οι συνεταιρισμοί στην Κατοχή που οργάνωσε ο Ερυθρός Σταρυρός ήταν ελάχιστα. Σχεδόν παντού τα οργάνωνε το Εργατικό ΕΑΜ και η Εθνική Αλληλεγγύη του ΕΑΜ. Αλλά και έτσι να μην ήταν, δεν σε προβληματίζει που ο Σπέρας ζητούσε να τεθούν υπό τον έλεγχο των διορισμένων από τους φασίστες κατακτητές κοινοταρχών και της αστυνομίας; Εκτός κι αν νομίζεις πως οι κοινοτικές αρχές και η αστυνομία επί Κατοχής, είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τέλος πάντων, είναι η μοναδική περίπτωση στελέχους του εργατικού κινήματος που ξεφτιλίστηκε περνώντας στο αντίπαλο στρατόπεδο; Γιατί τόση εμμονή να θεωρηθεί αθώο θύμα, κάποιος που αποδεδειγμένα βρέθηκε απέναντι απ' το κίνημα; Αποδεδειγμένα! Μια βόλτα στη Βιβλιοθήκη και έληξε η κουβέντα.
1009802
...
από @ 2:49μμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Kατά τα τέλη του 1924 με αρχές του 1925, οι αναρχοσυνδικαλιστές με προκήρυξή τους στην οποία κατήγγειλαν ανοιχτά την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Kέντρου Αθήνας ότι διατηρούσε ακόμα και οργανωτικές σχέσεις με το KKE. Δήλωσαν δε ότι αγωνίζονται για την απομάκρυνση των εργατικών σωματείων, συνδικάτων και ενώσεων, καθώς και των εργατικών αγώνων, από την πολιτική και τα κόμματα. Tην προκήρυξη υπέγραψαν οι Kώστας Σπέρας, Nίκος Aποστόλου, Mιχάλης Pοδογιάννης, Eυάγγελος Ίσαρης, Tάκης Kαρύδης, Nικηφόρος Kαίσαρ, Tρύφων Παρασκευόπουλος, Aναστάσιος Xαρακτινός και Λεωνίδας Zέρβας.Στις 28 Μαρτίου 1926, συνήλθε το Γʼ Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στα θέματα του οποίου συμπεριλαμβανόταν και η διαγραφή του Κώστα Σπέρα ως «εχθρού της εργατικής τάξης». Ο Σπέρας κατήγγειλε ότι το ΚΚΕ έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει εργασία. Οι σύνεδροι και ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ Γιακουμάτος, Μαρνιέρος και Ευαγγέλου, ήσαν οι εκφραστές της επίσημης γραμμής ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από πλευράς ΚΚΕ και κατηγόρησαν τον Σπέρα ότι έγινε «όργανο του κράτους» και άλλα. Ο Κ. Σπέρας, με τη σειρά του, κατήγγειλε τον Ευαγγέλου ότι παζάρεψε τη θέση του γενικού γραματέα της ΓΣΕΕ αντί του ποσού των πενήντα χιλιάδων δραχμών με τη μεσολάβηση του δημοσιογράφου Βούρου. Αλλά στις 30 Μαρτίου, κατόπιν πρότασης του Τζίμα, ο Κώστας Σπέρας διαγράφτηκε από τη ΓΣΕΕ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες αρκετών συνέδρων.Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Κώστας Σπέρας πέντε χρόνια πριν υποστήριζε τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στην Κόκκινη Συνδικαλιστική Διεθνή, ακολουθώντας, προφανώς, την τάση και άλλων αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων της εποχής, όπως, για παράδειγμα, της ισπανικής CNT, αντιπροσωπεία της οποίας συμμετείχε και σε αντίστοιχο συνέδριο στη Μόσχα, με σκοπό να προσχωρήσει στη Διεθνή, κάτι που αποτράπηκε με τη συνεπή στάση των καθαρά αναρχικών στοιχείων της οργάνωσης αμέσως μετά. Όμως, με την πάροδο των χρόνων και βλέποντας την όλη πολιτική των ρεφορμιστών, τον καιροσκοπισμό και τις προσπάθειες ενσωμάτωσης των συνδικάτων στα κατά τόπους κομμουνιστικά κόμματα, κάτι που έκανε και το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ), αντιτάχθηκε ξεκάθαρα και σθεναρά, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του και από την ελεγχόμενη πλέον από το ΚΚΕ ΓΣΕΕ.Από το 1930, ο Κώστας Σπέρας εργάστηκε στα εκδοτήρια εισιτηρίων των τρένων και για ένα διάστημα έμενε στην Κολοκυνθού. Το 1931 παντρεύτηκε την Μαρίνα Σταματάκη με την οποία απέκτησε την τρίτη του κόρη, την Αρτεμισία-Νεφέλη (από τον πρώτο του γάμο με την Ελένη Βαρδουλάκη απέκτησε δύο κόρες, τη Μόσχα και την Παρασκευή). Συμμετείχε στις μεγάλες απεργίες των σιδηροδρομικών και συγκρούστηκε με την ηγετική ομάδα του σωματείου (Δημήτρης Στρατής). Έγραψε μια «Ιστορία του εργατικού κινήματος», η οποία δεν εκδόθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, γιατί το 1957 κλάπηκε από εργατοπατέρα των σιδηροδρομικών και της τότε κεντροαριστεράς (της άμεσης επιρροής του Ν. Γιαννιού) και η οποία δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα. Στη διάρκεια της δικτατορίας του Ι. Μεταξά συνελήφθη και εξορίστηκε στη Σκόπελο και απελευθερώθηκε σχεδόν ετοιμοθάνατος μετά την περιποίηση κάποιου Σεριφιώτη γιατρού, λίγο πριν την κήρυξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου. Σε όλη του τη ζωή φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε 109 φορές.Στην κατοχή ζούσε με την οικογένειά του στο Μεταξουργείο. Αλλά το ΚΚΕ δεν τον ξέχασε ποτέ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, τον κάλεσε σε συνάντηση ο καπετάν-Ορέστης (Χρ. Μούντριχας) στη Μάνδρα Αττικής. Αν και ίσως γνώριζε το τέλος του, αποχαιρέτισε την οικογένειά του και πήγε στη συνάντηση. Εκεί ο Κώστας Σπέρας, ένας από τους πρωτεργάτες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για ένα αυτόνομο συνδικαλιστικό κίνημα, για μια κοινωνία χωρίς δούλους και αφεντικά, αποκεφαλίστηκε και το σώμα του πετάχτηκε κάπου στην περιοχή αυτή, αλλά είναι άγνωστο μέχρι σήμερα πού ακριβώς.Ο Άγις Στίνας, στις «Αναμνήσεις» του, επιβεβαιώνει ότι σε έγγραφα της ΟΠΛΑ με προγραφές αντιπολιτευόμενων στο ΚΚΕ, υπήρχε και το όνομα του Σπέρα.
1009965
Σχόλια στη συζήτηση
από Νίκος Ποταμιάνος 7:36μμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Ως ιστορικός δεν έχω ασχοληθεί ειδικά με το εργατικό κίνημα της περιόδου και δεν ξέρω καθόλου τι έκανε ο Σπέρας μετά το 1922 από δικές μου έρευνες, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω όποιον αναζητά την αλήθεια κι όχι κάποιου είδους αυτοεπιβεβαίωση για ορισμένα πράγματα:α) Ο Σπέρας ήδη από το 1920 δεν είχε κανένα δισταγμό να συνεργαστεί με τους συντηρητικούς συνδικαλιστές ενάντια στο ΣΕΚΕ (που τον διέγραψε και τους μισούσε, ΟΚ, αλλά πόσοι αναρχικοί συνεργάζονται σήμερα με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ;). Στην εφημερίδα Άμυνα, που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 1920 από τους βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς συνδικαλιστές που έλεγχαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά από την πρώτη κόντρα των σοσιαλιστών με τους αντι-σοσιαλιστές, προβάλλει καθαρά ως σύμμαχος δικός τους, με οξύτατη επίθεση ενάντια στο ΣΕΚΕ, και συνεργάζεται μαζί τους για τη διοργάνωση συνεδρίου της ΓΣΕΕ (που τελικά απέτυχε) στο οποίο οι σοσιαλιστές συνδικαλιστές δεν θα συμμετείχαν. Η Άμυνα υπάρχει στη βιβλιοθήκη της βουλής -και συγκεκριμένα στο αναγνωστήριό της στη Λένορμαν, στο παλιό καπνεργοστάσιο. Εκεί θα βρει κανείς και όλες τις παλιές εφημερίδες που σώζονται σε μικροφίλμ. Ανοιχτή 9-2.30.β) Μη διαβάζετε μόνο κομματικές ιστορίες (ή αναρχικές ιστορίες), έχουν γράψει και οι ιστορικοί. Συγκεκριμένα υπάρχει το πολύ καλό βιβλίο του Λιάκου για την Εργασία και πολιτική στον μεσοπόλεμο, όπου επισημαίνει (αν θυμάμαι καλά, δεν το έχω πρόχειρο) την ομοιότητα ορισμένων μοτίβων της "Άμυνας" και γενικά του συντηρητικού συνδικαλισμού με μοτίβα του γαλλικού "επαναστατικού συνδικαλισμού". Για όποιον δεν το ξέρει, ο "επαναστατικός συνδικαλισμός" συνέχιζε τη σταδιοδρομία του μεταλλαγμένος και με σαφή δεξιά χαρακτηριστικά, πλέον, χωρίς αναφορές σε κοινωνικούς μετασχηματισμούς και με μόνη μέριμνα τον οικονομικό αγώνα του προλεταριάτου. Αναρωτιέμαι μήπως ο Σπέρας αποτελούσε ένα ελληνικό αντίστοιχο. Πάντως ξεσπάθωνε ενάντια στην πολιτικοποίηση των εργατικών σωματείων, τη σχέση με το ΣΕΚΕ κλπ με έναν τρόπο όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτόν των συντηρητικών. Κατά πόσο λοιπόν επρόκειτο για "αναρχοσυνδικαλιστές" το 1924-25 που έγραψε κάποιος ότι στρέφονταν ενάντια στην πολιτική και τα κόμματα; Πρέπει ντε και καλά ο αναρχικός του 2009 να έχει κάποιο πρόγονο στο εργατικό κίνημα εκείνης της εποχής; Κι ο πρόγονος να έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο απόγονος;γ) προφανώς ο Σπέρας δεν γίενται και να ήταν αναρχικός και να συμμετείχε σε κόμματα. Το ανεξάρτητο εργατικό κόμμα, αν θυμάμαι καλά, ήταν να συμμετάσχει στις εκλογές του 1923 σε συνεργασία με ένα εξίσου σκιώδες κόμμα που είχαν ιδρύσει στελέχη της ΓΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) αλλά τελικά προτίμησαν να απέχουν -όπως και οι αντιβενιζελικοί, και με αιτιολογία που στρεφόταν ενάντια στους πρόσφυγες (νόθευση των εκλογικών καταλόγων επειδή γράφτηκαν σε αυτούς οι πρόσφυγες, και δεν ορίστηκε ιδιαίτερος "εκλογικός σύλλογος" γι' αυτούς -δηλαδή μια ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια όπου θα ψήφιζαν μόνο πρόσφυγες, όπως γινόταν με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης). Ίσως σε κάποια λεπτομέρεια της παραγράφου αυτής να σφάλλω γιατί δεν έχω μπροστά μου τις σημειώσεις μου, από βδομάδα το τσεκάρω, όποιος βιάζεται ας αναζητήσει την εφημερίδα "Δημοκρατία" (της Δημοκρατικής Ένωσης) του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 1923. Την έχει η βιβλιοθήκη της Βουλής. Εν πάση περιπτώσει, το 1923 έχει σαφώς συντηρητικοποιηθεί και με τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί αναρχοσυνδικαλιστής, εάν όντως συμμετείχε σ' αυτό το κόμμα.δ) Η διπλωματική του Καμπαγιάννη είναι αξιόλογη -για την ακρίβεια είναι από τις λίγες αξιόλογες μελέτες που έχουν γραφτεί την τελευταία δεκαετία για την ιστορία του σοσιαλισμού στην Ελλάδαε) Επί Κατοχής το να ζητάς συσσίτια και συνεταιρισμούς από το κράτος/τοπική αυτοδιοίκηση και όχι "ανεύθυνους ιδιώτες" στρεφόταν 100% ενάντια στο ΕΑΜ. Και οπωσδήποτε δεν ήταν και πολύ αναρχικό... Στην τοπική αυτοδιοίκηση δήμαρχοι και κοινοτάρχες ήταν διορισμένοι από τις δοσιλογικές κυβερνήσεις. Κι αν είχε μείνει κάποιος από παλιότερα, ήταν διορισμένος από τη δικτατορία του Μεταξά. Για την επίβλεψη των αστυνομικών και δικαστικών αρχών μάλλον δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο.στ) Ο Μεταξάς δεν εξόρισε μόνο αριστερούς αλλά και σημαντικούς αστούς πολιτικούς. πχ ο Μιχαλακόπουλος πέθανε στην εξορία επειδή έκανε κινήσεις προς βασιλιά και Άγγλους για να γίνει αυτός δικτάτορας στη θέση του Μεταξά. Ο Σπέρας θα μπορούσε να έχει εξοριστεί για κάτι τέτοιο (βλ και τη συμμετοχή του στο κόμμα του Κανελλόπουλου: κινούνταν σαφώς πια σ' ένα συντηρητικό φάσμα), ή γιατί ήταν αριστερός, δημοκράτης ή αναρχικός αγωνιστής. Δεν γνωρίζω, ξέρει κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο;ζ) Η Εθνική Συντηρητική Ένωσις (στην οποία διαβάζουμε ότι προσχώρησε ο Σπέρας) ήταν ένα κόμμα που ίδρυσε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος το 1935-36 και κήρυσσε την υπέρβαση του διχασμού ανάμεσα σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και την ένωση των αστών ενάντια στον κομμουνιστικό κίνδυνο. Ο Χατζηκυριάκος που συμμετείχε σ' αυτό ήταν μεγαλοβιομήχανος, πρόεδρος του ΣΕΒ για πολλά χρόνια στον μεσοπόλεμο, υπουργός της δικτατορίας του Μεταξά το 1936-37 και υπουργός εθνικής οικονομίας της "επανάστασης" του 1922: ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την εργοδοτική και κρατική επίθεση το καλοκαίρι του 1923 για την μείωση 30% των εργατικών ημερομισθίων, και επεδίωξε την σύγκρουση -όπως και έγινε: η απεργία του Αυγούστου 1923 πνίγηκε στο αίμα (7 νεκροί νομίζω, στον Πειραιά), στρατός παντού, διάλυση όλων των εργατικών σωματείων και κατάσχεση των αρχείων και των χρημάτων τους. Εν ολίγοις: όσο αβάσιμη κι αν είναι η χαφιεδολογία (που συνήθως είναι -αλλά χαφιέδες υπήρχαν και υπάρχουν και δεν έχουν κέρατα για να τους καταλαβαίνουμε) σχετικά με τον Σπέρο, στοιχεία της διαδρομής του πείθουν ότι συντηρητικοποιείται και δεν έχει και πολλή σχέση με τον αγωνιστή του 1916. Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Νομίζω ότι ζητούμενο της ιστορίας είναι η γνώση και όχι μια αυτιστική καλλιέργεια ταυτότητας (αναρχικής ή κομμουνιστικής. Οι κουκουέδικες ιστορίες του ΚΚΕ είναι άθλιες), η λατρεία ηρώων του παρελθόντος κλπ. Πιο χρήσιμο είναι να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το κίνημα και η ένταξη σ' αυτό. Ερώτημα: ο τρόπος λειτουργίας των τριτοδιεθνιστικών κομμάτων δεν διώχνει κόσμο και κοσμάκη, τελικά; Και η πολιτική κουλτούρα του ΚΚΕ (και όχι μόνο, δυστυχώς) εξόντωσης του εσωκομματικού/δίπλα-στο-κίνημα αντίπαλου δεν οξύνει τις συγκρούσεις σε σημείο που να χάνεται κάθε συντροφικότητα και ψυχική επαφή; Χωρίς προφανώς αυτά να δικαιολογούν όποιον προσχωρεί στον αντίπαλο και γίνεται μάρτυρας κατηγορίας των πρώην συντρόφων του...
1009988
"μακεδονομαχος", απεργοσπαστης, καταδοτης, συντηρητικος...
από πετρος 8:17μμ, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
e-mail: periodikocom@yahoo.gr
Σέριφος 1916: έλεγε ότι ήταν βαρυνόμενος με φόνο αστυνομικού. Αποκάλυψη. Κατέφυγε στη Σερβία. Παράδοσή του στην Ελλάδα. Μη κράτησή του.

1920: αρθρογράφος σε αντισοσιαλιστική εφημερίδα

Μάρτης 1925: συγκρότηση διασπαστικού σωματείου αρτεργατών.

17/5/ 1925: απόπειρα ανακατάληψης του ΕΚΑ (διορισμένη κλίκα)-κλοπή σφραγίδας

1926-27: συνεργασία με διορισμένο ΕΚΑ-διαγραφή νόμιμων αντιπροσώπων (7/3/1927- Εμπρός)

23/2/1926: μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος στελεχών του ΚΚΕ (Πουλιόπουλος, Μάξιμος, Πλατσούκας, Μοναστηριώτης, Φίτσιος, Ασημίδης, Ρεμπάκος, Μάγκος, Νικολιτάκος, Τσατσάκος, Βελέντχας, Αποστόλου) σε δίκη για «αυτονόμηση της Μακεδονίας» επί «εσχάτη προδοσία» στο Α’ Διαρκές Στρατοδικείο.. Άκρατος Χαφιεδισμός (βλ. στιχομυθία από δίκη σε Εμπρός 24/2/1926).
http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=44744&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ARvASYASFASZASJASa&CropPDF=0

στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού (ανακοίνωση εφημερίδα Εμπρός 10/3/1927): «ουδεμία δυσχέρεια θα προκύψη εκ της κινήσεως ταύτης έστω και αν η απεργία πραγματοποιηθή διότι η επιτροπή συνεννοηθήσα με τους ανέργους αρτεργάτας και γενικώς με τους εργάτας τροφίμων θα είνε σε θέσιν να ανταποκριθή από της πρώτης στιγμής εις τας ανάγκας του κοινού αρκεί να θελήση η Κυβέρνησις να επιτάξη τους κλιβάνους και τα λοιπά καταστήματα τροφίμων. Ομοίως η Ομοσπονδία εργατών τροχαίας κινήσεως αναλαμβάνει την συγκοινωνίας εντός της πόλεως και τα προάστεια με τους ίδιους όρους.» Η επί της ανεργίας επιτροπή Γ.Στρουζάκης, Ι. Μαυράκης, Κ. Φουστέρης, Κ. Σπέρας.
Η κυβέρνηση επίταξε εστιατόρια και παντοπωλεία. Η απεργία έγινε… 3 νεκροί,12 τραυματίες, μετά από επέμβαση του στρατού.
27/2/1927: κοινωνικοί εταίροι η «Ένωση Ιδιοκτησίας» και ΕΚΑ.Σε λόγο του καλεί σε «ομόνοια» τα αστικά πολιτικά κόμματα και μιλά για «πνεύμα ανησυχίας» που διέπει τον εργαζομενο λαό.

26/10/1927: καταγγελία πυροβολισμού του- κατάδοση «κομμουνιστών» σε Αστυνομία(εφ.Εμπρός:27/10/1927: Κατά τον Σπέραν ο δράστης της κατ’αυτού απόπειρας α είναι κομμουνιστής. Ούτος προσέθεσε ότι και προ διετίας εγένετο κατ’αυτού τοιαύτη απόπειρα υπό κομμουνιστών καθ’όσον μεταξύ αυτού και τούτων υφίσταται πλήρης διάστασης λόγω αρχών, ούτοι δε τον θεωρούν ως αποστάτη διότι προϊσταται του συνδέσμου των συντηρητικών εργατών.


Μάρτης 1932: Σαπικοί vs. Αυτοκινητιστών

Καλοκαίρι 1936: Μελος της «Εθνικης Συντηρητικής Οργανωσης»



1010104
Τα "ντοκουμέντα" που
από 1ας απο Μέτωπο Ιστορίας 1:05πμ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009


"βρεθηκαν" ή βρεθηκαν στην Ηπειρο από τον Αρη Βελουχιώτη ίσως να είναι η εκ των υστέρων προσπάθεια του ΕΑΜ να δικαιολογήσει την δολοφονια του Σπέρα.Αυτο όμως ειναι δευτερεύων.

(Νομιζω οτι ο ΕΛΑΣ είχε πλαστογραφήσει κάποια κείμενα,για να δειξει οτι ο ΕΔΕΣ συνεργάστηκε με τους ΝΑΖΙ,σήμερα είναι παραδεκτό από όλους οτι ο ΕΔΕΣ συνεργάστηκε για ενα διάστημα με τους ΝΑΖΙ,παρόλο που τα κείμενα του ήταν οντως πλαστα)Απο εκεί και πέρα,το σημαντικό είναι να φανεί αν ο Σπέρας ήταν αυτό που τον κατηγορούσε ο ΕΛΑΣ("κάθαρμα")ή ήταν ένας αγωνιστής μακρύα απο το ΚΚΕ,που το ΚΚΕ δεν άντεχε την δράση του,και για αυτο τον δολοφόνησε.

Παρολο που σαν blog το ΕΑΜ το υποστηρίζουμε,αν κάποιος μπορεσει να τεκμηριώσει με ιστορικά ντοκουμέντα την θέση οτι ο Σπέρας ήταν ένα αδικο θύμα σε μια ταραγμένη περίοδο δεν έχει παρα να μας στειλει -αν θέλει- ένα mail στο metwpoistorias@yahoo.com και να δημοσιεύσουμε το κείμενο του όσο σκληρο και να είναι για το ΕΑΜ.

Δεν είμαστε παντρεμένοι με κανέναν.

Απο τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Φιλικά.


1010222
περιμένουμε...
από υπομονετικός 11:15πμ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009


Οσοι έχουν στοιχεία για τον προβοκατόρικο ρόλο του Σπέρα, έχουν δημοσιεύσει αρκετά. Αποσπάσματα από εφημερίδες της εποχής κλπ. Αυτοί που υποστηρίζουν πως παρέμενε αγωνιστής και γι' αυτό τον εκτέλεσε ο ΕΛΑΣ (όχι η ΟΠΛΑ. Αυτή ιδρύθηκε το Γενάρη του '44), δεν έχουν παρά να προσκομίσουν τα δικά τους στοιχεία. Ντοκουμέντα, όχι τι είπε ο Στίνας ή όποιος άλλος. Κάποιο δημοσίευμα της εποχής, κάποια αγωνιστική του δήλωση. Διάλογο να κάνουμε στη βάση πραγματικών στοιχείων. Ούτε κραυγές, ούτε αφορισμοί.
1010239
Μια μαρτυρία Αρχειομαρξιστή για τον Σπέρα
από σταλινικος προβοκάτορας 12:12μμ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009
Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ήταν στέλεχος της Αρχειομαρξιστικής Αντιπολίτευσης στη δεκαετία του ΄20 - μια ταραγμένη δεκαετία στη διάρκεια της οποίας διαμορφώθηκε το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφύλιου πολέμησε στο πλευρό του ΡΟUM ενάντια στους φασίστες και μετά εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. .................. http://www.politikokafeneio.com/tr/tr13.htm Οι Αρχειομαρξιστές συνέχιζαν την έκδοση του μεταφραστικού τους περιοδικού ΑΡΧΕΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ. Η μετάφραση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ του Μαρξ καθώς και του Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ γίνεται από τον Δεδούση οπού ήταν κάτοχος της Γερμανικής, και όπως έχω ακούσει από Γερμανομαθείς διανοουμένους, είχε μεγάλη απόδοση. Τον ίδιο καιρό όμως οργάνωναν ομίλους οπού εγινόταν μια σειρά μαθημάτων της οικονομικής εξέλιξης, από την εμφάνιση της ζωής στον πλανήτη μας και έφταναν μέχρι τη Ρωσσική Επανάσταση. Εάν θυμάμαι, ήτον νομίζω 30 περίπου μαθήματα, οπού εγίνονταν στα δωμάτια, στα υπαίθρια καφενεία, στα πάρκα, αλλού από διανοούμενους, αλλού από εργάτες, μα είχαν και ένα μικρό βιβλιαράκι οπού είχαν συνοπτικά όλ΄ αυτά τα μαθήματα και είχε τον τίτλο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, δεν είχε όνομα συγγραφέως μα μόνον ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ και υποθέτω ότι αυτό το βιβλιαράκι το είχε συντάξει ο ΤΖΟΥΛΑΤΙ. Οταν κάποιος αγύρτης αιφνιδίασε τη νεαρά αστική τάξη και τα χαράματα κατέλαβε όλες τις εξουσίες με την ρητή υπόσχεση ότι θα ανατείλει νέος ήλιος περιμέναμε να επαληθεύσει η προφητεία του στρατηγού Πάγκαλου μα ο ίδιος ήλιος κι απ΄ το ίδιο πάντοτε σημείο όπου ανέτειλε εβγήκε. Ούτε νεώτερος ούτε και διαφορετικός. Παρά την κωμική όψη οπού είχε η δεκαεξάμηνη παγκαλική δικτατορία, απαγόρευσε με διαταγή του πρώτου σώματος στρατού τας συνελεύσεις, τας συγκεντρώσεις, τας απεργίας, όλων των εργατικών οργανώσεων. Εξόρισε όλους τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς ηγέτες και ετοποθέτησε με προσωπική επιλογή του Φεσόπουλου, οπού ήτον και ο ιθύνων νους της παγκαλικής δικτατορίας, σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, από τη ΓΣΣΕ, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και στα επαγγελματικά Σωματεία ανθρώπους της εμπιστοσύνης του. (Ο "Ριζοσπάστης" ήτον όργανον της ΓΕΣΕΕ και της Κ.Ε. του ΚΚΕ). Μα κατά την δεκαεξάμηνη παγκαλική δικτατορία λόγω της ειδικότητας του Φεσόπουλου και του Σπέρα, κατόρθωσαν να διαλυθούν σχεδόν και οι πλέον κεντρικοί πυρήνες του κόμματος λόγω της ειδικότητας που είχαν αυτοί οι άνθρωποι Φεσόπουλος και Σπέρας οπού είχαν αμφότεροι περάσει μέσα από το κόμμα και μάλιστα ανήκαν σε διοικητικά... {δυσανάγνωστη λέξη} πόστα. Ολόκληρη η διοίκηση του κόμματος με επικεφαλής τον σ. Παντελή ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟ βρέθηκαν εξόριστοι από τον Θεόδωρον Πάγκαλον στην Φολέγανδρο, καθώς και ολόκληρη η Διοίκηση της ΓΕΣΣΕ, γιατί εκείνη την εποχή η διοίκηση της ΓΕΣΕΕ (εννοεί ΓΣΕΕ) ήταν κάτι περισσότερο από την διοίκηση του κόμματος. Τόσο κοντά και από κοινού οι δύο διοικήσεις εργάζονταν. Το παράνομο Δελτίο οπού εγώ με το πατίνι εμοίραζα σε πρόσωπα όλων των κοινωνικών τάξεων και μου είναι αδύνατον να αναφέρω τα ονόματά τους γιατί όλοι ακόμα ζουν και άλλων τα παιδιά τους και θα έκανα μεγάλη ζημιά εάν έστω και ένα όνομα αναφέρω εδώ. Γιατί το όνομα δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα εσταμάτησα, και γι΄ αυτό οι εκδότες του εσυνελήφθησαν όλοι και ο Σπέρας θριαμβεύει... Τον ίδιο καιρόν οι αρχειομαρξιστές οπού είχαν έναν μόνο εξόριστον, εσυγκέντρωναν όλα τα δυσαρεστημένα μέλη του κόμματος οπού εβρέθηκαν εμπρός στην αμηχανία με το κόμμα τους διαλυμένο, πολλοί από τους ηγέτες τους είχαν περάσει στο στρατόπεδο της αντίδρασης και επρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους δικτάτορες και κομμουνιστοφάγους. Μα κάποιο απόγευμα η παγκαλική δικτατορία ανατρέπεται από τον ανισόρροπο στρατηγόν Κονδύλη, οπού πότε ο ένας, πότε ο άλλος είχαν τις ίδιες φιλοδοξίες να κυβερνούν το ρωμέϊκο. Τέλος αφέθη πάλι ελεύθερη η πολιτική ζωή της χώρας και όλα τα πολιτικά κόμματα ξανά εμφανίστηκαν επί της πολιτικής σκηνής με τα ίδια τα παλαιά τους εμβλήματα, με τα ίδια παλαιά τους συνθήματα και γενικά με το ίδιο το παλαιό τους μοτίβο. Τέτοια ήτον η αποκατάσταση των ελευθεριών, οπού ολίγες μέρες μετά την παγκαλική δικτατορία και την επικράτηση της Κονδυλικής δημοκρατίας, κατά την ώρα της συνεδριάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, η αστυνομία σκότωσε τον σύντροφο Μήτσο ΠΑΤΛΑΚΑ. Επειδή δια εμέ υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που με επήρε από το χέρι και με εγνώρισε με τον Γιώργη ΓΡΗΓΟΡΑΤΟ, τον Γλαύκο τον ΚΟΛΟΖΩΦ, τον ΗΛΙΑΔΗ, τον ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και άλλους οπού ήτον τότε στη νεολαία, έχω να πω δέκα λέξεις στη μνήμη του, αν και ξεχάστηκε τόσο γρήγορα απ΄ τους ηγέτες μας, οπού με μεγάλη δυσκολία θα θυμηθεί η σημερινή Επιτροπή το όνομά του... Ο Μήτσος Πατλάκας ήτον ένας πανύψηλος άνθρωπος με μεγάλη κορμοστασιά και εξυπνότατα μάτια. Ηξερε να ομιλεί με όλους τους ανθρώπους και να τους επιστεί την προσοχή να τους πείθει με τις ιδέες του και να δίνει σεβασμό στον συνομιλητή του και όλον τον καιρό να σκεφτεί ότι του αρέσει πιο πολύ. Είχε μεγάλη ευγένεια και καρτερικότητα στους συνομιλητάς του. Δεν τους έπιανε ποτέ από το λαιμό και χωρίς να βιάζεται, αυτός προχωρούσε με τα δικά του επιχειρήματα, με τα δικά του παραδείγματα και τας δικάς του ιδέας. Εγώ, μικρός τότε, άκουγα τις συζητήσεις οπού είχε με άλλους μεγάλους και διψασμένος κάρφωνα τα μάτια μου και τέντωνα τ΄ αυτιά μου. Μια μέρα ξεκινήσαμε από την εργασία μας το απόγευμα. Είμαστε μια ομάδα από πιατάδες, μαχαιροπηρουνάδες, ποτηργιέρηδες, μαγειροζαχαροπλάστες, βοηθοί σερβιτόρων, όλοι νέοι, από 12 - 19 ετών, κανείς δεν ήτον μεγαλύτερος και εφτάσαμε στην οδό Ευρυπίδου 14, οπού ο Πατλάκας μας επαρέλαβε και μας συνέδεσε με τους Νεολαίους, οπού πιο πάνω σας ανέφερα τα ονόματά τους, μα για μένα στέκεται αξέχαστη η μορφή του Πατλάκα, γιατί από τους εκατό περίπου υπαλλήλους και εργάτες του εστιατορίου Πάνθεον, κανείς δεν είχε μεγαλύτερη εκτίμηση και κανείς δεν είχε περισσότερο σεβασμό απ΄ τον Μήτσο Πατλάκα. Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, πιανίστας του στιατορίου μουσικοσυνθέτης και ιδιοκτήτης του μουσικού καταστήματος στην στοά Αρσακείου, είχε δύο φορές την εβδομάδα ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πατλάκα. Ο Πασχάλης, αρχιλογιστής του εστιατορίου, είχε και αυτός τακτικές συνομιλίες με τον Πατλάκα. Παρά το χαμηλό επάγγελμα, το επάγγελμα του σερβιτόρου, οπού ασκούσε αυτή την εποχή ο Πατλάκας, για να εξοικονομήσει τα μέσα της ζωής, οι γνώσεις του και η προσωπικότητά του και κυρίως οι ιδέες του οπού αυτός εδιέδιδε ήταν τέτοιες, οπού τον ερχειάζονταν μορφωμένοι άνθρωποι για να τους ενημερώσει, να τους κατευθύνει, να τους καθοδηγεί. Είχε προχωρήσει η νύχτα, μα τι ώρα ήτον δεν ξέρω, στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών συνεδρίαζε η Εκτελεστική του Επιτροπή. Η πανγκαλική δικτατορία είχε διορίσει για διοίκηση τους υπηρέτες της, τον Φανουράκι και τον Τυπάλδο. Η μεγάλη πλειοψηφία είχε αποφασίσει να τους καθαιρέσει, μα ο Φανουράκης και οι ομοιοί του αμύνονταν. Ο Μήτσος Πατλάκας ήτον αντιπρόσωπος του Συνδικάτου των Εργατών Επισιτισμού, μίλαγε πάνω από το βήμα των αντιπροσώπων. Οι απεργοί τυπογράφοι, καθώς και όλοι οι εργάτες οπού μερμύγκιασαν, παρακολουθούσαμε την συνεδρίαση της Εκτελεστικής, χειροκροτούσαμε μαζί με την τεράστια πλειοψηφία του συνεδρίου τον αντιπρόσωπον του Συνδικάτου Εργατών Επισιτισμού Η Πρόοδος. Μα σαν ο Πατλάκας τέλειωσε τον λόγο του, άρχισε ο Φανουράκης από το βήμα του Προεδρείου να χυδαιολογεί. Η φρασεολογία του ήτον τόσο ανυπόφορη και χυδαία, φράσεις του τεκέ, φράσεις αγαπητικών και κουμαριτζήδων, φράσεις υποκοσμητών και πορνοβοσκών. Πολλοί ευαίσθητοι σύνεδροι εσηκώθησαν να διαμαρτυρηθούν και εζήτησαν από τον Πρόεδρον της συνελεύσεως να φέρει στην τάξη τον ομιλητή, μα ο ομιλητής εκπροσωπούσε τας ιδέας και θελήσεις του Προέδρου της συνελεύσεως, δηλαδή με τον μαχητικό λόγο του Φανουράκι να προκληθούν επεισόδια και να μην προβεί η συνέλευσις σε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας Διοικήσεως οπού θα καθαίρετε εκείνους που η Παγκαλική δικτατορία είχε διορίσει, και αυτό το επέτυχαν, η αστυνομία οπού με έναν λόχο του συντάγματος σκαπανέων και εφίππους σπαθοφόρους οπού είχε ζώσει το Εργατικό Κέντρο από ενωρίς και απειλούσε και την Εκτελεστική Επιτροπή και τους τυπογράφους. Αρχισαν να πυροβολούν και από τα παράθυρα της αιθούσης και από την μεγάλη πόρτα έρχονταν βλήματα όπλων και περιστρόφων. Πανικός επικρατεί. Αλλοι στην πόρτα, άλλοι στο δρόμο. Ο Πατλάκας άρχισε να συνιστά ψυχραιμία, για να μη διαλυθούμε χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Μια ομοβροντία έρχεται και τραυματίζει ελαφρά δύο, μα ο Πατλάκας έπεσε άπνους. Νεκρός ο Πατλάκας μεταφέρεται στο Συνδικάτο Εργατών Επισιτισμού, οδός Λυκούργου 10. Τιμητική φρουρά από τον ΣΤΥΛΟ, τον ΜΑΡΝΙΕΡΟ, τον ΣΑΙΔΗ και άλλους στέκονται ακίνητοι και σιωπηλοί όλη την υπόλοιπη νύκτα. Μέχρι την άλλη μέρα το απόγευμα η αστυνομία του Κονδύλη προσπάθησε να επαναλάβει εκείνο οπού είχε επιτύχει η αστυνομία του Αλέξανδρου Παπαναστασίου με τον φόνο του ζαχαροπλάστη ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ στην Πρωτομαγιά του 1924 και πάλι έξω από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, οπού ο Γιάννης ο Λέκας έκανε υπαιξέρεση στο σώμα του νεκρού και τον έθαψε με την αστυνομία κρυφά-κρυφά από τους εργάτες Ζαχαροπλαστικής, και κρυφά απ΄ όλους τους εργάτες των Αθηνών, και ως αμοιβή ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου εσυμπεριλάμβανε για υποψήφιον βουλευτή στο κόμμα του τον Γιάννη Λέκα σε όλες τις μετέπειτα εκλογές. Μα στην περίπτωση του Πατλάκα δεν συνέβη το ίδιο. Οι συνδικαλιστικοί ηγέτες, οπού πιο πάνω τα ονόματά τους ανέφερα, δεν πούλησαν τον νεκρόν όπως έπραξε ο Γιάννης Λέκας στο σώμα του Παρασκευαϊδη, μέχρι το απόγευμα έστεκε μια ανθρώπινη θάλασσα έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου. Σε ολόκληρη την οδός Λυκούργου, από την οδό Αιόλου μέχρι πέρα από τη γέφυρα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, απλωνότανπολλοί στην οδός Αθηνάς και είχαν γεμίσει την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου. Το φέρετρο το κρατούν ο Στύλος, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού, ο Μαρνιέρος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Επισιτισμού, ο Σταματόπουλος, τους άλλους δεν τους εγνώριζα. Επροπορεύονταν μεσίστια η σημαία του Συνδικάτου της Ομοσπονδίας και των άλλων επισιτιστικών οργανώσεων. Η προπομπή της κηδείας επέρασε στην οδός Αιόλου, έπειτα εγύρισε προς την οδός Σταδίου, μα η αστυνομία προβάλλει εμπόδια, ότι δεν επιτρέπεται να περάσει η κηδεία πολίτου από την οδό Σταδίου και πρέπει να περάσουμε στην οδός Πανεπιστημίου, γιατί μόνο τους βασιλιάδες περνούν νεκρούς από την οδός Σταδίου, μα η πρώτη και τιμητική φρουρά του νεκρού αρνήθηκε. Επικράτησε για μερικά λεπτά της ώρας λογομαχία, μα η αστυνομία υποχωρεί. Οταν το φέρετρο του Πατλάκα είχε φτάσει στην στοά Αρσακείου, γύρισα πίσω, ανέβηκα επάνω σε ένα εγκαταλελειμένο καροτσάκι και είδα δρόμο και πεζοδρόμια και όλη η πλατεία Ομονοίας πνιγμένη ασφυκτικά, από ανθρώπους οπού εσυνόδευαν τον νεκρόν οπού είχε δολοφονηθεί από την κυβέρνηση Κονδύλη. Μέσα από τις χιλιάδες αυτά τα στόματα οπού έβλεπα να αργοανοίγουν έβγαινε μια ρυθμική φωνή. Ηταν το Πένθιμο Εμβατήριον: "Επέσατε θύματα αδέλφια εσείς... στον τίμιον που πέσατε αγώνα...". Μολονότι είχε αποκατασταθεί η λεγόμενη "ελευθερία του Τύπου", οι ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ δεν είχαν ακόμη αρχίσει την επανέκδοση του μεταφραστικού του περιοδικού οπού είχε διακόψει η Δικτατορία Παγκάλου, Σπέρα, Φεσόπουλου. ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
1010241
Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν
από @#& 12:17μμ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009
Ειπώθηκε και από άλλον, πιο πάνω. Στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο παλιό Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν , απ' τις 9 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει εφημερίδες της περιόδου που ο Σπέρας είχε περάσει ανοιχτά στο αντικομμουνιστικό μέτωπο. Όχι γιατί έκανε κριτική από αναρχικές θέσεις, όπως φαντάζονται κάποιοι, αλλά γιατί συνεργαζόταν με το συντηρητικό συνδικαλισμό. Οι εκδόσεις "Βιβλιοπέλαγος" που εξέδωσαν το βιβλίο του για την απεργία της Σερίφου (και πολύ καλά έκαναν), καλά θα κάνουν να αναζητήσουν εκεί και τα στοιχεία για τη δράση του μετά το 1920. Οφείλουν να το κάνουν, γιατί με τα αγιογραφικά κείμενα που έγραψαν για τον χαφιέ, συνέβαλαν στην πλαστογράφηση της ιστορίας. Κι αφού το κάνουν, να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Στη μνήμη όλων εκείνων των αγωνιστών (κομμουνιστών ή όποιων άλλων) διώχτηκαν από το μεσοπολεμικό κράτος, με μαρτυρίες-καταγγελίες του Σπέρα.


1010456
xaos
από antiselin 6:49μμ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

htan mia tholh epoxh me perierges symmaxies apo olous.isos o speras na eixe perasei se fasizouses apopseis opos oi foutouristes sthn italia kai o sorel sth gallia.to erothma einai poioi einai aytoi pou tha krinoun?to kke pou oso o stalin diataze analoga(vlepe sumfonia molotof),kathgoroyse thn agglia kai th gallia oti kanane epithetiko polemo sthn germania...to kke poy exei faei toso kosmo....an krinei ton spera kapoios katharos me ta shmerina mas dedomena(isos tetoios ths epoxhs htan mono o malatesta)tote to dexomai.alla oxi re paidia kai to kke...poy yposthrizei oti to katyn einai provokatsia ton amerikanos...eleos
htan loipon tholh epoxh me perierges symmaxies,amfilegomenes apopseis kai zig zag sth viografia tou kathenos(deite thn allagh stis politikes apopseis toy k.karyotakh p.x).to italiko anarxisyndikalistiko kinhma eixe sthrixei thn italia sthn eisodo ths ston 1o pagkosmio polemo...eno o selin poy grafei to anarxiko aristoyrghma ginetai...nazisths meta apo ligo.ME TA SHMERINA LOIPON DEDOMENA OTI NANAI.genika giayto den prepei na exoyme indalmata alla mono epirroes!







1010794
...
από ... 2:55μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009



.




1010829
ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ
από Τάσος Αναστασόπουλος 5:01μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Παραχαράκτες και με επίσημη ομολογία τους οι σταλινικοί, για τον Σπέρα.
Δείτε και στο http://athens.indymedia.org/admin3/edit.php?id=#1010610 και στα επόμενα από αυτό το κείμενα, για το πως ο Άρης Βελουχιώτης και η συμμορία του παραχάραξαν ''έγγραφα'', τα οποία χρησιμοποίησαν για να μλέξουν τον ΕΔΕΣ με τον Κώστα Σπέρα.
Για πρώτη φορά ομολογούν οι σταλινικοί ανοιχτά και επίσημα ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ παραχάραξαν έγγραφα για να δικαιολογήσουν τον ανηλεή αποκεφαλισμό του Σπέρα και να εμπλέξουν τον ΕΔΕΣ με αυτόν....
Αυτό έγινε, μετά από την αφόρητη πίεσή μου, μέσα από την αρθρογραφία μου και με την βοήθεια ενός φίλου στην παρούσα συζήτηση, που έκανε παραπομπή στα κείμενά μου. Νάναι καλά....
Φυσικά και είναι υπερήφανος για την συνεισφορά μου στα σταλινικά ξεβρακώματα.
Φυσικά, όσα λένε και οι τροτσκιστές της εποχής είναι αναμάσημα των ίδιων αθλιοτήτων.
Το ξεβράκωμα του karhergr και της σταλινικής κομπανίας θα συνεχιστεί και όπως έχω υποσχεθεί, ''θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι''.
Ας βάλω ένα .... κουίζ στους σταλινικούς και σας υπόσχομαι ότι θα γελάσετε με την συνέχειά του :
Από ποιόν ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' πήρε ο σταλινικός παραχαράκτης karhergr τα παραμύθια περί ένταξης του Κώστα Σπέρα στην ''Εθνική Συντηρητική Οργάνωση'' του Κανελλόπουλου (τον οποίον μπέρδεψε ε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο);
(Από τον ίδιο ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' άντλησε - κατά πάσαν πιθανότητα - ''στοιχεία'' και κάποιος άλλος (όχι του σταλινικού χώρου).
Ας αφήσουμε τους σταλινικούς να ''αμολύσουν καλούμπα'' και υπόσχομαι άφθονο γέλιο.....


www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/

1010946
έλεος ρε αναρχικοί
από είστε απίστευτοι 10:04μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009
Άμα θέλετε να μετέχετε σε τέτοιες συζητήσεις αποβάλλετε την ΚΚΈδικη λογική σας και ανοίξτε το μυαλό σας. Δε γίνεται να μιλάς για κάτι που έγινε πριν 80 χρόνια και οι μόνες αναφορές σου να είναι ο Μαλατέστα, ο Σορέλ, ο αναρχοσυνδικαλισμός, ο Ριζοσπάστης, οι αρχειομαρξιστές. Έχουν γραφτεί τόσες μελέτες από ιστορικούς για τον μεσοπόλεμο. Έχουν σωθεί τόσες πηγές, εφημερίδες, ημερολόγια κλπ. Δεν έχετε διαβάσει τίποτα. Κανένα πρόβλημα, κανείς δεν μπορεί να τα διαβάσει όλα. Να έχετε όμως συνείδηση της ανεπάρκειάς σας, και να μην μιλάτε ως φωνή της αυθεντίας (δηλαδή της εξουσίας). Το πρόβλημα είναι ότι οι αναρχικοί (ευτυχώς οι αριστεροί πολύ λιγότερο τώρα πια -αν και το ΚΚΕ ακόμα τόχει) θέλουν την ιστορία μόνο ως απαρίθμηση ηρωικών πράξεων του παρελθόντος και αθλιοτήτων, γεμάτη ήρωες-πρότυπα, αγνούς σαν την επανάσταση, άσπιλους σαν το κίνημα. Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει: αυτή η αντίληψη αντιστοιχεί στον μανιχαϊσμό και την αδυναμία κατανόησης της κοινωνίας που ούτως ή άλλως δείχνουν. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις: σ' αυτές πέφτει το καθήκον να βοηθήσουν τους συντρόφους τους να ενηλικιωθούν ως προς τις αντιλήψεις τους για το τι είναι ιστορία, σε τι μας χρειάζεται κλπ. Η ιστορία πρέπει να είναι γνώση και αλήθεια, όχι εξιδανίκευση και άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας. Αν ο Σπέρας ήταν όντως μάρτυρας κατηγορίας σε δίκες του αστικού κράτους κατά των κομμουνιστών (που οργάνωναν απεργίες, μιλούσαν για αυτονομία των Σλαβομακεδόνων εφόσον το επιθυμούν κλπ), αποδεχτείτε το. Αν δεν ήταν, αποδείξτε το: με έρευνα όμως, κι όχι πρόχειρα αντι-σταλινικά τσιτάτα. Αλλιώς λειτουργείτε ακριβώς όπως ο μέσος ΚΚΕς. Αυτό θέλετε;

Προς Σ.Ο.: Να μην κοπεί το μήνυμα, σκοπός μου δεν είναι να προσβάλλω κανέναν. Θίγω ένα ζήτημα, έστω με έντονο τρόπο, που προέκυψε από τη συζήτηση.


1010968
Ο ΣΠΕΡΑΣ, Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ... ΕΣΣΔ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 11:00μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009


Άσε τις κουτοπονηριές αγαπητέ φίλε. Διάβασε ολόκληρο το κείμενο του ρεπορτάζ του ''ΕΜΠΡΟΣ'', εκείνης της εποχής (και όχι το κουτσουρεμένο, που βάζουν οι φίλοι σου) και θα δεις ότι :
Κανέναν δεν κατηγόρησε ο Κώστας Σπέρας στην δίκη του 1928.
Είπε ότι δεν γνωρίζει τους ηγέτες του ΚΚΕ.
Είπε ότι τα κίνητρά τους είναι αγνά.
Είπε ότι η ΕΣΣΔ εκφράζει τα συμφέροντα των εργατών. (Φυσικά έκανε λάθος. Τέτοιες αυταπάτες είχε ακόμα το 1928 ο - αφελής - Κώστας Σπέρας)!
Και ανάλυσε την θέση του ΚΚΕ, για την αυτονόμηση της Μακεδονίας, την οποία υπερασπίστηκαν και οι ίδιοι οι δικαζόμενοι ηγέτες του ΚΚΕ (Πουλιόπουλος, Μάξιμος κλπ).
Αυτά, παρά την πικρία του, για την αγριανθρωπική στάση τους απέναντί του.
Άσε, λοιπόν, το παραμύθι, περί ''μάρτυρα κατηγορίας''.
Ουσιαστικά λειτούργησε - και ήταν - μάρτυρας υπεράσπισης.
Τα κόλπα του Κούλη δεν περνάνε εδώ...
(Για το κουϊζ, θα τα πούμε, όταν ''αμολύσετε καλούμπα'').
Θα τα ξαναπούμε...


www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/


1010988
Έχει βλάβη το αρχείο;
από Στο κομπιούτερ μου 11:56μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009


πάντως δεν εμφανίζεται η "φωτογραφία" από το Εμπρός παρά μόνο λίγες γραμμές πάνω πάνω. Από ποιο φύλλο είναι; Πότε έγινε η δίκη; Θα ήθελα να το ψάξω και μόνος μου, αφού αυτό δεν διαβάζεται;

1010994
...
από ... 0:19πμ, Κυριακή 29 Μαρτίου 2009


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 1926 μέχρι και Σάββατο

1010997
ΥΠΟΜΟΝΗ....
από Τάσος Αναστασόπουλος 0:25πμ, Κυριακή 29 Μαρτίου 2009


Άσε τους σταλινικούς να ''αμολύσουν καλούμπα'', καλέ μου φίλε και θα τα πούμε όλα.
Ολόκληρη η πρώτη σελίδα έχει το πλήρες ρεπορτάζ της δίκης και ο Κώστας Σπέρας, παρά την πικρία του, λέει όσα αναφέρω παραπάνω, για , τους κατηγορούμενους ηγέτες - τότε - του ΚΚΕ. Ουσιαστικά τους υπερασπίζεται.
Και από πουθενά δεν προκύπτει ότι τους κατηγόρησε.
(Παρεμπιπτόντως, όλοι αυτοί οι ηγέτες εκδιώχθηκαν από το ΚΚΕ, με την επικράτηση των ''κούτβηδων'' του Ζαχαριάδη το 1931 - 1932, δολοφονήθηκαν και καταγγέλθηκαν, ως προδότες από την μετέπειτα σταλινική ηγεσία).
Κάνε λίγη υπομονή και άσε τους σταλινικούς να ''κάνουν παιχνίδι'' (και να απαντήσουν στο κουϊζ για την δήθεν ένταξη του Κώστα Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'', δηλαδή από ποιό φύλλο του ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' άντλησαν αυτήν την ''πληροφορία'').
Υπομονή, λοιπόν...
(Όχι ότι ο Σπέρας δεν έκανε λάθη, ή ότι δεν απομακρύνθηκε από τον αγώνα, συντηρητικοποιούμενος. Και λάθη έκανε και έπαυσε να είναι αναρχικός. Και μνησικακίες ανέπτυξε, που τον τύφλωσαν, κάποιες φορές. Αλλά δεν υπήρξε αυτό που του καταλογίζουν οι σταλινολενινιστές. Και η παρουσία του, σ' αυτήν την δίκη των ηγετών του ΚΚΕ, δείχνει ένα μεγαλείο ψυχής, που οι σταλινικοί δεν έχουν.).
www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/






1011047
''ΕΜΠΡΟΣ'' 24/2/1926
από Τάσος Αναστασόπουλος 8:50πμ, Κυριακή 29 Μαρτίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com



Ιδού το ''ΕΜΠΡΟΣ'' της 24/2/1926.
Για να ξέρουμε τι λέμε (και το τι λέει ο Κώστας Σπέρας και για την ΕΣΣΔ που .... υπερασπίζεται τα συμφέροντα της διεθνούς εργατιάς και αγροτιάς - τόσο αφελής ήταν ).
Και έχουν το θράσος να τον κατηγορούν για .... ''χαφιέ''!
tassosanastassopoulos.blogspot.com/





1011297
Ο μάρτυρας κατηγορίας Σπέρας(το άλλο σβύστε το παρακαλώ)
από 1 ας απο μ.ι 11:21μμ, Κυριακή 29 Μαρτίου 2009


το ΚΚΕ οτι κατα την γνωμη του υποκινείται απο το ΚΚΒ για αυτονόμηση της Μακεδονίας και Θράκης.








1011321
Ο ΣΠΕΡΑΣ, ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ... ΕΣΣΔ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 0:24πμ, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com
Να τα βάζεις όλα Κούλη. Δες και αυτήν την υπογράμμιση.
Δεν υπήρχε κάτι κρυφό. Αυτή ήταν η γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και αυτήν εξέφραζε το ΚΚΕ και η ηγεσία του. Δεν το έκρυβε.
Και φυσικά ο Κολλάρωφ επέβαλε αυτήν την γραμμή.
Για τα περί συνεργασίας των κομιτατζήδων της Βουλγαρίας με την Διεθνή ο Κώστας Σπέρας αρνήθηκε να απαντήσει.
Για πες μας για την θέση του (αφελούς) Σπέρα το 1926 στην δίκη ότι η ΕΣΣΔ εκφράζει, διεθνώς, τα συμφέροντα των ... εργατών και των ... αγροτών!
Είδες οι ''χαφιέδες''; Είναι θαυμαστές της ΕΣΣΔ και κατήγοροι της ηγεσίας του ΚΚΕ!
Σου έχω πει ότι σας έχω και άλλες εκπλήξεις....
Υπομονή...


tassosanastassopoulos.blogspot.com/

1011377
Ο μάρτυρας κατηγορίας Σπέρας
από ενας απο μ.ι 3:12πμ, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009
Λες για την δίκη στην οποια πάει ως ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ,δηλαδή τι ήθελες να πει;;;Καποιος πρέπει να παίξει και το ρολο του "αριστερού".Λέει οτι και οι αρχηγοί του ΚΚΕ είναι παραπλανημένοι με αγνά αισθήματα(τους καημένους μωρέ...)Τέλος πάντων,έμεινες στην δίκη εσύ.Αφού ολοι οι άλλοι είναι σταλινικοι ή λενιστές.(οπως ο αρχειομαρξιστής)

1011482
τραγικό
από μελαγχολικός 1:05μμ, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009
Παρακολουθώ μέρες τη συζήτηση για το Σπέρα. Είχα διαβάσει παλιότερα αυτά που έγραψε ο Στίνας και θεωρούσα πως ήταν ένας απ' τους διαφωνούντες του παρελθόντος που εκτελέστηκαν απ' το ΚΚΕ, όπως έγινε με πολλούς τροτσκιστές και αρχειομαρξιστές. Διάβασα αργότερα Μπεναρόγια και Λιβιεράτο, είδα το βιογραφικό του Σπέρα στο Λεξικό του Αλεξάτου, πήρα και το βιβλίο του Σπέρα και είδα τον πρόλογο του Πρωτοψάλτη. Εχω εκπλαγεί και πραγματικά ανησυχώ. Γιατί ενώ πλέον δημοσιεύονται στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο παλιός μαχητικός αγωνιστής του εργατικού κινήματος Κώστας Σπέρας, είχε περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο, κάποιοι σύντροφοι εδώ επιμένουν να υποστηρίζουν είτε πως κάτι τέτοιο είναι λασπολογία είτε πως δεν συνέβη και τίποτα σημαντικό με τη στροφή του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αδιαφορούν για το ότι το 1920 συνεργάστηκε με τους βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς συνδικαλιστές για τη διοργάνωση διασπαστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που θα πετούσε απ' έξω τις δυνάμεις του ΣΕΚΕ. Για το ότι πήγε ως μάρτυρας στη δίκη κατά της ηγεσίας του ΚΚΕ, για να καταθέσει πως οι κομμουνιστές πράγματι συνεργάζονταν με τους κομιτατζήδες για την αυτονόμηση της Μακεδονίας. Μα, την αυτονομία υποστήριζε το ΚΚΕ, άρα δεν είπε κάτι κακό! Κι επί Χούντας, σύντροφοι, όταν δικάζονταν κάποιοι, οι μάρτυρες κατηγορίες έλεγαν ακριβώς πως οι κατηγορούμενοι ήθελαν να ανατρέψουν το καθεστώς. Το ίδιο έλεγαν και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι. Μόνο που οι κατήγοροι τους πρόσαπταν πως ήταν όργανα του διεθνούς κομμουνισμού, όπως ο Σπέρας τότε μιλούσε για τους κομιτατζήδες και τον Κολάρωφ. Υπάρχει άγνοια, αλλά και αδιαφορία, που δεν μπορεί παρά να με θλίβει. Γιατί όταν με πραξικοπηματικό τρόπο ανατραπόταν, με παρέμβαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, η αριστερή Διοίκηση του ΕΚΑ, ο Σπέρας ήταν με αυτούς που διορίζονταν για να αντικαταστήσουν τους εκλεγμένους αριστεροιύς. Κι αυτό δημοσιεύτηκε εδώ κι αυτό περνάει αδιάφορα. Ίσως γιατί δεν ξέρουν οι σύντροφοι, πως εκείνα τα χρόνια δεν διώχνονταν απλώς από τις Διοικήσεις των συνδικάτων, αλλά και φυλακίζονταν και εξορίζονταν και δολοφονούνταν. Δεν τους ενδιαφέρει τους συντρόφους που ο Σπέρας κατέθετε σε δίκες ενάντια σε κομμουνιστές συνδικαλιστές. Δεν τους νοιάζει που εντάχθηκε σε δεξιά αντικομμουνιστική οργάνωση. Δεν τους λέει τίποτα το ότι καλούσε, εν μέσω Κατοχής, τους διορισμένους κοινοτάρχες και την αστυνομία να αναλάβουν τα συσσίτια. Δεν σημαίνουν τίποτα όλα αυτά. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι πως εκτελέστηκε απ' τον ΕΛΑΣ, κάποιος που κάποτε διαφώνησε με το ΚΚΕ. Ο οποίος μάλιστα, ουδέποτε υπήρξε αναρχικός. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να τον εντάσσει στον αναρχικό χώρο. Αλλά πέρα απ' αυτό, υπάρχει εδώ κάτι πολύ ανησυχητικό. Αν κάποιος αγωνιστής σημερινός, διαφωνήσει με τους αριστεριστές ή τους αναρχικούς ή ακόμα και με το ΚΚΕ και πηγαίνει ως μάρτυρας κατηγορίας σε δίκες που οργανώνει το κράτος, θα εξακολουθούμε να τον θεωρούμε σύντροφο; Αν σε κάποιο σωματείο καθαιρεθεί η εκλεγμένη αριστερή ή αριστερίστικη Διοίκηση και ο σύντροφος αυτός διοριστεί απ' το δικαστήριο, θα είναι δικός μας; Αν κάποιοι από μας συρθούμε σε δίκες για εθνοπροδοσία (για το μακεδονικό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή οτιδήποτε σχετικό) και αυτός έρθει να καταθέσει για να αποκαλύψει τις σχέσεις μας με οργανώσεις στα Σκόπια ή στην Άγκυρα και με διεθνή κέντρα, θα πούμε πως δεν τρέχει τίποτα; Ανησυχώ, σύντροφοι. Το λέω ειλικρινά. Γιατί αυτές οι λογικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Μη μας τυφλώνει ο αντισταλινισμός κι ο αντιμπολσεβικισμός. Πολεμάμε το σταλινισμό, διαφωνούμε με την Αριστερά, αλλά όταν το κράτος κυνηγάει αριστερούς δεν είμαστε με το κράτος. Η μήπως κάνω λάθος;





1012074
ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ...
από Τάσος Αναστασόπουλος 3:35μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
e-mail: mailto:http://www.tasos_anastassopoulos@hotmail.com



Άγις Στίνας : ''ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ''.
(Δείτε και το άρθρο μου και την σχετική συζήτηση : ''ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ'' http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=958886 ).

Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, φίλε μελαγχολικέ.
Ο Κώστας Σπέρας ήταν αναρχικός. Μία από τις μαρτυρίες γι' αυτό είναι του Άγι Στίνα. Μπορείς να την δεις παραπάνω. Δεν θα ακυρώσουμε την Ιστορία επειδή το θέλουν οι λενινοσταλινικοί. Ο Κώστας Σπέρας υπήρξε ο ιδρυτής του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, ο βασικός ιδρυτής της ΓΣΕΕ (δεν ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγιας ο μόνος ηγέτης στην ΓΣΕΕ, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Ήταν και ο Κώστας Σπέρας, που ήταν και η οργανωτική ψυχή του χώρου. Γι' αυτό, άλλωστε, στην συνέχεια υπήρξε αυτή η κόντρα με τον Μπεναρόγια, η οποία οδήγησε τον τελευταίο να γράψει όσα εμετικά έγραψε για τον Σπέρα).
Ο Κώστας Σπέρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της αντιεξουσιαστικής συνιστώσας του ελληνικού εργατικού κοινωνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Ένα κομμάτι με όλα του τα καλά και τα κακά.
Ποιός σου είπε, φίλε μελαγχολικέ, ότι ο Κώστας Σπέρας ήταν μέλος φασιστικής οργάνωσης;
Ο karhergr το είπε και είναι ψέμμα. Και μάλιστα ψέμμα ολκής.
Το αντέγραψε από ένα φύλλο του ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'', αλλά δεν μας λέει ποιό.
(Εγώ ξέρω ποιό είναι και περιμένω τους σταλινικούς φίλους μας να ''αμολύσουν καλούμπα'').
Πρέπει να ξέρεις - όπως και οι άλλοι φίλοι συνομιλητές - ότι έτσι δουλεύει ο προπαγανδιαστικός μηχανισμός των σταλινολενινιστών, όταν θέλει να συκοφαντήσει και να σβύσει πολιτικά και ηθικά ένα άτομο, ή μια ομάδα ατόμων, που δεν είναι αρεστός, ή θεωρείται επικίνδυνος αντίπαλος.
Δημοσιεύονται και διασπείρονται ''ειδήσεις'' (φυσικά πάντοτε δυσφημιστικές και ψευδείς), για αυτόν, ή γι' αυτούς, έτσι ώστε - με την διαρκή επανάληψη από στόμα σε στόμα, από έντυπο σε έντυπο και από ''ιστορικό'' σε ''ιστορικό'' - να καταστούν ''αλήθεια'' και με ''τεκμηρίωση'' τις διαρκείς έντυπες, ή αφηγηματικές ''μαρτυρίες'', που όλες παραπέμπουν (αν κάποιος ψάξει επιμελώς) στην αρχική ψευδή και συκοφαντική δημοσίευση.
Φυσικά, στις ημέρες μας ουδείς (ή ελάχιστοι) είναι επιμελής και έτσι οι σταλινολενινιστές φίλοι επιχειρούν να επαναδιατυπώσουν τις ίδιες κατηγορίες, που εξαπέλυσαν οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί αντίπαλοι του Κώστα Σπέρα.
Ποιό είναι το έγκλημά του; Ότι θέλησε να αποσπάσει την ΓΣΕΕ από την επιρροή του ΚΚΕ. Αυτό του καταλογίζουν και - στο βάθος όλων - εκεί βρίσκεται η αιτία της κατασυκοφάντησης, που υπέστη από τους σταλινολενινιστές. Και ομιλώ για σταλινικούς και λενινιστές (αλλά και τους ρεφορμιστές τύπου Μπεναρόγια) επειδή ο Κώστας Σπέρας - παρά τις δικές του ευθύνες για την έναρξη της επιρροής του ΣΕΚΕ - ΚΚΕ στην ΓΣΕΕ -, πάλεψε για να την αποφύγει, όπως όλοι οι αναρχοσυνδικαλιστές, πολύ πριν το ΚΚΕ εκκαθαρίσει τους τροτσκιστές από τις τάξεις του σταλινοποιούμενο.
Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις γι' αυτόν τον σκοπό, όπως όλοι οι αναρχοσυνδικαλιστές, σε όλον τον κόσμο. Αυτό οδήγησε σε μια αδυσώπητη πολιτικοσυνδικαλιστική κόντρα με τους λενινιστές, οι οποίοι τον κατασυκοφάντησαν και μεταχειρίστηκαν κάθε μέσο για να τον βγάλουν από την μέση. Όλα όσα του καταλογίζουν είναι προϊόν αυτής της κόντρας και έχουν μπόλικο παραμύθι σταλινολενινιστικής υφής και ποιότητας. Ο Κώστας Σπέρας, στα πλαίσια αυτού του αγώνα, έκανε διάφορες συμμαχίες στα πλαίσια του εργατικού κινήματος και αντιμετώπισε τις πραξικοπηματικές πρακτικές των λενινιστών, των οποίων οι συμμαχίες δεν ήσαν λιγότερο ή περισσότερο ''καλές'' από εκείνες που έκανε ο Κώστας Σπέρας. (Αυτοί να δείτε συμμαχίες με συνδικαλιστές όχι μόνο συντηρητικούς αλλά και κάτι παραπάνω από αυτό).
Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.
Αυτό ήταν το έγκλημα του Κώστα Σπέρα και γι' αυτό τον κυνήγησαν μέχρι το τέλος.
Επιχειρούν, μάλιστα, να παρουσιάσουν, ως ''ντοκουμέντα'', τις ''μαρτυρίες'' των πολιτικών και συνδικαλιστικών του αντιπάλων, με παραπομπές, διάφορων ιστορικών σε αυτές τις μαρτυρίες.
Αλλά η Ιστορία δεν γράφεται έτσι. Φυσικά, συνήθως η Ιστορία είναι η Ιστορία των νικητών.
Και ο Σπέρας ηττήθηκε από τον τεράστιο μηχανισμό του σταλινολενινισμού, ο οποίος θέλησε, μέσα από τις διαδικασίες, που παραπάνω περιέγραψα, να καταστήσει, ως ''αλήθεια'', τα χονδροειδή ψέματα των αντιπάλων του για τον Σπέρα. Όπου και να ψάξει κανείς τα ιστορικά ντοκουμέντα θα δει ότι οι πηγές των ιστορικών είναι οι μαρτυρίες των σταλινολενινιστών πολιτικών του αντιπάλων.
Αυτές οι πηγές, όμως, δεν αντέχουν στην βάσανο της ιστορικής εξέτασης. Διότι Ιστορία είναι πρώτα και πάνω από όλα οι πηγές των καταγραφόντων την Ιστορία. Αν οι πηγές είναι μονομερείς, τότε και η ιστορική καταγραφή είναι μονομερής και ως εκ τούτου αναληθής. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Κώστα Σπέρα. Όλες οι πηγές που έχουν να κάνουν με την κρίσιμη περίοδο της ζωής του, προέρχονται από τους λενινοσταλινικούς κσι φυσικά όλοι αυτοί δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι, για να αποτελέσουν αυθεντικές πηγές εξιστόρισης των γεγονότων, που έχουν να κάνουν με τον Κώστα Σπέρα και την δράση του.
Εκτός αν δεν θέλουμε να κάνουμε Ιστορία, αλλά σταλινολενινική παραϊστορία. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, πρέπει να το πούμε καθαρά για να ξέρουμε για το τι μιλάμε.
Αλλά μια τέτοια ιστορική παραχάραξη δεν θα επιτραπεί.
Ο Άγις Στίνας υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής (δεκαετίες 1920 κι 1930) και γνωρίζει πολύ καλά και τον Σπέρα και εκεινους που τον κατηγόρησαν για όσα τον κατηγόρησαν. Ως μέλος του ΚΚΕ, μέχρι το 1932, ένας εξ όσων κατηγόρησε τον Κώστα Σπέρα, μαζύ με την λοιπή λενινιστική κομπανία του ΚΚΕ, για όσα τον κατηγόρησαν.
Όπως είναι σαφές, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και πέταξε στον κάλοαθο των αχρήστων όλες αυτές τις αθλιότητες των κομμουνιστών γραφειοκρατών και των υποτακτικών τους.
Και το έπραξε μετά λόγου γνώσεως, ακριβώς επειδή ήξερε ότι όλα αυτά ήσαν παραμύθια και κατασκευές του προπαγανδιστικού μηχανισμού των λενινιστών, που σκοπό είχαν να βλάψουν ηθικά και πολιτικά τον Κώστα Σπέρα (και κάποιες φορές και σωματικά). Ούτε και χαρίστηκε ποτέ ο Άγις Στίνας σε συνεργάτες της Αστυνομίας και του καθεστώτος. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι απαξιωτικές αναφορές του στους αρχειομαρξιστές του Δημήτρη Γιωτόπουλου, που κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου 1946-1949 στήριξαν την κεντροδεξιά, κατά των ζαχαριαδικών, όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο Άγις Στίνας ουδέποτε είπε ένα καλό λόγο για όσους μεταπήδησαν στην Ασφάλεια (π.χ. Σταυρίδη, Τυρίμο, Μανωλέα κλπ), ενώ τον καλόν τον λόγο για τον Κώστα Σπέρα τον είπε. Και αυτό όχι για να του χαριστεί, αλλά επειδή γνώριζε το κλίμα της εποχής, τον άνθρωπο και εκείνους που τον κατηγορούσαν.
Όλα τα ''επιχειρήματα'' των σταλινολενινιστών θα ανατραπούν. Ήδη, έχουν πληγεί θανάσιμα και φυσικά θα υπάρξει συνέχεια.
Στην παρούσα φάση, πρέπει να μας πουν οι σταλινικοί φίλοι μας :
1) Για την παραμυθοειδή αφήγηση του παραχαράκτη karhergr, περί ''ένταξης'' του Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' του Άγγελου Κανελλόπουλου. Από ποιόν ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' αντέγραψε αυτήν την μυθοπλασία; (Τι παιδιά αυτοί οι σταλινικοί! Χωρίς παραμύθι δεν μπορούν να κάνουν συζήτηση! )

2) Για όσα η ''1ας απο Μέτωπο Ιστορίας'', έγραψε στο ''Athens Indymedia'', για την παραχάραξη από το ΕΑΜ των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ, προκειμένου να ''δικαιολογηθεί'' ο αποκεφαλισμός του Κώστα Σπέρα από την σταλινική συμμορία του ''καπετάν - Ορέστη''. Να σου πω την αλήθεια, ήμουν πάντοτε σίγουρος ότι ξέρουν την πλαστότητα αυτών των εγγράφων, που παρήγαγαν τα σταλινικά κηβδιλοποιεία του παρελθόντος και γι' αυτό έπαιρνε ο Κούλης (Φουσέκης; ) τις αποστάσεις του από τον σταλινικό παραχαράκτη και (φίλο του) karhergr.

3) Να μας πουν λοιπόν και να γίνουν πιο επεξηγηματικοί, για τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Πως λειτουργούσαν; Τι σχέση είχε ο ''ήρωάς'' τους, ο Άρης Βελουχιώτης, με την παραχάραξη των εγγράφων του ΕΔΕΣ, για την ''δικαιολόγηση'' του ανηλεούς (και μπαμπέσικου) αποκεφαλισμού του Κώστα Σπέρα;

Θα περιμένω την σχετική απάντηση διότι έχω ανεξάντλητη (γαϊδουρινή) υπομονή και (που θα πάει; ) κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα στόματά τους, γύρω από αυτά τα ενοχλητικά ερωτήματα.

Και μετά θα έχουμε και άλλα πανηγύρια, για την δήθεν φασιστική δράση του Κώστα Σπέρα...

Αυτό τους το υπόσχομαι.

Γιατί, τελικά, ο Άγις Στίνας είχε δίκιο και όχι οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί αντίπαλοι του Κώστα Σπέρα, που επιχειρούν να παρουσιάσουν τις μαρτυρίες τους ως αλήθεια.



www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/





1012082
Εχει χαθεί η σοβαρότητα...
από ... 3:43μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
Νομίζω οτι έχει χαθεί η σοβαρότητα με τα όσα γράφει(;) ο Τ.Α.Το κείμενο του είναι ακατάληπτο,και βρίζει προσωπα χωρίς να φέρνει ούτε ένα στοιχείο(πέρα απο την μαρτυρία του Στίνα).Πραγματικο παραλήρημα.Μάλιστα ο Τ.Α λέει οτι κρατάει "άσσους στο μανικι του",προφανώς αντιλαμβανόμενος το πεδιο της Ιστοριας,ως προσωπικη κόντρα μεταξύ περσονων στο διαδίκτυο που την λέει ο ένας στον άλλον.Λυπάμαι που χαλάει μια πολύ καλή ιστορική συζήτηση.




1012111
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.
από Τάσος Αναστασόπουλος 4:09μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
e-mail: mailto:http://www.tasos_anastassopoulos@hotmail.com

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....
Δεν είναι καθόλου ακατάληπτα. Είναι συγκεκριμένα και σαφή.
Μπορούν να κατανοηθούν και από μικρά παιδιά.
Όσο και αν δεν αρέσουν στον karhergr και την παρέα του....
(Και καλόν είναι, όλοι αυτοί, να μην παραδέχονται, έτσι εύκολα, ότι το ΕΑΜ είχε κιβδηλοποιεία και παραχαρακτήρια, όπου κατασκεύαζε ''στοιχεία'', για να σπιλώσει και να κατασυκοφαντίσει τους αντιπάλους του. Διότι, μετά από αυτές τις παραδοχές που έκαναν, ακολουθούν πολύ φυσικά και τα αυτονόητα ερωτήματα, που θέτω και που εκ των πραγμάτων τίθενται).
Ας πρόσεχαν....
Που θα πάει; Κάποια στιγμή θα μιλήσουν, έστω και για να ξελαφρώσουν την συνειδησή τους....




www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/




1012119
Αν έχεις κάτι να πεις,πες το
από αν 4:18μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
Θεωρείς οτι είναι ψέμματα οτι ο Σπέρας ήταν μάρτυρας κατηγορίας ενάντια στο ΚΚΕ(οπου έλεγε οτι το ΚΚΕ συνεργάζεται με τους κομιτατζήδες και παίρνει γραμμή απο το ΚΚΒ,άρα εσχάτη προδοσία),απέδειξε το.Αν θεωρείς οτι είναι ψέμματα οτι ο Σπέρας,ήταν διορισμένος στο ΕΚΑ από την κυβέρνηση,απέδειξε το.Αν θεωρείς οτι Κορδάτος,Μπεναρογια,Λιβιεράτος λένε ψέμματα απέδειξε το.Αν έχεις στην κατοχή σου,το Ριζοσπάστη που λέει ψέμματα για το Σπέρα οτι ήταν σε φιλοφασιστικό κομμα(κάτι που λέει και ο δεξιος Κουκουνας),προσκομισε το,και απέδειξε το.Αν δεν το κάνεις,και απλά μας δειχνεις την "γαιδουρινη σου υπομονη" για να μας εντυπωσιάσεις,απλά να σου πω οτι μάλλον ή το μυαλό σου δεν στέκει καθόλου καλά ή η μεγαλομανία της περσονας που έχεις "χτισει" στο διαδίκτυο σου θολώνει την σκέψη.Και στις 2 περιπτώσεις,ειλικρινα λυπάμαι που μιλησα μαζί σου,και λυπάμαι που μένουν τα παραληματικά "γραπτά" σου.Το μονο που κάνεις είναι να γελοιοποιείσαι.



1012327
ιδού και το Εμπρός 24/2/1926
από είστε απίστευτοι 9:52μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: e_24_2_1926.pdf (application/pdf)που για κάποιον λόγο δεν μπορώ να το διαβάσω από τις συνάψεις του στο Indy. Αν ούτε αυτό διαβάζεται, πηγαίνετε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη εφημερίδων της Εθνικής βιβλιοθήκης ( http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html ) και δείτε το (στην "Χρονολογική αναζήτηση").Πραγματικά μου θυμίζει λογική ΚΚΕ αυτή των αναρχικών: ό,τι και να γίνει, έχουμε δίκιο. Ο Σπέρας "καταθέτει ότι κατά την γνώμην του οι κατηγορούμενοι ηθέλησαν να αυτονομήσουν την Μακεδονίαν και την Θράκην" (αλλά ο Αναστ γράφει "Κανέναν δεν κατηγόρησε ο Σπέρας"). Το ποιοι είναι οι ιθύνοντες το ΚΚΕ δεν παρουσίαζε καμιά δυσκολία για το αστικό κράτος να το βρει -οπότε και που είπε ότι δεν γνωρίζει ποιοι ακριβώς δεν έχει και καμιά σημασία: μόλις τους είχε κατηγορήσει. Ο Αναστ επίσης επιλέγει αυτό που τον βολεύει από τα λόγια του Σπέρα: "Είπε ότι τα κίνητρά τους είναι αγνά" -ενώ αυτό που είπε είναι: "άλλοι των κατηγορουμένων επεδίωκον την αυτονόμησιν εξ αγνής προθέσεως και άλλοι δια λόγους φιλοδοξίας". Να τους καταδικάσει δηλαδή το δικαστήριο αλλά με ελαφρυντικά (για κάποιους). Και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ "εδήλωσεν υποταγήν" στην Γ΄ Διεθνή, έτσι ώστε ό,τι κι αν έλεγαν οι κατηγορούμενοι θα τους καταδίκαζαν με βάση τις αποφάσεις της Διεθνούς.Τέτοιο μεγαλείο ψυχής! Και τελικά τι ακριβώς έκανε στη δίκη (με βάση κι όσα είπε), αν δεν ήταν μάρτυρας κατηγορίας;



1012332
Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ'' ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ.
από Τάσος Αναστασόπουλος 10:00μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com



Αφού λοιπόν θέλετε να πούμε για την ''ένταξη του Σπέρα σε φιλοφασιστικές οργανώσεις'', ας πάμε στην παραπάνω σελίδα από το βιβλίο - λεύκωμα του Δημοσθένη Κούκουνα, ''ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941-'42'' (Εκδόσεις ''ΜΕΤΡΟΝ'', που παρουσίασα στο άρθρο, που άνοιξα στο ''Athens Indymedia'', με τίτλο ''ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ'' http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=958886 , όπου έλεγα :
''Αφού είδαμε τι λέει ο σταλινικός, με το ψευδώνυμο karhergr, που έκανε παραπομπή σε ένα παλιό άρθρο αναρτημένο σε ιστοσελίδα στο Internet, με τίτλο ''Για τον Σπέρα'' http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html , στο οποίο ο Σπέρας κατηγορείται για συνεργασία με τον Ε.Δ.Ε.Σ. το 1943 και παλαιότερα - στην προκατοχική περίοδο -, για συνεργασία με την αστυνομία, παραπέμποντας, σε κάποια - εντελώς αμφιλεγόμενα έγγραφα από το Επιτελείο του Ε.Δ.Ε.Σ., τα οποία (υποτίθεται ότι) έπεσαν στα χέρια του Ε.Λ.Α.Σ., την περίοδο των Δεκεμβριανών όταν ο Άρης Βελουχιώτης καταδίωξε τις δυνάμεις του Ζέρβα και της οργάνωσής του (τον Ε.Δ.Ε.Σ.) στην Ηπειρο, ας δούμε την αναφορά του Δ. Κούκουνα στην υποτιθέμενη συμμετοχή του Σπέρα σε φασιστικά κομματα.
Μια τέτοιου είδους δράση του Σπέρα, φυσικά, θα είχε γίνει - κατά πάσαν πιθανότητα γνωστή στον Άγι Στίνα, ο οποίος δεν την αναφέρει, αλλά, οπωσδήποτε και στους σταλινικούς, οι οποίοι δεν τον κατηγορούν για κάτι τέτοιο (η κατηγορία για συνεργασία με τον Ζέρβα δεν έχει να κάνει με τα φασιστικά κόμματα της δεκαετίας του '30, ούτε και η συνεργασία με την αστυνομία που του καταλογίζει ο ανώνυμος συντάκτης του εγγράφου, στο οποίο αναφέρεται ο σταλινικός συγγραφέας karhergr.
Επειδή, λοιπόν, αυτές οι ''πληροφορίες'' μπάζουν από παντού, η γνώμη μου είναι ότι η ορθή πληροφόρηση είναι αυτή που δίνει ο Άγις Στίνας στο βιβλίο του, ότι, δηλαδή, ο Κώστας Σπέρας δολοφονήθηκε από την Ο.Π.Λ.Α. σε μια εποχή κατά την οποία είχε αποσυρθεί από την πολιτική δράση.
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η υπόθεση δεν πρέπει να ερευνηθεί και ότι τα δημοσιεύματα αυτά πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Γι' αυτό και παρακαλώ όποιον έχει στοιχεία, γύρω από τον Κώστα Σπέρα και την δράση του, να τα καταθέσει, ή να συνεισφέρει όποια πληροφορία έχει, για να διασταυρώσουμε όσα έχουν λεχθεί και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
(Ο Κούκουνας εμφανίζει και ένα δημοσιευμένο στα αγγλικά βιβλίο για τον Κώστα Σπέρα με τίτλο ''KONSTANTINOS SPERAS The Life and Activities of a Greek Anarcho-Syndicalist''. Παρακαλώ όποιον έχει πληροφορίες για αυτό να μου τις γνωρίσει).''

Φυσικά, το πράγμα το έψαξα, απευθυνόμενος στην πηγή του δημοσιεύματος και αυτό που βρήκα, δεν σας ωφελεί καθόλου.
Αρχικά, ο Δημοσθένης Κούκουνας, όταν πρωτοείδε το δημοσίευμά μου αυτό, είχε την εντύπωση ότι υπήρχε εμπλοκή του Κώστα Σπέρα με το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Γεώργιου Μερκούρη (παππού της Μελίνας Μερκούρη).
Όταν έψαξε τα αρχεία του, όμως, με παρέπεμψε σε έναν .... ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' της δεκαετίας του '30, όπου αναφέρεται ότι ''ας σημειωθεί ότι ο τυχοδιώκτης Σπέρας είνε μέλος της φασιστικής ''Εθνικής Συντηρητικής Οργανώσεως'' του Χαριλάου, Κανελλόπουλου και Χατζηκυριάκου''.
Αυτό είναι το .... ''στοιχείο'', που μου έδωσε!
Με λίγα λόγια, ο συντηρητικός Κούκουνας, με παρέπεμψε σε .... σας (στον .... ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ''), για να τεκμηριώσει την ''ένταξη του Κώστα Σπέρα σε φασιστικά κόμματα την περίοδο του Μεσοπολέμου''.
Φυσικά, έχω το σχετικό δημοσίευμα του ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'', στο οποίο στηρίχτηκε ο παραχαράκτης karhergr για να γράψει όσα εμετικά έγραψε για την ένταξη του Κώστα Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'', μπερδεύοντας τον έκ των ιδρυτών της Οργάνωσης αυτής Άγγελο Κανελλόπουλο, με τον συντηρητικό πολιτικό Παναγιώτη Κανελλόπουλο!
Αυτή είναι η ''ιστορική τεκμηρίωση'' της ''ένταξης του Κώστα Σπέρα σε φασιστικά κόμματα''! Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάμματα...
Δεν πάτε καθόλου καλά, ως ιστορικοί ερευνητές εκεί στο ''ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΑΣ'' και προκαλείτε θυμηδία, με πρώτον από όλους τον αρχιπαραχαράκτη και ''ιστορικό'' μελετητή της σταλινικής παραϊστοριογραφίας karhergr, τον οποίον, μαζί με τις πηγές του, παραδίδω στην χλεύη του κοινού.
Βέβαια, οι σταλινικοί εκείνης της εποχής γνώριζαν πολύ καλά ότι όλα αυτά ήσαν παραμύθια για μικρά παιδιά (και για την συσπείρωση της εργατικής βάσης τους) και γι' αυτό, όταν αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν τον Κώστα Σπέρα, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τα περί ''ένταξης του Σπέρα σε φασιστικά κόμματα'' και δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο άθλιο δημοσίευμα του ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' και στην ''φιλοφασιστική'' δράση του Κώστα Σπέρα.
Αυτό που έκαναν ήταν να κατασκευάσουν στα σταλινικά κιβδηλοποιεία και παραχαρακτήρια του 1944 μια σειρά πλαστών εγγράφων, με τα οποία ''απεδείκνυαν'' την ''συνεργασία του Κώστα Σπέρα με τον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα''.
Για τέτοια παραμύθια μιλάμε.
Η σταλινική κιβδηλογραφική παραϊστορία επί το έργον.
Και δεν ντρέπεστε καθόλου, για όσα λέτε και κάνετε.
Αλλά είπαμε : Έτσι λειτουργεί ο σταλινολενινιστικός μηχανισμός :
Διασπείρει τις ψευδείς και συκοφαντικές ''ειδήσεις'' και από στόμα σε στόμα, από έντυπο σε έντυπο, από άρθρο σε άρθρο, ''τεκμηριώνει'' την δική του εικονική - ψευδή ''αλήθεια''.
Την ΄''αλήθεια'' του μηχανισμού.
Αυτά, όμως, τα μπορούσατε όταν είχατε την ψευδο-ΕΣΣΔ και το ''σοσιαλιστικό'' στρατόπεδο πλάϊ σας.
Τώρα ξεφουσκώσατε και γι΄αυτό δεν θα σας επιτραπεί να επιβάλετε το ψέμμα, ως ''αλήθεια''.
Γι' αυτό, λοιπόν, απαντήστε στα ερωτήματα, που σας έχουν τεθεί, μήπως και ελαφρύνει η συνείδησή σας :
1) Από ποιόν ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' ο παραχαράκτης σταλινικός karhergr πήρε τα παραμύθια, περί ''ένταξης'' του Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' του Άγγελου Κανελλόπουλου και στην βιασύνη του να παρουσιάσει το ''στοιχείο'' τον μπέρδεψε με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο;
2) Πείτε μας, ακόμα, για όσα ο ''1ας απο Μέτωπο Ιστορίας'', έγραψε στο ''Athens Indymedia'', για την παραχάραξη από το ΕΑΜ των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ, προκειμένου να ''δικαιολογηθεί'' ο αποκεφαλισμός του Κώστα Σπέρα από την σταλινική συμμορία του ''καπετάν - Ορέστη''. Πείτε μας λοιπόν και γίνετε πιο επεξηγηματικοί, για τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Πως λειτουργούσαν; Τι σχέση είχε ο ''ήρωάς'' σας, ο Άρης Βελουχιώτης, με την παραχάραξη των εγγράφων του ΕΔΕΣ, για την ''δικαιολόγηση'' του ανηλεούς (και μπαμπέσικου) αποκεφαλισμού του Κώστα Σπέρα;
Και φυσικά, θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις.




tassosanastassopoulos.blogspot.com/
1012376
Ο Τάσσος Αναστασοπουλος
από 1ας 11:04μμ, Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
Οχι μονο στερείται σοβαρότητας,αλλά είναι τόσο γελοιος που υποβιβάζει τον συνομιλητη που του μιλάει όταν του απαντάει.ζωγραφίζει λοιπόν ο χρωματιστούλης
Επειδή, λοιπόν, αυτές οι ''πληροφορίες'' μπάζουν από παντού, η γνώμη μου είναι ότι η ορθή πληροφόρηση είναι αυτή που δίνει ο Άγις Στίνας στο βιβλίο του, ότι, δηλαδή, ο Κώστας Σπέρας δολοφονήθηκε από την Ο.Π.Λ.Α. σε μια εποχή κατά την οποία είχε αποσυρθεί από την πολιτική δράση.1)Η ΟΠΛΑ δημιουργήθηκε αρχες του 1944,ενώ ο Σπέρας δολοφονήθηκε υπο τον Βασιλικο πατριώτη Μουντριχα(που ο ρεσαλταρισμένος Τάσσος τον ονομάζει "Σταλινικο")καπετάνιο του ΕΛΑΣ το 1943!!!!Που έγινε μετέπειτα εχθρος των κομμουνιστών.2)Ο Στίνας λέει του κοσμου τις ανακριβειες(οτι ο ΕΛΑΣ δεν πολέμησε τους ΝΑΖΙ κ.τ.λ οτι ακριβώς και οι ακροδεξιοι) και η μαρτυρια σαφέστατα δεν είναι αξιοπιστη.Ο κύριος Τ.ΑΑς απαντήσει και ας μην κωφεύειΟ Σπέρας γιατι ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ απο το κράτος μέλος του ΕΚΑ?Γιατι διαγράφτηκε ΟΜΟΦΩΝΑ για συνεργάτης του κράτους απο την ΓΣΕΕ?Γιατι ο αρχειομαρξιστής τον κατηγορεί για συμμορίτη συνεργάτη του δικτατορα Πάγκαλου?Γιατι ήταν μάρτυρας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ του ΚΚΕ?




1012511
ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ 1ας ΑΠΟ Μ. Ι.
από Τάσος Αναστασόπουλος 7:52πμ, Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

''1ας από Μετωπο Ιστορίας'', μην κάνεις το κορόϊδο και δώσε απαντήσεις :
1) Η ΟΠΛΑ, φιλαράκο, υπήρχε από την εποχή του σχεδίου Γληνού - Ιωαννίδη για την εκκαθάριση των πολιτικών τους αντιπάλων το 1943 και δρούσε και μέσα στον ΕΛΑΣ.
2) Ο Μούντριχας (καπετάν - Ορέστης) ήταν κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ και γι' αυτό είχε αυτήν την θέση, δηλαδή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και γι' αυτό πήρε και μέρος στην σύσκεψη των καπετάνιων του ΕΛΑΣ στην Λαμία (17-18/11/1944), που έγινε με σκοπό την διενέργεια πραξικοπήματος από το ΚΚΕ. Αν αργότερα, μετά τον εμφύλιο έγινε αντικομμουνιστής, αυτό είναι πρόβλήμά σας.
3) Διαγράφηκε από την ΓΣΕΕ, από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του αντιπάλους, με την κατηγορία ότι ''πήρε χρήματα εκ της αστικής τάξεως''. Κουραφέξαλα, δηλαδή. Οι αντίπαλοί του ήθελαν να τον ξεφορτωθούν και τον διέγραψαν. (Από ποιά ''αστική τάξη'' τα πήρε; Από τίποτε μπακάληδες; Μπορείτε να γίνετε περισσότερο επεξηγηματικοί; Μήπως αυτοί που τον κατηγόρησαν, δεν τα έπαιρναν από την ''αστική τάξη'';
4) Ο αρχειομαρξιστής που τον κατηγόρησε, τον κατηγόρησε έχοντας μάθει το παραμύθι της κομματικής γραμμής. Το έπραξε μέσα στα πλαίσια μιας έντονης πολιτικοσυνδιακλιστικής κόντρας και φυσικά δεν είναι οι μαρτυρίες των αντιπάλων του Σπέρα, που θα ''τεκμηριώσουν'' τις κατηγορίες εναντίον του, χωρίς να ληφθεί υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίχθηκε αυτή η κόντρα. Είπαμε : Ο Άγις Στίνας, που ήταν πολιτικός αντίπαλος του Κώστα Σπέρα και ανήκε αρχικά (μέχρι το 1932, που ήταν στέλεχος του ΚΚΕ) στο κλαμπ των κατηγόρων του Κώστα Σπέρα, πέταξε στα σκουπίδια αυτές τις κατηγορίες και δεν θέλησε ούτε να τις αναφέρει, επειδή γνώριζε και τον άνθρωπο και την εποχή και κυρίως εκείνους που τον κατηγορούσαν, ως προς την ποιότητά τους και τα κίνητρά τους. Και ο Άγις Στίνας δεν χαρίστηκε ποτέ ούτε σε ασφαλίτες, ούτε σε συνεργάτες του καθεστώτος. Ποτέ δεν είπε ένα καλό λόγο ούτε π.χ. για τον Τυρίμο, ούτε για τους αρχειομαρξιστές του Δημήτρη Γιωτόπουλου, που στήριξαν στον εμφύλιο πόλεμο την κεντροδεξιά ενάντια στους ζαχαριαδικούς.
5) Για φέρτε το .... διοριστήριο του Κώστα Σπέρα και κάντε μια εκτενέστερη αναφορά στην συνδικαλιστική κόντρα, που τότε αναπτύχθηκε. Μήπως οι λενινιστές πήγαν να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα και υπήρξε αντίδραση σε αυτό, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή και συγκρούσεις; Δεν τα λέτε καλά.
6) Στην δίκη ο μάρτυρας κατηγορίας Σπέρας υπήρξε ...φιλοσοβιετικός (!) - λάθος του και μάλιστα μεγάλο - και δεν κατηγόρησε κανένα από όσους κατηγορούνταν, είπε μάλιστα ότι είχαν και αγνά κίνητρα (!). Φιλοσοβιετικός ... ''χαφιέ'' και ''ρουφιάνος'', που λέει ότι οι άγνωστοι σε αυτόν ηγέτες του ΚΚΕ έχουν αγνά κίνητρα. Αλλά για να τα αναγνωρίσεις αυτά σε έναν άνθρωπο, που κυνηγήθηκε τόσο αμείλικτα από το ΚΚΕ, πρέπει να έχεις ένα μεγαλείο ψυχής (όπως εκείνος), ένα μεγαλείο που οι σταλινικοί δεν έχουν. Και για το μακεδονικό δεν είπε τίποτε περισσότερο από όσα δέχτηκαν και οι ίδιοι οι ηγέτες του ΚΚΕ. (Άλλο πράγμα το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να πάει στην δίκη αυτή).
Αλλά, αγαπητέ ''1ας από μέτωπο ιστορίας'', για γίνε πιο επεξηγηματικός γύρω από όσα είπες για τις παραχαράξεις των εγγράφων από το ΕΑΜ.
Που και πως γίνονταν οι παραχαράξεις;
Ποιοί και πως τις αποφάσιζαν και με ποιούς σκοπούς;
Τι σχέση έχει ο Άρης Βελουχιώτης με τις παραχαράξεις των εγγράφων του ΕΔΕΣ, που έγιναν για να κατηγορηθεί ο Σπέρας, ως συνεργάτης του ΕΔΕΣ;
Αν όσα λέτε ισχύουν, γιατί έπρεπε να εφευρεθεί η ''συνεργασία του Σπέρα με τον ΕΔΕΣ'', για να ''αιτιολογηθεί'' ο αποκεφαλισμός του;
Προφανώς, επειδή οι σταλινικοί εκείνης της εποχής γνώριζαν το αβάσιμο όλων των κατηγοριών, που του είχαν απευθύνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Και επίσης, προφανώς, επειδή ο Άγις Στίνας, που τόσο σας εκνευρίζει, είχε δίκιο και όχι εσείς και οι πολιτικοί σας πρόγονοι.
Για απαντήστε στα ερωτήματα, που έχουν τεθεί, - έτσι για να ξαλαφρώσετε την συνείδησή σας - και τα λέμε....
(Βλέπεις, δεν χρησιμοποιώ χρώματα, για να μην σε .... ερεθίσω!)


www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/




1012903
Τελειώς αστηρικτα τα οσα λέει ο Τ.Α
από ενας 7:08μμ, Τετάρτη 1 Απριλίου 2009
Την μια γελοιοτητα πίσω απο την άλληνΔεν έχει να αποδεικτει τίποτα,υπάρχουν αναφορες απο τους ιστορικους,και μας ζητάει το διοριστήριο απο το Κράτος.Μας λέει οτι ο Μουντριχας ήταν μέλλος του ΚΚΕ!!!Λυπάμαι που το λέω.Αλλά υπάρχει ένα θέμα με την διανοητική κατάσταση του συνομιλούντα.




1012932
Προς ΣΟ του Ιντι
από 1ας 7:50μμ, Τετάρτη 1 Απριλίου 2009
Ειναι κριμα,να χαλιεται μια τόσο ωραία συζήτηση με έναν ρεσαλταρισμένο που τον έχουνε μπανάρει απο το patari.gr kai to resalto!!!Μονο στο Ιντι γράφει πια...χαχα.Τέλος πάντων ας απαντήσω για 100στη φορά σε ένα άτομο που δεν το έχω σε καμμια υπολήψη,μονο και μονο για να δειξω ποσο σε παραλήρημα βρίσκεται/Λοιπον για τον Ορέστη Μουντριχα το μέλος του ΚΚΕ που λέει ο Τ.Α.2) Αλλά αν το ανέφερε δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη "μαρτυρία" του Ορέστη για τη συγκέντρωση, άλλωστε ο Ορέστης δεν ήταν μέλος του ΚΚΕ, ήταν πρώην ενωμοτάρχης.http://www.kkeml.gr/superstructure/bibliop/aris.htm1)Για την ΟΠΛΑ
Η ΟΠΛΑ δημιουργήθηκε στις αρχές του 1944 ως προέκταση του ΕΛΑΣ στις πόλεις από μέλη του εφεδρικού ΕΛΑΣ, μόνο που οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκροτήθηκε και έδρασε ήταν πολύ πιο δύσκολες.
http://www.kkeml.gr/superstructure/bibliop/504opla.html
3)Για την ομοφωνη διαγραφή ΓΣΕΕ κατατέθηκαν μαρτυρίες απο ιστορικους αγωνιστες ακομα και αρχειομαρξιστες.Ο Τ.Α έχει το ΘΡΑΣΣΟΣ να κατηγορει ανθρωπους που πολεμήσανε στο Ισπανικο Εμφύλιο οτι ειναι ψευτες.Χωρις να φέρνει ΚΑΝΕΝΑ στοιχειο.
4) Ο Στινας αναφέρει οτι τον είδε στην εξορία ως ΠΟΙΝΙΚΟ κρατούμενο.(Ο στίνας αντίθετα ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ κραετούμενος).Πιθανότατα είχε κάνει κατάχρηση εκεί που ήταν διορισμένος απο τους φασίστες.
5)Φυσικά ο ακροδεξιος εν παραλήρημα Τ.Α ζητάει το διοριστήριο,αφού τους έβγαλε ολους τρελους και σταλινικους.Αυτος δεν έχει φέρει τίποτα(αν και έχει κρυφούς άσσους στα μαννικια)
6)Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΠΕΡΑΣ κατηγορεί το ΚΚΕ για συνεργασια με ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΚΒ,δηλαδή τους κατηγορει για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.Μετα την δικη οι κατηγορούμενοι αν και αθωωθηκανε πήγανε εξορία!
Προς ΣΟ του Ιντιμιντια.Η κατάσταση με το Τ/Α ειναι ανυποφορη ο άνθωπος έχει την λογική του Λιακοπουλου και την μεθοδολογια του Πλεύρη.Βρισκεται σε παραλήρημα.Παρακαλώ να μην χαλάσει μια πολύ ομορφη κουβέντα από εναν χιλιομπαναρισμένο επαγγελματια flamα που ίσχυρίζεται οτι "εχει άσσους στα μανικια" και περιμένει το κατάλληλο timing για να τους παρουσιάσει.
Ειναι προφανές οτι τον νοιάζει η μεγαλομανία της περσόνας του,και οχι να προσφέρει στην συζήτηση.
Ευχαριστώ




1013578
ΙΟΥΝΙΟΣ 1936 - ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ''
από Τάσος Αναστασόπουλος 8:59μμ, Παρασκευή 3 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Ιδού το προβοκατόρικο δημοσίευμα του ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' για την δήθεν ένταξη του Κώστα Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ''.
Από αυτό το δημοσίευμα ο σταλινικός παραχαράκτης karhergr αντέγραψε όσα εμετικά έγραψε για την ''ένταξη του Κώστα Σπέρα'' στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'', μπερδεύοντας, πάνω στην βιασύνη του, για να ''ξεφουρνίσει'' το .... ''στοιχείο'', τον βιομήχανο Άγγελο Κανελλόπουλο, με τον συντηρητικό πολιτικό Παναγιώτη Κανελλόπουλο.
Δεν τολμάει να το πει, γι' αυτό και το παρουσιάζω εγώ.
Σε αυτό το δημοσίευμα με παρέπεμψε και μου έδωσε ο Δημοσθένης Κούκουνας, για να τεκμηριώσει,όσα έγραψε στο ενδιαφέρον - κατά τα άλλα - λεύκωμά του ''ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941 - '42'' (Εκδόσεις Μέτρον), περί ένταξης του Σπέρα σε φασιστικές οργανώσεις στην περίοδο του Μεσοπολέμου.
Με λίγα λόγια, οι σταλινολενινιστές, με τον προπαγανδιστικό τους μηχανισμό, παρήγαγαν αυτήν την αθλιότητα, την οποία αναπαρήγαγαν από στόμα σε στόμα και από ''αφιέρωμα σε αφιέρωμα'' (σαν αυτό του ελεεινού λασπολόγου karhergr), για να καταστούν οι ίδιοι ''πηγή'' και το εν λόγω δημοσίευμα''μαρτυρία'' της ''αλήθειας'' αυτής της αθλιότητας, περνώντας την σαν γεγονός και ''ιστορικό ντοκουμέντο''.
Έτσι λειτουργούσε (και λειτουργεί) ο σταλινολενινιστικός μηχανισμός : Με απαραγωγή και αυτοτροφοδότηση της λάσπης.
Αλλά αυτά τα μπορούσαν στην εποχή της ψευδο-ΕΣΣΔ και της παντοδυναμίας του διεθνούς σταλινολενινιστικού μηχανισμού. Τώρα ξεφούσκωσαν και κάτι τέτοιο δεν θα τους επιτραπεί.
Και μια και μιλάμε για τα ''ρουφιανιλίκια'' του Κώστα Σπέρα, έχω ένα άλλο κουϊζ να βάλω στους σταλινολενινιστές :
Μπορούν οι λενινιστές και οι σταλινικοί φίλοι μας να μας πουν πόσες φορές αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Κώστα Σπέρα;
tassosanastassopoulos.blogspot.com/
1015762
ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
από Τάσος Αναστασόπουλος 10:07πμ, Τετάρτη 8 Απριλίου 2009
Πολλά ευτράπελα έχουν συμβεί στο μπλογκ του karhergr και των ομοίων του, δηλαδή στο σταλινικό μπλογκ ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', όπου, μετά από τις πρώτες ευγένειες, πέρασαν σε πλήρη λογοκρισία όσων τους έστειλα, ως σχόλια, στο συκοφαντικό θέμα, που άνοιξε εκεί ο γνωστός λασπολόγος και σταλινικός παραϊστορικός karhergr, με τίτλο ''Για τον Κώστα Σπέρα'' http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html . Τα σχόλια αυτά τα διέγραψαν ολοκληρωτικά, για να αποφύγουν τα παρακάτω ερωτήματα, που τους είχα στείλει και τα οποία τους ερέθισαν σε τέτοιον βαθμό, ώστε να μην μπορούν να τα ανεχθούν.
Δεν θα τα αποφύγουν, όμως, διότι αυτά είναι αμείλικτα και τους θα κυνηγούν, δια βίου :
Ας τα δούμε, έτσι ακριβώς, όπως τα έθεσα, ως σχόλιο, στο θέμα για τον Κώστα Σπέρα στο μπλογκ ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html :

''Αγαπητοί φίλοι του ΜΕΤΩΠΟΥ.
Μετά την ομολογία του ''1ας από μ.ι.'' για τις πλαστογραφίες στις οποίες προέβαινε το ΕΑΜ για να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, πρέπει να μας πείτε - διότι προφανώς ως ιστορική ομάδα που είσθε, θα το έχετε ερευνήσει και θα έχετε ντοκουμέντα, γύρω από αυτό - κάποια πράγματα, σχετικά με κιβδηλοποιεία του ΕΑΜ και τις δραστηριότητές τους :
1) Γιατί παραχαράχθηκαν τα ''έγγραφα του ΕΔΕΣ'' για τον Κώστα Σπέρα;
2) Ποιός τα παραχάραξε; Ο Άρης Βελουχιώτης;
3) Που λειτουργούσαν τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ;
4)Ποιός ήταν ο πολιτικός υπεύθυνος του ΚΚΕ, ο οποίος είχε κομματικά χρεωθεί με την καθοδήγηση αυτής της δραστηριότητας, σχετικά με την παραγωγή κίβδηλων εγγράφων των αντιπάλων του ΚΚΕ;
5) Με ποιά κριτήρια λαμβάνονταν οι σχετικές αποφάσεις και πως δίνονταν οι προτεραιότητες, ως προς το ποιός θα στοχοποιηθεί κάθε φορά;
6) Τι ακολουθούσε, μετά την παραγωγή των παραχαραγμένων εγγράφων, ως προς τον αντίπαλο, που τον αφορούσαν;
7) Ποιά μέτρα λαμβάνονταν εναντίον του αντιπάλου που επλήττετο, με την παραγωγή των πλαστών στοιχείων;
8) Προφανώς, αυτά τοι πλαστά στοιχεία στην συνέχεια κάπου αρχειοθετούντο. Γνωρίζετε που και ποιός ήταν (και είναι) υπεύθυνος για την φύλαξή τους; (Το ερώτημα έχει να κάνει με τα πλαστά έγγραφα του ΕΔΕΣ για τον Σπέρα, που χρησίμευσαν για να ''αιτιολογήσουν'' τον αποκεφαλισμό του και την δημοσίευσή τους στο μπλογκ σας από τον karhergr. Επειδή, λοιπόν, το θέμα αφορά άμεσα εσάς και σχετίζεται με την αξιοπιστία σας, πρέπει να μας πείτε που είναι αυτά τα ''έγγραφα'' και από που άντλησε ο karhergr τις πηγές του, σχετικά με αυτά. Από που τα ξεπατίκωσε - εκτός εάν τα έχει ο ίδιος -. Νομίζω ότι το ορθόν είναι να τον καλέσετε να σας πει που τα βρήκε και να μας το ανακοινώσετε επίσημα).
Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα μίνιμουμ αξιοπιστίας, πρέπει να ζητήσετε διευκρινήσεις από τον πλαστογράφο karhergr και να μας ανακοινώσετε τα αποτελέσματα.
Διότι πολύ καλά κάνετε και καταγγέλετε τους παραχαραγμένους ''δεσφίνιους λόγους'', που χρεώνονται στον Άρη Βελουχιώτη. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται μονόπλευρα.
Πρέπει και σεις να μην καταφεύγετε (ή να μην δίνετε την εντύπωση ότι καταφεύγετε) σε ''δεσφίνειες'' πλαστογραφικές μεθόδους, προκειμένου να ''τεκμηριώσετε'' μια θέση σας και μια αντίληψή σας για οποιοδήποτε ιστορικό συμβάν.
Άλλως, όλες οι καταγγελίες σας και οι διακηρύξεις σας, κατά των ιστορικών πλαστογραφικών παραχαράξεων είναι κενός λόγος άνευ περιεχομένου και μια επίδειξη υποκρισίας, που στοχεύει να παραχαράξει την Ιστορία, προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλους στόχους και σκοπούς.
Στο χέρι σας, λοιπόν, είναι να αποδείξετε του λόγου (ή μη) το αληθές και τις καλές σας προθέσεις - αν αυτές υφίστανται.
[Και κάτι τελευταίο : Τα περί ''ένταξης του Κώστα Σπέρα στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ του Άγγελου Κανελλόπουλου'', που λέει ο karhergr στο κείμενο που δημοσιεύσατε και ο οποίος πάνω στην φούρια του να ξεφουρνίσει το ''στοιχείο'', τον μπέρδεψε με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, είναι ένα ακόμα δυσφημιστικό παραμύθι, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Πρόκειται περί ψέμματος, που γράφτηκε σε φύλλο του ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ''. Μπορείτε να καλέσετε τον karhergr να κατονομάσει τις πηγές του].
Υπάρχουν και άλλα, βέβαια. Αλλά ας μείνουμε, επί του παρόντος, σε αυτά τα .... ολίγα.''

Αυτά ήσαν τα ερωτήματα, που δεν άρεσαν στους σταλινικούς, με αποτέλεσμα να διαγράψουν όλα τα σχόλιά μου στο θέμα, για τον Κώστα Σπέρα, που άνοιξαν στο μπλογκ τους, που έχει τον (παραπλανητικό) τίτλο : ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ''.
Μπορείτε να πάτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html , για να τους απολαύσετε, σε όλο τους το μεγαλείο....
(Αν και η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στα ερωτήματα, τα οποία μένουν αναπάντητα)....

Δεδομένο είναι ότι η έρευνά μου για τον Κώστα Σπέρα συνεχίζεται, ενώ το κουΐζ για τους λενινιστές και τους σταλινικούς εξακολουθεί να ισχύει :
Πόσες φορές αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Κώστα Σπέρα;
www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/
1018814
Τάσσο οτι πεις.
από 1ας απο μ.ι 10:16μμ, Τετάρτη 15 Απριλίου 2009
Εσύ δεν απάντησες πουθενά,και ζητάς να απαντήσουμε σε υποθέσεις και σε ανακριτικού τύπου ερωτήσεις.Ασε ρε Τάσσο.Πες μας τελικά ρε ΤάσσοΗ ΟΠΛΑ πότε έσφαξε τον Σπέρα?Ο Μουντριχας το μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ πόσο Σταλινικος ήταν?Ο αρχειομαρξιστής που κατηγορεί τον Σπέρα για ρουφιάνο/τραμπούκο πόσο Σταλινικος ήταν?Απάντα σε αυτά φιλε Τάσσο.Μεγάλε και έγκυρε Ιστορικε.


1018895
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ .... Α' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 10:24πμ, Πέμπτη 16 Απριλίου 2009


Ο καπετάν - Ορέστης, φιλαράκο, ήταν τόσο σταλινικός, όσο χρειαζόταν, για να είναι στέλεχος του ΚΚΕ και καπετάνιος του ΕΛΑΣ.


Φυσικά, μας παραπέμπεις στην (ψευδο)''Προλεταριακή Σημαία'', για να μας πεις τι; 'Οτι δεν ήταν σταλινικός και μέλος του ΚΚΕ, επειδή ήταν στο παρελθόν χωροφύλακας;


Η παραπομπή που μας κάνεις είναι για γέλια και για κλάμματα.


Ο δήθεν τότε ''βασιλικός'' Μούντριχας - ο καπετάν Ορέστης, που έναν χρόνο και κάτι νωρίτερα είχε αποκεφαλίσει τον Κώστα Σπέρα, μπαμπέσικα, φιλαράκο, πήρε μέρος στην κρίσιμη σύσκεψη της Λαμίας, που έκαναν οι καπετάνιοι του ΕΛΑΣ στις 17-18 Νοεμβρίου 1944, με σκοπό να καταλάβουν, με πραξικόπημα την εξουσία.


Τόσο ''βασιλικός'' ήταν τότε!


Και το ότι ήταν χωροφύλακας στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι δεν ήταν στέλεχος του ΚΚΕ. Εκείνη την εποχή η Χωροφυλακή ήταν κατά πλειοψηφία στα χέρια των σταλινικών (δες τι λέει ο Γ. Ζεύγος στον Βούλγαρο κομμουνιστή ηγέτη Τράϊτσο Κοστώφ τον Ιανουάριο του 1945, όταν πήγε στην Σόφια, για να πάρει γραμμή, μετά την ήττα του ΕΛΑΣ στην Αθήνα, όπου του περιγράφει την κατάσταση αναφέροντάς του ότι μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, όλος ο κρατικός μηχανισμός και τα σώματα ασφαλείας ήσαν στα χέρια του ΚΚΕ - αν το αμφισβητήσεις θα το κατεβάσω, διότι τα σχετικά ντοκουμέντα υπάρχουν, όπως πολύ καλά ξέρεις, τώρα μετά την κατάρρευση των χωρών του ''υπαρκτού σοσιαλισμού'').


Δεν έσφαξε λοιπόν τον Σπέρα ο Μούντριχας για χάρη του ... βασιλιά! Για χάρη των σταλινοζαχαριαδικών τον έσφαξε. Με τους οποίους σταλινοζαχαριαδικούς ήταν ένα και το αυτό. Σαρξ εκ της σαρκός τους.


Αν αργότερα, μετά την ήττα, λάκισε. Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...


Ούτε μπορεί να μας πει η (ψευδο)''Προλεταριακή Σημαία'' το πότε ιδρύθηκε η ΟΠΛΑ.


Η ΟΠΛΑ δολοφόνησε τον Κώστα Σπέρα, σας αρέσει, ή δεν σας αρέσει.


Ήταν δημιούργημα του σχεδίου Γληνού - Ιωαννίδη και άρχισε την δράση της μέσα στο 1943, όταν το ΚΚΕ είδε ότι ''έπρεπε'' και μπορούσε να εκκαθαρίσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους - πάσης φύσεως και προελεύσεως. όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα και άνευ ουσίας. Οι συμμορίες αυτές δρούσαν πριν από το 1944 και δεν περίμεναν τις .... ιδρυτικές διακηρύξεις της ΟΠΛΑ για να πράξουν το έργο που τους είχε ανατεθεί. (Για προσκομίστε την ιδρυτική διακήρυξη της ΟΠΛΑ και τα λέμε).


Και κάτι ακόμα :


Ο σταλινικός παραχαράκτης karhergr, που πάντα κρύβεται, έχει αναφέρει ότι ο Κώστας Σπέρας ήταν όργανο του Α' Σώματος Στρατού, από το 1924.


Αυτή την ''πληροφορία'' την έριξε στο τραπέζι και ουδέποτε την τεκμηρίωσε, ως γνήσιος σταλινικός συκοφάντης, που είναι.


Για πείτε μας, λοιπόν, την πηγή των ''πληροφοριών'' του, για να ελέγξουμε την αξιοπιστία τους;


Μήπως είναι ο ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ''; Και αν ναι, ποιό φύλλο της εν λόγω εφημερίδας;

Αναμένω, με ενδιαφέρον και υποψιάζομαι ότι οι ''απαντήσεις'' σας θα είναι ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές.....


www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/


1018985
ΙΔΟΥ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ.
από Τάσος Αναστασόπουλος 4:16μμ, Πέμπτη 16 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com



17/18 - 11 - 1944 : Στην φωτογραφία διακρίνεται (ξεκινώντας από αριστερά στην οθόνη) 5ος στην σειρά ο σταλινικός καπετάνιος του ΕΛΑΣ Ανδρέας Μούντριχας (καπετάν Ορέστης), ο άνθρωπος που, μαζύ με την συμμορία του, αποκεφάλισε τον Κώστα Σπέρα έξω από την Μάνδρα τον Σεπτέμβριο του 1943 (Τόσο ''βασιλικός'' ήταν... Τι να πει κανείς! Πάντοτε οι σταλινικοί μυθιστοριογράφοι ήσαν και είναι για γέλια και για κλάματα). 7ος στην σειρά είναι ο Άρης Βελουχιώτης, που υποτίθεται ότι ''καταδίωξε'' και ''βρήκε'' τα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ, που ήλθαν να ''δικαιολογήσουν'' αναδρομικά την δολοφονία του Κώστα Σπέρα. 10ος στην σειρά είναι ο καπετάν Κίσσαβος (Γιώργης Μπλάνας), ο οποίος παραστατικότατα περιέγραψε το τι συνέβη, με τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ, στα βουνά της Ηπείρου τον Δεκέμβρη του 1944 και την ανύπαρκτη καταδίωξη των δυνάμεων του Ζέρβα από τον ΕΛΑΣ.

Η φωτογραφία, που τώρα κατέβασα στο παρόν σημείωμά μου, τραβήχτηκε σε διάλειμμα της περιβόητης σύσκεψης των καπεταναίων του ΕΛΑΣ στην Λαμία (17 και 18 Νοεμβρίου 1944), που σκοπό είχε την ετοιμασία του ΕΛΑΣ για την κατάληψη της εξουσίας, αμέσως μετά την απελευθέρωσή της χώρας από την τριπλή ξενική κατοχή.
Την φωτογραφία αυτήν την σκάναρα από την εφημερίδα ''ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ'' της 25/11/2004 (σελίδα 23).

Έτσι, αποκτούμε και μια οπτική επαφή, με το πρόσωπο που ηγήθηκε εκείνων που αποκεφάλισαν τον παλιό αναρχοσυνδικαλιστή Κώστα Σπέρα και με τα άλλα πρόσωπα εκείνης της αιματοβαμμένης εποχής, που ενεπλάκησαν στο μυθιστόρημα, που βρήκε κατασκευασμένο και χρησιμοποίησε ο karhergr, γύρω από την αναδρομική ''αιτιολόγηση'' της άνανδρης (ούτως,, ή άλλως) δολοφονίας του παλιού συνδικαλιστή, ο οποίος σύμφωνα με την σωστή πληροφόρηση, που προέρχεται από τον Άγι Στίνα, είχε παύσει να έχει ενεργό πολιτική δράση.










tassosanastassopoulos.blogspot.com/


1019072
Μια συμπλήρωση
από Μέτωπο Ιστορίας 11:28μμ, Πέμπτη 16 Απριλίου 2009


Μια συμπλήρωση

Τα αρχεία που παρατέθηκαν στο προηγούμενο αφιέρωμα για τον Κ.Σπέρα προέρχονται από το βιβλίο "Ναπολέων Ζέρβας «Ο μισθοφόρος» Από τα απόρρητα αρχεία του ΕΔΕΣ"

Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το παρόν βιβλίο προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του πρώτου γραμματέα του ΕΑΜ,Λευτέρη Αποστόλου,που φυλάσσει η Αγνή Σιδερίδου.Επίσης από τα δημοσιεύματα της "Ελεύθερης Ελλάδας" κατά την τριετία 1945-1947,από δημοσιεύματα άλλων εφημερίδων την ίδια τριετία και από τον παράνομο αντιστασιακό τύπο 1942-1944. Πως έφτασε το αρχείο του ΕΔΕΣ στα χέρια του ΕΛΑΣ; Οπώς διηγείται ο Γιώργος Χουλιάρας: "Στις αρχές ττου Οχτώμβρη 1943 με διαταγή του Γενικού στρατηγίου του ΕΛΑΣ συγκροτήθηκε το 42 Σύνταγμα από τα αρχηγεία (...) Ο Ζέρβας μας κήρυξε τον πόλεμο (...) Στα τέλη Νοέμβρη(εννοεί το 1943 και όχι το 1944)τμήματα του Συντάγματος διαβαίνουν νύχτα τον Αραχθο και αιφνιδιάζουν τις δυνάμεις του Ζέρβα στην περιοχή Καλέντζι-Πλέσια Ο Εχθρος εγκαταλείπει το πολεμικό υλικό του και φεύγει.Επίσης όλα τα υλικά που στην διάρκεια των μαχών αυτών του έριχναν οι Άγγλοι,πέφτουν στα χέρια μας.Μεταξύ άλλων υλικών έπεσε στα χέρια του ΕΛΑΣ και ένα σημαντικό τμήμα από αρχεία του ΕΔΕΣ" σελ.9-11 Ν.Ζ ο μισθοφόρος Η αναφορά για τον Σπέρα τον κατά "Πολύβιο" απατεώνα εργατοπατέρα υπηρετήσαντα αστυνομικήν κατασκοπείαν υπάρχει στην σελίδα 75 -ομοίως. Η αναφορά για την χρηματοδότηση ειναι στις σελίδες 75-76-ομοίως.

Μια ωραία ομιλία για το βιβλίο,από τον Γιάννη Μπανιά στην εφημερίδα Εποχή.

Αριθ. 9754 25-9-43 Εις Σκιαδάδες Αθ. 16 Σ/βριου 1943

Αγαπητέ Στρατηγέ Και επί άλλου ζητήματος κατέστησα προσεκτικόν τον Λαιμόν επί των προσπαθειών του δια την διείσδυσιν του ΕΔΕΣ εις τον εργατικόν κόσμον. Προς τον σκοπόν αυτόν εξέδωσε δυο εφημερίδες εν συνεργασία με έναν απατεώνα εργατοπατέρα υπηρετήσαντα αστυνομικήν κατασκοπείαν (Σπέραν ονομαζόμενο) και πασίγνωστον εις την εργατιά...
Με πολλή αγάπη Πολύβιος


Σεβαστέ και αγαπητέ μου Καπού, 2-9-43

Επίσης συμπληρών εργασίαν του αγ. αδελφού Λαιμού στον εργατικόν κόσμον δια της προσλήψεως του Ευαγγέλου, έβαλα εγώ και την ανεξάρτητον συνδικαλιστικήν οργάνωσιν εργατών Ελλάδος, για την οποίαν θα σας παρακαλέσω να εγκρίνητε ένα ιδιαίτερο κονδύλιο περί τα 15- 20 εκατομμύρια μηνιαίως, γιατί δεν πρέπει να χάσωμε μια τέτοια δύναμη η οποία είναι ο αντίπους του Κομμουν. Κόμματος στις εργατικές τάξεις και από την οποία η οργάνωσίς μας καρπούται όλα τα νέα, όλες τις κινήσεις κλπ. της ΕΑΜ (…)















1019076
Τάσο οτι πεις
από 1ας 11:44μμ, Πέμπτη 16 Απριλίου 2009
Σηκώνω τα χέρια ψηλά.Ο Μουντριχας ήταν στέλεχος του ΚΚΕ.Το παραδέχομαιΗ ΟΠΛΑ φτιάχτηκε από το 1924(προυπήρχε η ιδεα)Εισαι πολύ σοφος.Απλά πλεόν δεν μου προκαλείς γέλιο,αλλά θλιψη για το πως μπορεί να καταντήσει ένας άνθρωπος.








1019157
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ;
από Τάσος Αναστασόπουλος 9:50πμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com



Η photo είναι από την συγκέντρωση των ''βασιλικών'' οπλαρχηγών του ΕΛΑΣ (Μούντριχα, Βελουχιώτη, Μπλάνα, Βαφειάδη, κλπ) στην Λαμία (17-18/11/1944). Την ξαναβάζω, για να την εμπεδώσετε!

Επιτέλους, μιλήσατε!!!
Δεν ήταν το 1944, αλλά το 1943, που ''βρήκε'' τα ''στοιχεία'' ο Άρης Βελουχιώτης (και τα παραχάραξε).
Ήταν τότε που ο ΕΛΑΣ κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα από το ''αρχείο'' του ΕΔΕΣ, προκειμένου να ''αποδείξει'' ότι ο ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα συνεργαζόταν με τους ναζί, όπως μας είπε - αφελέστατα - η ''1ας από Μέτωπο Ιστορίας''.
Έβαλαν και λίγο Κώστα Σπέρα, για να γεμίσουν το .... μενού!
Για πείτε μας τώρα (και ανοίξτε την ψυχή σας):
1) Σε ποιό σταλινικό κηβδηλοποιείο παραχαράχθηκαν τα έγγραφα αυτά;
2) Ποιοί τα παραχάραξαν;
3) Ποιοί ήσαν οι σκοποί της παραχάραξης;
4) Που λειτουργούσαν αυτά τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ και ποιοί ήσαν υπεύθυνοι, γι' αυτά;
5) Πόσες φορές το ΕΑΜ παραχάραξε και κατασκεύασε κίβδηλα έγγραφα, για να κατηγορήσει και να δυσφημίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους;
6) Ποιές ήσαν οι ποινές για τα θύματα της συκοφαντικής παραχάραξης, πέραν του αποκεφαλισμού;
Για ''αμολύστε καλούμπα'' και πείτε μας περισσότερα, για τις παραχαράξεις των εγγράφων του ΕΔΕΣ, μήπως έτσι ξελαφρώσει η συνείδησή σας!
[Μα τόσο αφελής είναι ο karhergr; Μπερδεύει τις ημερομηνίες απλώς μνημονεύοντας το 1944, αντί του 1943; Ούτε αφελής είναι, ούτε μπερδεύει τις ημερομηνίες. Απλώς, γνωρίζει (διότι τα διακινεί από το 2004 - δείτε το εμετικό κείμενό του στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html - ) ότι τα έγγραφα αυτά είναι κίβδηλα, όπως μας είπε – αφελώς - ο ‘‘1ας από Μέτωπο Ιστορίας’’ και δεν μπορούσε να τα παρουσιάσει, γι’ αυτό και το παραμύθι της καταδίωξης του Ζέρβα από τον ΕΛΑΣ το 1944].
Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι πηγές του βιβλίου ‘‘ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ «Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ»’’, προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του σταλινικού ηγέτη του ΕΑΜ Λευτέρη Απόστόλου; Το πλαστογραφημένο ‘‘αρχείο του ΕΔΕΣ’’, είναι τμήμα του αρχείου αυτού; Δεν το έχει δει κανείς άλλος ιστορικός, εκτός από τους δικούς σας (και εκείνους που το κατασκεύασαν);
Για πείτε μας για τις ‘‘άλλες εφημερίδες της εποχής’’, διότι η ‘‘Ελεύθερη Ελλάδα’’ γνωρίζουμε ότι ήταν δική σας. Ποιες είναι αυτές οι εφημερίδες και ο ‘‘άλλος αντιστασιακός τύπος’’; Υπάρχει κάποια εφημερίδα, ή άλλο έντυπο, που να μην είναι δικό σας, ή να μην προέρχεται από εσάς;
Πως τα καταφέρνουν, πάντοτε οι σταλινικοί, έτσι ώστε να είναι πίσω από κάθε πληροφόρηση και να είναι οι ''πηγές'' των ''ιστορικών'' (ψευδο)ντοκουμέντων, που οι ίδιοι κατασκευάζουν!
Την επόμενη φορά προσέξτε, έτσι ώστε το παραμύθι που θα παρουσιάσετε να είναι περισσότερο αληθοφανές!
Για πείτε μας, λοιπόν, για τις παραχαράξεις και τα κηβδηλοποιεία του ΕΑΜ, έτσι ώστε να μας διαφωτίσετε περισσότερο, μήπως και εξιλεωθείτε.
Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον και ομολογώ ότι διασκεδάζω με όσα γράφετε και ξεγράφετε, ''διορθώνετε'', ''ανασκευάζετε'' και ένας θεός ξέρει τι άλλο κάνετε, ή θα κάνετε.....



tassosanastassopoulos.blogsrot.com/










1019282
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ .... ΜΗΝΕΣ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 5:31μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Αλλά και στο παραμύθι του Χουλιάρα, που τώρα, ''πλασσάρετε'', μετά από πολύμηνο .... τοκετό και ανάλογη δυστοκία (με το τσιγγέλι, σας τα βγάζω ένα - ένα, κουραστικά ομολογουμένως, αλλά και διασκεδαστικά), πάλι δεν βγαίνουν οι ... μήνες!!!
Τον Σπέρα τον σκοτώσατε τον Σεπτέμβριο του 1943, βάσει των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ, που έπεσαν στα χέρια του ΕΛΑΣ στα τέλη .... Νοεμβρίου 1943!!!
Καταφέρατε την αναδρομικότητα των μηνών, ανάμεσα στον αποκεφαλισμό του Κώστα Σπέρα από τον ''βασιλο''σταλινικό καπετάν - Ορέστη και την ''ανακάλυψη'' - παραχάραξη των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ να την μειώσετε από 15 μηνές, σε .... δύομισυ!!!
Καλά πάτε. Και φυσικά από αξιοπιστία σκίζετε εκεί στο ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' (και επί το ορθόν : ''ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΑΣ'').
Περιμένω να γίνετε, περισσότερο διασκεδαστικοί στην συνέχεια του μυθιστορήματός σας.
Πολλούς χαιρετισμούς στον αρχικιβδηλογράφο karhergr. Και του εύχομαι, πάντα τέτοια ''κατορθώματα''.
Επίσης, αναμένω και τις απαντήσεις σας....
(Αν υπάρξουν....)


tassosanastassopoulos.blogspot.com/


1019331
Η μαλακυνση ειναι σοβαρή αρρώστεια
από 1ας 7:04μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009


Φυσικά και ο Αποστόλου ...ήταν Σταλινικος

Φυσικά και ο Γιάννης Μπανιας είναι Σταλινικός.

Το αρχείο από οσο ξέρω είναι αυθεντικό,και από λάθος του kathergr είχε γραφτεί Χειμώνας του 1944,και όχι Νοέμβριος του 1943.

Απο εκει και πέρα,τα οσα γράφει το αρχείο(π.χ συνεργασία ΕΔΕΣ-ΝΑΖΙ)πλέον θεωρούνται αδιαμφησβητητα.

Το αρχειο δεν γνωρίζω κάποιον που να το αμφισβητεί.

Για τον Σπέρα υπάρχουν ενδειξεις ή αποδειξεις οτι το κειμενο που τον αφορα είναι πλαστό;;;

Αν υπάρχουν παρακαλώ προσκόμμισε τες.

υ.γ και ρε ημιτρελε Τάσσο εγώ δεν σκότωσα κανέναν το 1943,αγέννητος ήμουν.Ημαρτον!

υ.γ2 Εισαι πολύ γελοιος οταν φέρνεις αποδείξεις τα γραφόμενα μου ως αποδειξεις.Προφανώς και με αναβαθμιζεις!

Αν υπάχουν ενδειξεις/αποδείξεις οτι ο ΕΔΕΣ δεν συνεργάστηκε με τους ΝΑΖΙ,παρακαλώ απόδειξε το.Ισως να εισαι μεγαλύτερος Ιστορικος από τους "Σταλινικους"ιστορικους Φλάισερ Μαγιερ κλπ


1019342
Επισης ερωτήσεις για να αποδείξω οτι δεν πας καλά.
από 1ας απο μ.ι 7:32μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009


Γιατι ο Σπέρας κατηγορούσε το ΚΚΕ για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,οτι ήθελε να αποσχίσει την Μακεδονία και την Θράκη και οτι συνεργαζόταν με κομιτατζήδες;

Γιατι ο Σπέρας διορίστηκε απο το κράτος στο ΕΚΑ;(οπως μας λέει Λιβιεράτος,Μπεναρόγια);

Γιατι ο Σπέρας φυλακιστήκε από τον Μεταξα;;;(αφού οπως λένε οι βιογραφίες του...ειχε αποχωρήσει από την πολιτική)...και βρισκόταν στους ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ κρατούμενους(αυτό το λέει και ο Στίνας);

Γιατί ο Σπέρας καλούσε σε συσίτια από διορισμένους δημάρχους από τον Μεταξά και απο τους ΝΑΖΙ,την στιγμή που αυτα διοργανώνοταν από το ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη(την πρώτη μετωπική οργάνωση του ΚΚΕ που φτιάχτηκε αμέσως με την κατάληψη της ηγεσίας της Ελλάδας από τους ΝΑΖΙ);

Ποια είναι τα στοιχεία οτι τα αρχεία που βρίσκονται στο βιβλιο "Ν.Ζέρβας Ο μισθοφορος" είναι πλαστά.Παρακαλώ θέλω αναφορές και επιχειρήματα από Ιστορικούς όχι οτι έγραψε μια περσόνα στο Διαδίκτυο.Ελπίζω να είσαι σε θέση να καταλάβεις την διαφόρα,αν όχι δεν πειράζει,δεν περιμένω να καταλαβαίνεις.

Ποια είναι τα στοιχεία σου οτι η ΟΠΛΑ δημιουργήθηκε το 1943,και οτι αυτή δολοφόνησε τον Σπέρα;;;Πως γινεται να τον δολοφόνησε η ΟΠΛΑ και να τον δολοφόνησε και ο Ορέστης Μουντριχάς την στιγμή που ο Μουντριχανς ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ ΑττικοΒοιωτίας και όχι μέλος της ΟΠΛΑ;Εχεις στοιχεία οτι ήταν μέλος στην ΟΠΛΑ;Αν ναι μπορείς να τα προσκομίσεις;Εστώ μια αναφορά;

Ποια είναι τα στοιχεία σου,οτι ο Ορέστης Μουντριχας ήταν ΣΤΕΛΕΧΟΣ στο ΚΚΕ;;;Οτι ήταν καπετάνιος στον ΕΛΑΣ δεν συνεπάγεται ούτε καν οτι ήταν μέλος του ΚΚΕ.Αν είχες διαβάσει ιστορία,και δεν διάβαζες μονο εφημερίδες θα ήξερες οτι υπήρχαν 1 στρατιωτικός,1 καπετάνιος και 1 πολιτικός καθοδηγητης(αυτος συνήθως ήταν το στέλεχος του ΕΑΜ-χωρις απαραίτητα να ηταν του ΚΚΕ)Ποια λοιπον οι αποδείξεις οτι ήταν μέλος ή Στέλεχος του ΚΚΕ;;;

Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Ιστορικός Λιβιεράτος(τροτσκιστης που πήγε για ένα φεγγάρι στο ΠΑΣΟΚ) που λέει τον Σπέρα

27-4- 1925. Αρχίζει στον Πειραιά το 7ο Παναυτικό συνέδριο. Θα συζητήσει απολογισμό και την απαλλαγή από κομμουνιστική επιρροή.

16-5-1925. Ενώ συνεδρίαζε το ΕΚΑ μπήκαν οι συντηρητικοί και αποδοκίμασαν το Προεδρείο. Πέταξαν έξω τη διοίκηση με ρόπαλα και ξύλα και ανέλαβαν τα γραφεία. Έβγαλαν δική τους επιτροπή από τους Σπέρα, Στρουζάκη, Παναγιωτόπουλο, Μωραΐτη, Τσάκωνα και παρέλαβαν το αρχείο του Κέντρου. Το ΕΚΑ θα μείνει κλειστό μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ποια τα στοιχεία σου οτι λέει ψέμματα;;

Ποια τα στοιχεία σου οτι είναι Σταλινικός;;;

Γράφει ο Γιάνης Κορδάτος για την ομάδα αυτή:

Αργότερα ο Κώστας Σπέρας έγινε όργανο της Αστυνομίας. Ο Παπαναστασίου όμως ήταν όργανο μυστικό από το 1918, από τότε που μπήκε στο κόμμα..¨(Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας, τόμος Εʼ 1900-1924, σελίδα 614).

Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Γιαννης Κορδάτος.Απο τους μεγαλύτερους Ιστορικούς στην Ελλάδα λέει ψέμματα.Υποθέτω οτι επειδή ήταν στο ΚΚΕ αυτόματα είναι και Σταλινικος.

Εντάξει το απέδειξες :))))))

Παρά τας προειδοποιήσεις του 1923/24 το Κόμμα παρέμεινεν αδιάλλακτο με την άποψιν περί συνεργασίας των δύο οργανισμών, έστω και με κίνδυνον της διασπάσεως. Η ενότης και η υποταγή, εις την πλειοψηφίαν δεν απετέλεσαν βάσιν των συζητήσεων και το αποτέλεσμα υπήρξε καταστρεπτικόν. Δια να επιβληθή η αντίδρασις συνελήφθησαν ένδεκα αντιπρόσωποι και απομονώθηκαν μέχρι της "καταψηφίσεως" της συνεργασίας.Ο άλλοτε ασυγκράτητος επαναστάτης Σπέρας επί κεφαλής των αστυνομικών συλλαμβάνει τους οπαδούς του Κόμματος."(Αβραάμ Μπεναρόγια, «Η Πρώτη Σταδιοδρομία του Ελληνικού Προλεταριάτου», εκδόσεις Ολκός, Αθήνα 1975, σελίδα 179).

Ποια η απόδειξη οτι ο Μπεναρόγια λέει ψέμματα.Την στιγμή που τα ίδια λέει ο Λιβιεράτος και Κορδάτος ;;;;;;;

Ποια η απόδειξη οτι ο Γεράσιμος Στεφανάτος που πολεμούσε με το POUM την στιγμή που ο Σπέρας ήταν μέσα για ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα λέει ψέμματα όταν λέει για την συμμορία ΣΠΕΡΑ-ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ;;;Παρακαλώ να επικεντρωθείς στις ερωτήσεις μου,και μην περι άλλων τυρβάζεις.


1019352
Αποχωρώ απο την συζήτηση
από 1ας 7:50μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009


Η Σ.Ο του Ιντιμιντια θεωρει λιγότερο προσβλητικα τα οσο ψευδη γράφει ο Τάσσος Αναστασσόπουλος,συκοφαντώντας κινήματα που οταν κάποιοι ήταν ρουφιάνοι και τραμπούκοι της δωσίλογης αστικής τάξης στους ΝΑΖΙ,αυτοί πολέμαγαν τον κατακτητή.

Ας οψεται η κομμουνιστοφοβία.

Ας όψεται η ΟΠΛΑφοβία.

Για αυτό βολεύει να έχει φτιαχτεί η ΟΠΛΑ το 1943....οπως λέει ο αλάνθαστος Στίνας!βολεύει να μας λένε πλαστογράφους ακροδεξιοι σαν τον Τάσσο.

Και οι απαντήσεις μας να κόβονται χωρις αιτιολόγηση.

Δεν γίνεται να συνεχίσουμε άλλο.

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία,και για την δυνατότητα που μας δίνετε να αναδημοσιεύουμε τα άρθρα από το blog μας.

Ελπίζω να συνεχίσετε.

Παρακαλώ να μην κόψετε αυτήν την απάντηση.


1019371
Τα 2παραπάνω κείμενα είχαν δημοσιευετει
από 1ας 9:02μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009
Στο Ιντιμιντια,ύστερα κόπηκαν,ύστερα επαναδημοσιεύτηκαν....(Για να μην μένουν λαθος εντυπώσεις).


1019377
oxi apla to site eixe proegkrisi
από .... 9:18μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009
dn kruftikan apla htan to site me proegkrisi gia auto dn fenontan

1019380
Μπορεί να κάνω λάθος
από 1ας 9:23μμ, Παρασκευή 17 Απριλίου 2009


Ζητω συγγνώμη αλλά είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι η 1η απάντηση είχε δημοσιευτεί στο Ιντιμιντια.

1019420
Συμπλήρωση 2(Για το αρχείο του ΕΔΕΣ)
από Μέτωπο Ιστορίας 0:02πμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009


Συμπλήρωση 2

Οπώς γράφει ο Θ.Μακρίδης στην Μυστική Εκθέση,που συνέταξε το 1946,κατόπιν εντολής του Νίκου Ζαχαριάδη(και κάνει πολύ σκληρή κριτική στον ΕΛΑΣ και τα στελέχη του)2)Το Γ.Σ του ΕΛΑΣ υπαίθρου και η έν Αθήναις καθοδήγησις του ΚΚΕ είχον λάβει γνώσιν τον Οκτώβριον του 1943 εγγράφων του αρχείου Ζέρβα,δια των οποίων απεδεικνύετο η τη ανοχή,αν όχι προτροπή,του στρατηγείου Μ.Α(δια των πρακτόρων της Μ.Ο.4)συνεργασία του με τον Γερμανικόν Στρατόν κατοχής.


1019427
ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΙ! ΜΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΙ...
από Τάσος Αναστασόπουλος 0:28πμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόσασταν πολύ διασκεδαστικοί. Αλλά δεν περίμενα να είστε τόσο πολύ διασκεδαστικοί, μετά την κοπιώδη και με το στανιό παραδοχή της ανοησίας που διαπράξατε, γύρω από αυτά που δεν έγιναν το 1944, αλλά το 1943.
Τελικά, παραδεχτήκατε την ανοησία σας, αλλά έχετε το θράσος να θέλετε να βγείτε και από πάνω, λέγοντας ότι ''ένα λάθος κάναμε ρε παιδιά. Μην μας παίρνετε και το κεφάλι''.
Το κεφάλι δεν σας το παίρνουμε, αλλά καλόν είναι να είστε λιγότερο αμετροεπείς και περισσότερο ερευνητικοί, ως προς την βασιμότητα των ''στοιχείων'', που παρουσιάζετε, αν θέλετε να μακροημερεύσετε, ως πραγματικό ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' και όχι ως ''ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ''.
Την ''κουτσουκέλα'' σας την κάνατε και επί μήνες (όσο δηλαδή κρατεί η παρούσα συζήτηση, αλλά και οι άλλες, για τον Κώστα Σπέρα, που έχετε - και έχω - ανοίξει σε άλλα fora) προσπαθήσατε απεγνωσμένα να την κουκουλώσετε, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου να μιλήσετε καθαρά και σταράτα. Αλλά όπως σας είπα, έχω ανεξάντλητη υπομονή και γι' αυτό σας υποχρέωσα να ομολογήσετε, με τον γνωστό σταλινικής υφής τρόπο σας την ανοησία που διαπράξατε. Και φυσικά εισπράξατε και τα επιχείρια των ενεργειών σας, δηλαδή την καταρράκωση της αξιοπιστίας σας.
Γι' αυτό και να μην κάνετε ''λάθη'', τέτοιας τάξεως και τέτοιου μεγέθους, όπως αυτό με τον Κώστα Σπέρα και τα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ, που δήθεν ''βρήκε'' ο Άρης Βελουχιώτης το 1944. Και πολύ περισσότερο, να μην προσπαθείτε να τα κουκουλώσετε.
Γι' αυτό και έχετε αφηνιάσει και συμπεριφέρεσθε, όπως συμπεριφέρεσθε, δηλαδή σαν μικρά παιδιά, που συνελήφθησαν ''να κλέπτουν οπώρας'' και εξ αιτίας αυτού δυστροπούν.
Τώρα, όσον αφορά τα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ, που υπάρχουν στο αρχείο του Λευτέρη Αποστόλου, σου θυμίζω όσα έγραψες, αγαπητέ ''1ας από Μέτωπο Ιστορίας'' (ή Κούλη, ή k55, ή όπως αλλιώς επιθυμείς να αυτοαποκαλείσαι) :


''Τα "ντοκουμέντα" που
''από 1ας απο Μέτωπο Ιστορίας 1:05πμ, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009
"βρεθηκαν" ή βρεθηκαν στην Ηπειρο από τον Αρη Βελουχιώτη ίσως να είναι η εκ των υστέρων προσπάθεια του ΕΑΜ να δικαιολογήσει την δολοφονια του Σπέρα.Αυτο όμως ειναι δευτερεύων.(Νομιζω οτι ο ΕΛΑΣ είχε πλαστογραφήσει κάποια κείμενα,για να δειξει οτι ο ΕΔΕΣ συνεργάστηκε με τους ΝΑΖΙ,σήμερα είναι παραδεκτό από όλους οτι ο ΕΔΕΣ συνεργάστηκε για ενα διάστημα με τους ΝΑΖΙ,παρόλο που τα κείμενα του ήταν οντως πλαστα)Απο εκεί και πέρα,το σημαντικό είναι να φανεί αν ο Σπέρας ήταν αυτό που τον κατηγορούσε ο ΕΛΑΣ("κάθαρμα")ή ήταν ένας αγωνιστής μακρύα απο το ΚΚΕ,που το ΚΚΕ δεν άντεχε την δράση του,και για αυτο τον δολοφόνησε.Παρολο που σαν blog το ΕΑΜ το υποστηρίζουμε,αν κάποιος μπορεσει να τεκμηριώσει με ιστορικά ντοκουμέντα την θέση οτι ο Σπέρας ήταν ένα αδικο θύμα σε μια ταραγμένη περίοδο δεν έχει παρα να μας στειλει -αν θέλει- ένα mail στο metwpoistorias@yahoo.com και να δημοσιεύσουμε το κείμενο του όσο σκληρο και να είναι για το ΕΑΜ.Δεν είμαστε παντρεμένοι με κανέναν.Απο τα λάθη μας μαθαίνουμε.Φιλικά.''


Αυτά έγραψες στις 27/3/2009 στο παρόν θέμα και διάφορα άλλα ανάλογα και όμοια σε άλλα fora.


Τώρα, βέβαια, μου λες ότι δεν μπορώ να επικαλούμαι όσα γράφεις, γιατί είσαι .... περσόνα!
Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή είσαι ανύπαρκτος; Δεν νομίζω. Και υπαρκτός είσαι και πολύ καλά ξέρεις τι γράφεις! Και όσα γράφεις δεν είναι τυχαία, αφού είσαι μέλος του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', όπου και σχολιογραφείς.

Μην κάνεις, λοιπόν, το κορόϊδο και αν θέλεις να ιστοριογραφείς, μην κρύβεσαι πίσω από φύλλα συκής, διότι αυτά δεν αρκούν για να κρύψουν την γύμνια σου και φυσικά οι αναγνώστες κατανοούν το τι συμβαίνει. Δεν είναι βλάκες....


Αλλιώς. αν δεν μπορείς, άσε την Ιστορία, για τους ιστορικούς και μην ανακατεύεσαι...


Αλλά επειδή ανακατεύεσαι :


Για γίνε πιο επεξηγηματικός, γύρω από όσα διαφωτιστικά (μέσα στην αφέλειά σου) μας είπες, γύρω από τις παραχαράξεις που έκανε ο ΕΛΑΣ, προκειμένου να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και γύρω από τις παραχαράξεις των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ, έτσι ώστε να ''δικαιολογηθεί'' ο αποκεφαλισμός του Κώστα Σπέρα από την σταλινική συμμορία του Μούντριχα.
Τι ξέρεις;
Από που τα ξέρεις όλα αυτά, γύρω από τις παραχαράξεις του ΕΛΑΣ;
Πές μας λοιπόν και ξελάφρωσε την συνείδησή σου :
1) Γιατί παραχαράχθηκαν τα ''έγγραφα του ΕΔΕΣ'' για τον Κώστα Σπέρα;
2) Ποιός τα παραχάραξε; Ο Άρης Βελουχιώτης;
3) Που λειτουργούσαν τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ;
4)Ποιός ήταν ο πολιτικός υπεύθυνος του ΚΚΕ, ο οποίος είχε κομματικά χρεωθεί με την καθοδήγηση αυτής της δραστηριότητας, σχετικά με την παραγωγή κίβδηλων εγγράφων των αντιπάλων του ΚΚΕ;
5) Με ποιά κριτήρια λαμβάνονταν οι σχετικές αποφάσεις και πως δίνονταν οι προτεραιότητες, ως προς το ποιός θα στοχοποιηθεί κάθε φορά;
6) Τι ακολουθούσε, μετά την παραγωγή των παραχαραγμένων εγγράφων, ως προς τον αντίπαλο, που τον αφορούσαν;
7) Ποιά μέτρα λαμβάνονταν εναντίον του αντιπάλου που επλήττετο, με την παραγωγή των πλαστών στοιχείων;

(Για τον Μούντριχα και το κατά πόσον ήταν ''βασιλικός'', ή σταλινικός, δεν χρειάζεται να επανέλθω. Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους).

Φυσικά, μην νομίσεις ότι έχουμε τελειώσει. Την ''κουτσουκέλα'', που κάνατε θα την πληρώσετε πολύ ακριβά.

Να είστε σίγουροι γι αυτό, διότι ο karhergr (που έκανε ''λάθος''), έχει γράψει και κάποια άλλα πράγματα, σχετικά με τα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ, που τα ψάχνω και μόλις ολοκληρώσω την έρευνά μου, θα σας έχω και άλλες ''εκπλήξεις''.....

Αυτά προς το παρόν.

Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.....


tassosanastassopoulos.blogspot.com/


1019436
Εσυ παραμένεις σκουπίδι ΜΑ τοοοοοοοοσο ΣΚΟΥΠΙΔΙ
από 1ας 1:27πμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009


Μα να είσαι τοσο τελευταιός δεν το περίμενα.

Οι μονες σου πλεόν αναφορές ρε ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ αντρα είναι τι είχα γράψει εγώ.

Ωραια λοιπόν Ιστορικέ να σου απαντήσω.

Λοιπόν απο λάθος οντως νομισα οτι αναφερόταν στις μάχες ΕΔΕΣ-ΕΛΑΣ το χειμώνα 44-45.Αυτό ήταν λάθος.Σε ολα τα βιβλια αναφέται για το 1943.

Αν εσύ ως περσόνα θες να μας την "πεις" για το λάθος μας.Ας μας την "πεις" τέτοιο σκουπίδι που είσαι,προφανώς και δεν σε ενδιαφέρει αν ο Σπέρας ήταν πράκτορας/τραμπούκος ή ρουφιάνος,αλλά αν γράψαμε κάτι λάθος ή οχι.

Ε λοιπόν ναι γράφτηκε λάθος.Θριαμβολόγησε λοιπόν περίτωμα!

Απο εκεί και πέρα.ΟΝΤΩΣ ανέφερα οτι ο ΕΛΑΣ μπορει να πλαστογραφούσε κείμενα,και ειδικοτερα αναφερόμουνα σε ένα κειμενο που έχω βρει στο Διαδικτυο για τον ΕΔΕΣ που έλεγε οτι είχε κάνει συμμαχια τον Αυγουστο του 1944 με τους ΝΑΖΙ.(το είχε ανεβάσει ένα ακροδεξιος και με προκαλούσε να του πω αν ισχύει ή οχι)Κάτι που Ιστορικά-απο οσο ξέρω ΔΕΝ ισχυει,γιατι ο ΕΔΕΣ είχε σπάσει την συμμαχία του με τους ΝΑΖΙ

Οπότε θεώρησα οτι πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα,πιθανότατα υπέθεσα από τον ΕΛΑΣ.

Το αρχείο του ΕΔΕΣ που το πήραν το 43 ο ΕΛΑΣ είναι αυθεντικο.

Δειτε τι λέει ο....σταλινικος ΜΠΑΝΙΑΣ ...της Σταλινικής ΑΚΟΑ που προλογίζει το βιβλιο!Προσωπικά το βιβλιο δεν το είχα υπ'οψιν μου,και επειδη ο karthergr σε θεωρεί χαζεμένο και δεν καταδέχεται να σου μιλήσει(και λογικό ο άνθρωπος γιατί να μιλάει σε περιττώματα;;;μαζόχα σαν και εμένα είναι;;;).Μου υπέδειξε το βιβλιο,το αγόρασα και είδα οτι είχε γινει το λάθος.

Μηδενικούρα θα σου απαντήσω
1) Γιατί παραχαράχθηκαν τα ''έγγραφα του ΕΔΕΣ'' για τον Κώστα Σπέρα;


Δεν παραχαραχτηκαν.Και δεν χρειαζόταν να παραχαχθούν.Ηταν γνωστό ποιος ήταν ο Σπέρας.


2) Ποιός τα παραχάραξε; Ο Άρης Βελουχιώτης;


Ο Στάλιν!Η ΟΠΛΑ!Οτιδήποτε βολεύει για να "βολεψει" η "ιστορια" σας.


3) Που λειτουργούσαν τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ;


Στο "μυαλό" σου λειτουργούν ακόμη!


4)Ποιός ήταν ο πολιτικός υπεύθυνος του ΚΚΕ, ο οποίος είχε κομματικά χρεωθεί με την καθοδήγηση αυτής της δραστηριότητας, σχετικά με την παραγωγή κίβδηλων εγγράφων των αντιπάλων του ΚΚΕ;


Κάποιος της ΟΠΛΑ,σατανικος πάντα.


5) Με ποιά κριτήρια λαμβάνονταν οι σχετικές αποφάσεις και πως δίνονταν οι προτεραιότητες, ως προς το ποιός θα στοχοποιηθεί κάθε φορά;


Ανάλογα τις εντολές του Σιάντου=Δημητρώφ=Στάλιν
Θυμάσαι ρε γελοιοσδέστερη περσονα του διαδικτύου που προσπαθούσες να μας πείσεις,οτι Σιάντος=Στάλιν!!χαχααχα


6) Τι ακολουθούσε, μετά την παραγωγή των παραχαραγμένων εγγράφων, ως προς τον αντίπαλο, που τον αφορούσαν;


Γλέντι;


7) Ποιά μέτρα λαμβάνονταν εναντίον του αντιπάλου που επλήττετο, με την παραγωγή των πλαστών στοιχείων;

Τα μέτρα του.Χαχαχαχαχα

Λοιπόν γελοιε,απάντησα

Απάντα μου και εσυ θρασύδειλε

Γιατι ο Σπέρας κατηγορούσε το ΚΚΕ για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,οτι ήθελε να αποσχίσει την Μακεδονία και την Θράκη και οτι συνεργαζόταν με κομιτατζήδες;

Γιατι ο Σπέρας διορίστηκε απο το κράτος στο ΕΚΑ;(οπως μας λέει Λιβιεράτος,Μπεναρόγια);

Γιατι ο Σπέρας φυλακιστήκε από τον Μεταξα;;;(αφού οπως λένε οι βιογραφίες του...ειχε αποχωρήσει από την πολιτική)...και βρισκόταν στους ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ κρατούμενους(αυτό το λέει και ο Στίνας);

Γιατί ο Σπέρας καλούσε σε συσίτια από διορισμένους δημάρχους από τον Μεταξά και απο τους ΝΑΖΙ,την στιγμή που αυτα διοργανώνοταν από το ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη(την πρώτη μετωπική οργάνωση του ΚΚΕ που φτιάχτηκε αμέσως με την κατάληψη της ηγεσίας της Ελλάδας από τους ΝΑΖΙ);

Ποια είναι τα στοιχεία οτι τα αρχεία που βρίσκονται στο βιβλιο "Ν.Ζέρβας Ο μισθοφορος" είναι πλαστά.

Παρακαλώ θέλω αναφορές και επιχειρήματα από Ιστορικούς όχι οτι έγραψε μια περσόνα στο Διαδίκτυο.

Ελπίζω να είσαι σε θέση να καταλάβεις την διαφόρα,αν όχι δεν πειράζει,δεν περιμένω να καταλαβαίνεις.

Ποια είναι τα στοιχεία σου οτι η ΟΠΛΑ δημιουργήθηκε το 1943,και οτι αυτή δολοφόνησε τον Σπέρα;;;

Πως γινεται να τον δολοφόνησε η ΟΠΛΑ και να τον δολοφόνησε και ο Ορέστης Μουντριχάς την στιγμή που ο Μουντριχανς ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ ΑττικοΒοιωτίας και όχι μέλος της ΟΠΛΑ;

Εχεις στοιχεία οτι ήταν μέλος στην ΟΠΛΑ;Αν ναι μπορείς να τα προσκομίσεις;Εστώ μια αναφορά;

Ποια είναι τα στοιχεία σου,οτι ο Ορέστης Μουντριχας ήταν ΣΤΕΛΕΧΟΣ στο ΚΚΕ;;;

Οτι ήταν καπετάνιος στον ΕΛΑΣ δεν συνεπάγεται ούτε καν οτι ήταν μέλος του ΚΚΕ.Αν είχες διαβάσει ιστορία,και δεν διάβαζες μονο εφημερίδες θα ήξερες οτι υπήρχαν 1 στρατιωτικός,1 καπετάνιος και 1 πολιτικός καθοδηγητης(αυτος συνήθως ήταν το στέλεχος του ΕΑΜ-χωρις απαραίτητα να ηταν του ΚΚΕ)

Ποια λοιπον οι αποδείξεις οτι ήταν μέλος ή Στέλεχος του ΚΚΕ;;;

Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Ιστορικός Λιβιεράτος(τροτσκιστης που πήγε για ένα φεγγάρι στο ΠΑΣΟΚ) που λέει τον Σπέρα

27-4- 1925. Αρχίζει στον Πειραιά το 7ο Παναυτικό συνέδριο. Θα συζητήσει απολογισμό και την απαλλαγή από κομμουνιστική επιρροή.

16-5-1925. Ενώ συνεδρίαζε το ΕΚΑ μπήκαν οι συντηρητικοί και αποδοκίμασαν το Προεδρείο. Πέταξαν έξω τη διοίκηση με ρόπαλα και ξύλα και ανέλαβαν τα γραφεία. Έβγαλαν δική τους επιτροπή από τους Σπέρα, Στρουζάκη, Παναγιωτόπουλο, Μωραΐτη, Τσάκωνα και παρέλαβαν το αρχείο του Κέντρου. Το ΕΚΑ θα μείνει κλειστό μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ποια τα στοιχεία σου οτι λέει ψέμματα;;

Ποια τα στοιχεία σου οτι είναι Σταλινικός;;;

Γράφει ο Γιάνης Κορδάτος για την ομάδα αυτή:

Αργότερα ο Κώστας Σπέρας έγινε όργανο της Αστυνομίας. Ο Παπαναστασίου όμως ήταν όργανο μυστικό από το 1918, από τότε που μπήκε στο κόμμα..¨(Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας, τόμος Εʼ 1900-1924, σελίδα 614).

Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Γιαννης Κορδάτος.Απο τους μεγαλύτερους Ιστορικούς στην Ελλάδα λέει ψέμματα.

Υποθέτω οτι επειδή ήταν στο ΚΚΕ αυτόματα είναι και Σταλινικος.

Εντάξει το απέδειξες :))))))

Παρά τας προειδοποιήσεις του 1923/24 το Κόμμα παρέμεινεν αδιάλλακτο με την άποψιν περί συνεργασίας των δύο οργανισμών, έστω και με κίνδυνον της διασπάσεως. Η ενότης και η υποταγή, εις την πλειοψηφίαν δεν απετέλεσαν βάσιν των συζητήσεων και το αποτέλεσμα υπήρξε καταστρεπτικόν. Δια να επιβληθή η αντίδρασις συνελήφθησαν ένδεκα αντιπρόσωποι και απομονώθηκαν μέχρι της "καταψηφίσεως" της συνεργασίας.Ο άλλοτε ασυγκράτητος επαναστάτης Σπέρας επί κεφαλής των αστυνομικών συλλαμβάνει τους οπαδούς του Κόμματος."(Αβραάμ Μπεναρόγια, «Η Πρώτη Σταδιοδρομία του Ελληνικού Προλεταριάτου», εκδόσεις Ολκός, Αθήνα 1975, σελίδα 179).

Ποια η απόδειξη οτι ο Μπεναρόγια λέει ψέμματα.Την στιγμή που τα ίδια λέει ο Λιβιεράτος και Κορδάτος ;;;;;;;

Ποια η απόδειξη οτι ο Γεράσιμος Στεφανάτος που πολεμούσε με το POUM την στιγμή που ο Σπέρας ήταν μέσα για ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα λέει ψέμματα όταν λέει για την συμμορία ΣΠΕΡΑ-ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ;;;

Παρακαλώ να επικεντρωθείς στις ερωτήσεις μου,και μην περι άλλων τυρβάζεις.

υ.γ παρακαλώ την ΣΟ να μου κόψει ξανά τα σχολια.

Ο άνθρωπος πρέπει επιτέλους να λάβει την απάντηση που του αξίζει.

Ο ανιστόρητος βλάκας με ύφος χιλιών καρδιναλιών που το μονο που ξέρει ειναι να γράφει τι έγραψα πριν 2 μήνες και τι έγραψε μια εφημερίδα σε ένα αφιέρωμα.

Πρέπει να ξεφτιλιστει και άλλο.

Δεν φτάνει που είναι ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ και γράφει στο Ιντιμιντια(!!!)χωρις ποτέ να κόβεται(ενώ εμείς κοβόμαστε συνέχεια) έχει και το θράσσος να μας απειλεί
"Φυσικά, μην νομίσεις ότι έχουμε τελειώσει. Την ''κουτσουκέλα'', που κάνατε θα την πληρώσετε πολύ ακριβά."
εμείς του απαντάμε:
Τάσσο πάρε ΦΟΡΑ και έλα!

1019485
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
από Τάσος Αναστασόπουλος 10:05πμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Σου έχω πει και άλλες φορές ότι ο θυμός θολώνει την κρίση και οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα και επισφαλείς αποφάσεις.

Μην θυμώνεις, λοιπόν και μην κάνεις το κορόϊδο. Κανείς δεν απείλησε την ... σωματική σας ακεραιότητα!

Όταν γράφεις κάτι να το γράφεις ολοκληρωμένα και να μην λειτουργείς πάντα, ως σταλινικός (που είσαι). Προσπάθησε να αποβάλεις αυτό το κουσούρι.

Ιδου ποιά είναι η ''απειλή'' μου, όπως προκύπτει από αυτά που έγραψα :

''Φυσικά, μην νομίσεις ότι έχουμε τελειώσει. Την ''κουτσουκέλα'', που κάνατε θα την πληρώσετε πολύ ακριβά.

Να είστε σίγουροι γι αυτό, διότι ο karhergr (που έκανε ''λάθος''), έχει γράψει και κάποια άλλα πράγματα, σχετικά με τα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ, που τα ψάχνω και μόλις ολοκληρώσω την έρευνά μου, θα σας έχω και άλλες ''εκπλήξεις''.....

Αυτά προς το παρόν.

Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.....''


Φυσικά, η ''απειλή'' μου έχει να κάνει με τα ''επιχειρήματά'' σας, τα οποία αποδομήθηκαν εντελώς και καταρρακώθηκε πλήρως η ''αξιοπιστία'' σας.

Δεν θα πέσουν όλα μαζύ στο τραπέζι. Ένα - ένα και σιγά - σιγά. Το κάθε ένα με την σειρά του και στην ώρα του.....

Τώρα είμαστε στην ''μητέρα όλων των μαχών'' (και των πλαστογραφιών - υποτιθέμενων και μη). Στο αρχείο που βρέθηκε στην κατοχή του Λευτέρη Αποστόλου.

Φυσικά, οι ''απαντήσεις'', που έδωσες στα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραδοχή σου ότι το ΕΑΜ παραχάρασσε έγγραφα, μπορεί να φαίνονται ευθυμογραφικές, στην πραγματικότητα όμως είναι ''απαντήσεις'' ενός πληγωμένου ανθρώπου, ο οποίος είδε την αξιοπιστία του να καταρρέει.

Και ως εκ τούτου δεν λαμβάνονται υπόψη ως σοβαρές απαντήσεις.

Και αυτή η αντίδραση είναι απολύτως φυσιολογική και κατανοητή, αφού είναι ανθρώπινη. Η πίκρα και ο θυμός μπορεί να μην είναι καλοί σύμβουλοι, επειδή θολώνουν την κρίση και οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αποφάσεις, αλλά, ως συναισθήματα, είναι κατανοητά και σεβαστά.

Γι' αυτό και θα περιμένω να καταλαγιάσει μέσα σου ο θυμός και η πίκρα από το χουνέρι που πάθατε, ως ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' και θα επανέλθω.

Τώρα, τα άλλα που λες ότι ''δεν ήξερες και τώρα έμαθες'', φυσικά είναι επιχειρήματα για μικρά παιδιά και οι αναγνώστες - σου το έχω ξαναπεί - δεν είναι μικρά παιδιά. Μπορούν πολύ καλά να καταλάβουν το τι συνέβη εκεί στο ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', όταν εδώ και 4 μήνες άρχισα να σας πιέζω και να ψάχνω την παραμυθία που έστησε ο karhergr από τον Ιανουάριο του 2007, γύρω από την αύπαρκτη καταδίωξη των δυνάμεων του Ναπολέοντα Ζέρβα από τις δυνάμεις του Άρη Βελουχιώτη τον χειμώνα του 1944.

Φυσικά, όλοι σας ξέρατε τα πάντα.

Αυτό που συνέβη ήταν το απλούστερο και φυσιολογικότερο όλων. Αυτό που συμβαίνει σε κάθε περίσταση. Δηλαδή : Πανικός επειδή πιαστήκατε στα πράσσα να ψεύδεσθε.

Και τα κάνατε χειρότερα τα πράγματα επειδή δεν είχατε το θάρρος να κάνετε αυτό που (με άσχημο τρόπο, προϊόν του μίσους που σας διακατέχει, επειδή σας ''την είπα'', όπως λες) κάνετε τώρα, λέγοντας : ''Μας συγχωρείτε, λάθος'' - βέβαια και αυτό το κάνετε με μίζερο τρόπο: Δεν βγαίνετε να το πείτε ανοιχτά ότι κάνατε λάθος, αλλά το ονομάζετε ''μία συμπλήρωση'', όπως οι καλόγεροι ονομάζουν το κοτόπουλο ψάρι, για να το φάνε. Αλλά για σας αυτή η ''μια συμπλήρωση'' δεν είναι διόλου εύπεπτη! (Για να είμαι βέβαια, απολύτως ειλικρινής, εσύ αγαπητέ Φουσέκη μιλάς για ''λάθος'', αλλά το ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' δεν το κάνει αυτό, αρκούμενο στην ''συμπλήρωση'' - αυτά παθαίνει κανείς όταν στηρίζεται στις ''ιστορικές έρευνες'' του κιβδηλογράφου karhergr)!

Αλλά, προφανώς επικράτησαν στον χώρο σας άλλες σκέψεις, ήτοι πιστέψατε ότι μπορείτε να κουκουλώσετε την ανοησία, που κάνατε και στην οποία σας παρέσυρε ο αμετροεπής, προχειρολόγος και κιβδηλογράφος ψευδοϊστορικός karhergr (ο οποίος ουδόλως με απασχολεί αν με εκτιμά, ή όχι - αντίθετα, μάλιστα, το να με θεωρεί .... χαζεμένο αποτελεί ένδειξη ότι είμαι σε σωστό δρόμο και φυσικά έναν τέτοιον ''ιστορικό'' και ''ερευνητη'', σας τον χαρίζω και σας αξίζει, πλην όμως καλόν είναι να γνωρίζετε ότι, αν στηριχθείτε σε άλλες ανάλογης ''εγκυρότητας'' ''έρευνές'' του, ή σε άλλα ανάλογα ''ιστορικά'' του αφιερώματα, δεν θα μείνει τίποτε από την αξιοπιστία σας, ως ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'') και γι' αυτό αφήσατε να σέρνεται αυτή η μυθιστορία.

Το μόνο στοιχείο που παρουσιάσατε, τελικά και το οποίο δεν προέρχεται από εσάς ήταν το ''ΕΜΠΡΟΣ'' του 1926 στην δίκη, που ο Κώστας Σπέρας πήγε μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη της ηγεσίας του ΚΚΕ για το Μακεδονικό, αλλά και εκεί τα πράγματα δεν ήσαν έτσι όπως τα παρουσιάσατε. Πήγε με .... φιλοσοβιετικές θέσεις (!!!) και με καθόλου άσχημα λόγια, για τους ηγέτες του ΚΚΕ, τους οποίους είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει, φυσικά ψευδόμενος, διότι προφανές είναι ότι τους εγνώριζε και ούτε και εκείνοι έκρυβαν την ιδιότητά τους και τις θέσεις τους στο Μακεδονικό. Το αν έπρεπε αν πάει ή όχι είναι ένα άλλο θέμα και αυτό έχει να κάνει με την πολιτικοσυνδικαλιστική κόντρα, που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον Σπέρα, η οποία, όπως πολύ καλά ξέρετε, δεν ήταν καθόλου φιλολογική και τούτο επειδή η πολιτικοσυνδικαλιστική αντιμαχία, μέσα στο ελληνικό εργατικό κίνημα του Μεσοπολέμου, λυνόταν με περίστροφα και μαχαίρια, με ευθύνη όλων των πλευρών εκ των οποίων την μεγαλύτερη ευθύνη έχει, εξ αντικειμένου το ΚΚΕ, αφού εκείνο ήταν το ισχυρότερο κόμμα, με τις διεθνείς διασυνδέσεις και πλάτες, με την ανεξάντλητη οικονομική βοήθεια, ως τμήμα του διεθνούς λενινιστικού μηχανισμού.

Ομολογώ, βέβαια, ότι υπήρξα, σε έναν βαθμό, πολύ σκληρός μαζύ σας (και με σένα, αγαπητέ Φουσέκη), αλλά αυτό ήταν κάτι που βγήκε μέσα από την συζήτηση και μέσα από την διαρκή προσκόμιση εκ μέρους σας πλαστών περιστατικών, ή άσχετων μεταξύ τους και χρονικά και γεωγραφικά (τι δουλειά έχει το 1944 με το 1943 και ο Άραχθος με τα βουνά της .... Ηπείρου!), όπως επίσης και ''στοιχεία'', των οποίων η επιβεβαίωση οδηγούσε πάντα στους πολιτικούς σας προγόνους και στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αντιπάλους του Κώστα Σπέρα.

Έτσι έγινε και με την περίφημη δήθεν ''ένταξη του Κώστα Σπέρα στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ του Άγγελου (και όχι του Παναγιώτη) Κανελλόπουλου'', άλλο ένα παραμύθι του karhergr, του οποίου πηγή - και για τους συντηρητικούς ιστοριοδίφες - ήταν ο .... ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ'' του Ιουνίου του 1936, λίγο πριν από την δικτατορία, που κήρυξε στις 4/8/1936 ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς.

Αλλά δεν γράφεται έτσι η Ιστορία, φίλε Φουσέκη. Διότι αυτού του είδους η ''Ιστορία'', που στηρίζεται σε όσα λένε και γράφουν οι πολιτικοί αντίπαλοι κάποιού (εδώ του Σπέρα), είναι μονομερή και ως εκ τούτου μειωμένης, έως ανύπαρκτης - κάποιες φορές - αξιοπιστίας. Όχι ότι δεν λαμβάνονται υπόψη (αντίθετα, μάλιστα, λαμβάνονται υπόψη και μάλιστα σοβαρά), αλλά πάντοτε διασταυρώνονται, ως προς την αλήθεια τους.

Μόνον έτσι προχωρεί η ιστορική έρευνα. Αλλιώς, κάνουμε παραϊστορία.

Και αν θέλουμε να κάνουμε παραϊστορία, τότε πρέπει να το πούμε και όχι να το κρύβουμε, όπως κάνετε εσείς.

Αυτά, βέβαια, όσον αφορά τους ιστορικούς, τους οποίους επικαλείσθε, οι οποίοι στηρίζονται στις μαρτυρίες των πολιτικών σας προγόνων (στους σταλινολενινιστές).

Γι' αυτό, λοιπόν, ψυχραιμία αγαπητέ Φουσέκη. Είναι ο καλύτερος σύμβουλος!

Η υπερχειλίζουσα οργή, που επιδεικνύεις στα τελευταία κείμενά σου δεν σε βοηθάει στο να πείσεις.

Όταν ηρεμήσεις, θα το καταλάβεις, αυτό και θα απαντήσεις νηφάλια στα ερωτήματά μου, για τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ και τις διαδικασίες παραχάραξης των ''εγγράφων'' των πολιτικών αντιπάλων του ΕΑΜ, από τα σταλινικά παραχαρακτήρια, διότι και εσύ και η παρέα του ''ΜΕΤΩΠΟΥ'' ξέρετε πολύ περισσότερα από όσα λέτε.

Εν τω μεταξύ, δεν τελειώσαμε, όπως προείπα (και το πήρες, ως απειλή).

Έχω κάποιες ακόμα εκπλήξεις στον karhergr και Στην παρέα του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' και σε λίγες ημέρες θα τις παρουσιάσω.

(Ας περάσει και το Πάσχα και αφού ηρεμήσεις και εσύ και όλη η παρέα του ''ΜΕΤΩΠΟΥ'' - αν το καταφέρετε. Και κάτι ακόμα : Βλέπεις δεν χρησιμοποιώ χρωματιστά γράμματα, για να μην σε .... ερεθίσω, αφού συμπεριφέρεσαι, ως ταύρος σε υαλοπωλείο).




tassosanastassopoulos.blogspot.com/






1019593
Τάσσο το να σου πω οτι δεν είμαι ο Φουσέκης
από 1ας 3:21μμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Μάλλον δεν είσαι σε θέση να το καταλάβεις.

Οπότε δεν στο λέω.

Οπώς ο karthergr δεν ήταν ο "Πετρος" όπως έλεγες.

Ο "εγκέφαλος" σου είναι σε παραλήρημα.

Δεν με ενδιαφέρεις.

Το μάθημα για την ιστορία-παραιστόρια κράτα το για τον εαυτό σου.

Σου χρειάζεται.

Εμένα δε μου χρειάζεται.

Εχώ το θάρρος όταν κάνω λάθος να το παραδέχομαι.

Κάτι που εσύ δεν είχες ποτέ σου,για αυτό και το βουλώνεις ή αλλάζεις θέμα στις επίμαχες ερωτήσεις(π.χ ήταν στο ΚΚΕ/ΟΠΛΑ ο Μουντριχας;).

Μιλάς για διασταύρωση στοιχείων την στιγμή που όλους τους βγάζεις Σταλινικούς,επειδή λένε κάτι που δεν σε βολεύει.

Δεν γνωρίζω αν έχεις κάποιο νοητικό πρόβλημα και δεν με ενδιαφέρει.

Πάει καιρός που συγκινόμουν από αυτά.

Επέλεξες την συκοφαντία και την ύβρι.

Θα ξεφτιλίζεσαι σ΄οτι και να γράφεις.

Και στο λέω.

Δεν θα ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να γράψεις το οτιδήποτε.

Οπως δεν τολμάς να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έκανα.

Απλά τα γράφεις για να τα γράψεις.

Αν δεν φέρεις νέα στοιχεία,σε χαιρετώ.

Εχασα το χρόνο μου,αλλά για άλλη μια φορά επιβεβαίωσα το "η βλακεία είναι ανικητη".


1019709
ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 10:25μμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com
''Και στο λέω.Δεν θα ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να γράψεις το οτιδήποτε.Οπως δεν τολμάς να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έκανα.Απλά τα γράφεις για να τα γράψεις.''
(Έγραψε ο ''1ας'', ή ''Κούλης'', ή k55, ή όπως αλλιώς επιθυμεί να αυτοαποκαλείται).

Αγαπητέ φίλε.

Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά, για το ότι δεν θα ξαναγράψω.
Αντίθετα, μάλιστα, να είσαι βέβαιος για το ότι θα ξαναγράψω, τώρα που ''τσεκάρισα'', την πλαστότητα ''εγγράφων'' του ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ, που έπεσε στα χέρια του ΕΛΑΣ στα τέλη Νοεμβρίου του 1943.
(Σου θυμίζω ότι και πάλι δεν σας βγαίνουν οι .... μήνες, αφού τον Σπέρα τον σκότωσαν οι πολιτικοί σου πρόγονοι - και όχι εσύ φυσικά - στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1943. Αυτή η .... αναδρομικότητα του .... αποκεφαλισμού θα σας κυνηγάει πάντοτε, αφού απαιτούσε ένα ταξίδι στο .... παρελθόν για να επιτευχθεί και μάλιστα χωρίς την εφεύρεση της .... σήραγγας του χρόνου)!
Τελικά, είχες δίκιο! Το ΕΑΜ εκείνης της εποχής, όντως, πλαστογράφησε τα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ, για τον Κώστα Σπέρα, προκειμένου να ''δικαιολογήσει'' (εκ των υστέρων) την δολοφονία του.
[Βέβαια, όπως θα καταδείξω, συντόμως, οι σταλινικοί εκείνης της εποχής έκαναν και ταξίδια στο .... μέλλον (!!!), όπως προκύπτει από τα πλαστογραφημένα ''έγγραφα'' του ΕΔΕΣ. Τέτοιες ''ικανότητες'' είχαν!!!]
Αυτά προς το παρόν.
Και φυσικά υπόσχομαι ακόμα περισσότερο γέλιο....
Καλή ανάσταση.


tassosanastassopoulos.blogspot.com/


1019768
ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΛΟΓΟΙ ΕΙΣΘΕ!!! (ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ .... ΜΑΚΡΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ).
από Τάσος Αναστασόπουλος 7:52πμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Συνεχίζετε να στηρίζεσθε σε στοιχεία, που μυρίζουν από μακρυά πλαστότητα και που έχουν γραφεί σε σταλινικά παραχαρακτήρια εκείνης της εποχής.
Και μάλιστα έχετε την αφέλεια να τα χρησιμοποιείτε για να υποστηρίξετε τα ''επιχειρήματά'' σας, υπέρ της ''γνησιότητας'' του αρχείου των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ, που έπεσε στα χέρια του ΕΛΑΣ στα τέλη Νοεμβρίου του 1943!
Χρησιμοποιείτε, μάλιστα την 'Εκθεση του Μακρίδη προς τον Ζαχαριάδη το 1946 (ωραία παρέα - άνθρωποι που δεν ήξεραν τίποτε από πλαστογραφίες)!
Ιδού τι γράφετε για το ''αρχείο του ΕΔΕΣ''- έτσι προχειρολογικά και χωρίς να το ψάχνετε και γι' αυτό πέφτετε από σφάλμα σε σφάλμα και από ανακρίβεια σε ανακρίβεια:


''Συμπλήρωση 2(Για το αρχείο του ΕΔΕΣ)
από Μέτωπο Ιστορίας 0:02πμ, Σάββατο 18 Απριλίου 2009


Συμπλήρωση 2

Οπώς γράφει ο Θ.Μακρίδης στην Μυστική Εκθέση,που συνέταξε το 1946,κατόπιν εντολής του Νίκου Ζαχαριάδη(και κάνει πολύ σκληρή κριτική στον ΕΛΑΣ και τα στελέχη του)2)Το Γ.Σ του ΕΛΑΣ υπαίθρου και η έν Αθήναις καθοδήγησις του ΚΚΕ είχον λάβει γνώσιν τον Οκτώβριον του 1943 εγγράφων του αρχείου Ζέρβα,δια των οποίων απεδεικνύετο η τη ανοχή,αν όχι προτροπή,του στρατηγείου Μ.Α(δια των πρακτόρων της Μ.Ο.4)συνεργασία του με τον Γερμανικόν Στρατόν κατοχής.''


Κάνατε - μέσα στο άγχος σας να υποστηρίξετε τις θέσεις σας - αυτήν την 2η συμπλήρωση, αλλά ξεχάσατε να δείτε ότι - όπως αναφέρετε και σεις στο προηγούμενο δημοσίευμά σας (την περίφημη ''μια συμπλήρωση''), η ανακάλυψη των ''εγγράφων'' του ΕΔΕΣ έγινε στα τέλη Νοεμβρίου του 1943 και όχι τον Οκτώβριο του 1943, που αναφέρει ο Μακρίδης!!!
Τέτοια ''διασταύρωση'' και ''εξακρίβωση'' των ''στοιχείων'', που προσκομίζετε, κάνετε!!!


Μια ζωή προχειρολόγοι και ... αμελέτητοι είσθε!


Και θέλετε να ''τεκμηριώσετε'' και την Ιστορία, ως ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', που λέτε ότι είσθε!


Σας το ξαναλέω :

Έχετε ένα μεγάλο (σταλινικής προελεύσεως) αρχείο και έχετε χάσει τον μπούσουλα, επειδή έχετε μπερδέψει τα γνήσια έγγραφα του αρχείου αυτού, με τα πλαστά έγγραφα, που περιέχει. Και ως εκ τούτου, άκρη δεν μπορείτε να βγάλετε!


Άντε και καλά ξεμπερδέματα...


Και φυσικά μην νομίσετε ότι τελειώσαμε, με τα πλαστά ΄''έγγραφα''.

Είπαμε : Υπόσχομαι άφθονο γέλιο (με όσα έχετε γράψει και υποστηρίξει).


Η συνέχεια θα είναι πολύ χειρότερη για σας.....

tassosanastassopoulos.blogspot.com/







1019771
Ειναι προφανές οτι αναφέρονται στο ίδιο αρχείο
από 1ας 10:25πμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Ειναι προφανές οτι αναφέρεται στα ιδια έγγραφα και ο Μακριδης και ο Χουλιάρας.

Μέρος των εγγράφων περιέχονται στο βιβλίου ΚΑΙ του Γ.Φαράκου(Σταλινικός και αυτός έ;για πές μας να μας τρελάνεις !),"O ΕΛΑΣ και η εξουσία".Τα ίδια έγγραφα δέχονται ολοι οι σοβαροί ιστορικοι(π.χ Φλάισερ).Πλήν από εσένα.

Λοιπόν για να τελειώνουμε,πέρα απο το να παραθέτεις το τι γράψαμε,και το τι έγραψα μπορείς να γράψεις κάτι η θα συνεχίζεις να ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ισχυρίζοντας οτι ο Μακρίδης οταν λεει για Νοέμβριο του 43 δεν αναφέρεται στις μάχες ΕΔΕΣ-ΕΛΑΣ που κατέλαβαν το αρχείο του ΕΔΕΣ?.

Πες μου έναν ιστορικό(αν έχεις υπόψιν σου κάποιον,πέρα απο τα αφιερώματα στις εφημερίδες) που δεν τα δέχεται.Μπορείς;;

Περισσότερο γέλοιο,δεν μπορώ να περιμένω ή να ελπίζω.

Βέβαια το να βλέπω έναν άνθρωπο στην ηλικία σου να ξεφτιλιζεται κυριολεκτικώς δεν μου προκαλεί μονο γέλιο,αλλά και θλίψη.

Και επίσης επιτέλους απάντησε μου.

1)Ο Μουντριχας ήταν μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ;H έλεγες ψέμματα?

2)Ο Μουντριχας ήταν μέλος της ΟΠΛΑ?Η έλεγες ψέμματα?

3)Η ΟΠΛΑ δημιούργηθε το 1943?Η ελεγες ψέμματα?

4)Η ΟΠΛΑ δολοφόνησε το Σπέρα οπως ισχυριζεσαι?Η λές ψέμματα?

5)Ποια τα στοιχεία σου οτι Λιβιεράτος/Μπεναρόγια/Κορδάτος λένε ψέμματα?Η ΕΣΥ λές ψέμματα?

6)Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Αρχειομαρξιστής Στεφανάτος(που πολέμησε ως εθελοντής με το POUM) όταν αναφέρεται στην δικτατορία Σπέρα-Παγκάλου,λέει ψέμματα?Η ΕΣΥ λες ψέμματα?

7)Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Σπέρας ήταν πολιτικος κρατούμενος για την δράση του επι Μεταξά,οταν μέχρι και ο Στινας λέει οτι τον βρήκε στους Ποινικούς?

8)Μέχρι πότε θα σε φτύνουν,και θα κάνεις οτι βρέχει?

Πότε θα απαντήσεις στις χιλιοειπωμένες ερωτήσεις?
Γιατι δεν απαντάς?Μην φοβάσαι δεν μπορείς να ξεφτιλιστεις και άλλο.
Χτύπησες πάτο!
Ο "ψευτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρονται",στην ηλικια σου έπρεπε να το ηξερες κύριε εφημεριδοπαραθέτη.
πάντα φιλικα και καλοπροαίρετα.




1019855
ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ! ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 8:35μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com




ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ! ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ!
Προφανές δεν είναι τίποτε.
Αυτά που για σας είναι προφανή, για τους άλλους (εμάς τους άλλους, δηλαδή) δεν είναι προφανή.
Όταν ο Μακρίδης μιλάει για τα έγγραφα του Ζέρβα, που βρήκαν (;) τον Οκτώβριο του 1943, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μιλάει για τα ίδια έγγραφα, για τα οποία μιλάει ο Χουλιάρας, ο οποίος λέει ότι τα βρήκαν στα τέλη Νοεμβρίου του 1943.
Η αντίφαση που υπάρχει, ανάμεσα στον Μακρίδη και τον Χουλιάρα, θέτει σε αμφιβολία την ταύτιση των δύο ''αρχείων'', όπως και την ύπαρξή τους (ως γνήσιων, αυθεντικών και μη κατασκευασμένων) αυτή καθ' εαυτή.
Αυτό είναι προς διερεύνηση αγαπητοί ιστορικοί της δεκάρας.
Αυτή η διαδικασία διασταύρωσης και επιβεβαίωσης, που είναι απαραίτητη για μια αντικειμενική ιστορική έρευνα, είναι φυσικά κάτι άγνωστο σε σας, που πάντα σας αρέσει να προχειρολογείτε και να πετάτε τις κοτσάνες σας στον αέρα και όποιον πάρει ο χάρος!
Πέρα από όλα αυτά, όμως - που δεν είναι και τα κυριότερα -, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ''αρχείο'' του Ζέρβα μετά την (με οποιοδήποτε τρόπο) ''απόκτησή'' του από τον ΕΛΑΣ, υπέστη ''επεξεργασία'' (έτσι κομψά το λένε αυτοί που έβγαλαν το βιβλίο, στο οποίο αναφερθήκατε, προκειμένου να ''διορθώσετε'' την κουτσουκέλα σας, με το ανύπαρκτο και πλήρως μυθιστορηματικό ''κυνηγητό'' των δυνάμεων του ΕΔΕΣ στην 'Ηπειρο από τον ΕΛΑΣ τον Δεκέμβριο του 1944) στα διάφορα σταλινικά παραχαρακτήρια και περιέλαβε κατασκευασμένα ''στοιχεία'', προς πάσαν χρήση και ανάγκη από τους σταλινικούς.
Γι' αυτό σας λέω ότι έχετε ένα μεγάλο αρχείο με γνήσια και πλαστά έγγραφα και επειδή έχει παρέλθει πολύς χρόνος από τότε, τα έχετε μπερδέψει και χάσατε τον μπούσουλα, επειδή δεν ξέρετε ποιά είναι τα πλαστά και ποιά τα γνήσια.
Και γι' αυτό, φίλε ''1ας από μ ι'' έχεις δίκιο, όταν λες ότι το ΕΑΜ πλαστογραφούσε έγγραφα των αντιπάλων του και ότι η πλαστογραφία, όσον αφορά τον Κώστα Σπέρα, έγινε για να δικαιολογηθεί, εκ των υστέρων, η δολοφονία του.
Είναι δεδομένο ότι όλα αυτά τα γνωρίζεις, φίλε μου, και εσύ και η παρέα του ''ΜΕΤΩΠΟΥ''.
Γι' αυτό, λοιπόν, ανοίξτε την καρδιά σας και μιλήστε για όσα ξέρετε - μήπως και ξελαφρώσει η συνείδησή σας.
Εδώ είμαι, όλος αυτιά, με κατανόηση και με ανεξάντλητη υπομονή, για να σας ακούσω.
Και φυσικά μην προχειρολογείτε, όραν αναφέρεσθε σε γεγονότα και ημερομηνίες, διότι η ιστοριογραφία - και όχι η μυθιστορία, στην οποία, δυστυχώς, επιδίδεσθε - απαιτεί ακριβολογία, εξακρίβωση όσων μνημονεύονται και διασταύρωσή τους. Και επίσης, διότι οι συνομιλητές σας δεν είναι - πάντα - χαχόλοι. Έχουν την τάση - όπως εγώ π.χ. - να ελέγχουν αυτά που λέτε και γράφετε και να τα ερευνούν. Και αυτήν την συμβουλή, την δίνω σε σας, επειδή δεν μου αρέσει να εκτίθεσθε. Όσο και αν αυτό σας φαίνεται παράξενο και όσο και αν με διασκεδάζει.
(Για τον Μούντριχα, σου έχω πει : Οι αναγνώστες δεν είναι βλάκες. Αντιλαμβάνονται πόσο ''βασιλο''σταλινικός ήταν τότε. ''Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις'' λέει ο κινεζικός λαός και έχει δίκιο. Και η φωτογραφία της σύσκεψης των καπεταναίων του ΕΛΑΣ στην Λαμία στις 17-18/11/1944, με σκοπό την διοργάνωση πραξικοπήματος για την κατάληψη της εξουσίας από το ΚΚΕ, μιλάει μόνη της. Δεν χρειάζεται να την ξανακατεβάσω. Εσείς μπορεί να μην την εμπεδώσατε. Οι αναγνώστες, όμως, την εμπέδωσαν. Και αυτό φθάνει).
Λοιπόν, για να μην λέμε πολλά και περιττά.
Το ''αρχείο του ΕΔΕΣ'' που επικαλείσθε, είναι, εν μέρει, ή και καθ' ολοκληρίαν πλαστό και κιβδηλογραφημένο. Και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά και γι' αυτό όλον αυτόν τον καιρό κάνατε το κορόϊδο.
Ούτε λάθος κάνατε, ούτε δεν γνωρίζατε, όπως λες αγαπητέ ''1ας από μ ι''.
Απλώς, θέλατε να το αποφύγετε και αιφνιδιαστήκατε, όταν άρχισαν να ψάχνω τις παραμυθολογίες του karhergr γύρω από τον Κώστα Σπέρα και τα έγγραφα του ΕΔΕΣ, που έπεσαν στα χέτια του ΕΛΑΣ, τον ''χειμώνα του 1944'', όπως βλακωδώς έγραψε τον Ιανουάριο του 2007 στο θέμα : ''Για τον Σπέρα'', που άνοιξε στο http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html , το οποίο και μου έδωσε την αφορμή να ψάξω αυτήν την μυθιστορία.
Και γι' αυτό, ολον αυτόν τον καιρό κάνατε απεγνωσμένα το κορόϊδο!
Υπάρχει και μία άλλη μυθιστορηματική αφήγηση του πλαστογράφου karhergr σε αυτό το κατάπτυστο άρθρο του τον Ιανουάριο του2007, η οποία αναφέρεται στο υποτιθέμενο ''αρχείο του ΕΔΕΣ'' και αφορά τον Κώστα Σπέρα. Ιδού :
''Στρατηγέ μου Καπού (βλ. Ναπολέοντα Ζέρβα) , δεν το πιστεύω !!!Καλές οι γκόμενες (ποιος δεν τις λατρεύει), καλή η τράπουλα , καλά τα κινήματα . Άντε καλό και το κατσιαπλιάδικο στην Ήπειρο με τις λιρίτσες των Άγγλων . Αλλά να μου θέλεις και εισοδισμό του ΕΔΕΣ στο προλεταριάτο και στο εργατικό κίνημα , με τη βοήθεια αναρχοσυνδικαλιστών ηγετών όπως του Σπέρα , δεν πάει λίγο πολύ !!! Άστα αυτά , γιατί ξεπερνούν τις δυνατότητές σου .''
Από που ξεφούρνισε ο κιβδηλογράφος karhergr αυτήν την μυθιστορηματική αθλιότητα, που έχει αναφέρει στο http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html , η οποία είναι και καταφανώς πλαστογραφημένη;

Και γιατί δεν την έχετε συμπεριλάβει στο λασπολογικό ''αφιέρωμά'' σας ''Ποιός ήταν τελικά ο Κώστας Σπέρας;'' http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/01/blog-post_21.html ; Τι ξέρετε γι' αυτήν την αναφορά του karhergr από τα πλαστογραφημένα 'αρχεία'' του Ναπολέοντα Ζέρβα;

Έχω, όπως σας έχω πει, απέραντη υπομονή και περιμένω απαντήσεις και γι' αυτήν την ρυπαρογραφία του πλαστογράφου karhergr.....

(Και μην νομίσετε ότι τελειώσαμε με τα πλαστογραφημένα ''έγγραφα'' του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'', στα οποία αναφερθήκατε. Οι σταλινικοί πολιτικοί σας πρόγονοι έκαναν τάξίδια στο .... μέλλον, προκειμένου να τα πλαστογραφήσουν και γι' αυτό εκτέθηκαν - ακριβώς επειδή δεν υπήρχε τότε - όπως δεν υπάρχει και τώρα - η σήραγγα του ... χρόνου, για να επιδοθούν σε τέτοια .... ταξίδια!)

Λίγη υπομονή, τώρα που ''τσεκάρησα'' την πλαστότητά τους και θα γελάσουμε.

tassosanastassopoulos.blogspot.com/




1019860
''ερευνα'', ''μελέτη'' και ''μελέτη''
από Τάσος Αναστασόπουλος 8:50μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com
ΥΓ : Για να είμαστε ακριβείς, αυτοί που έγραψαν το βιβλίο ομιλούν για ''έρευνα'', ''μελέτη'', ''ταξινόμηση'' και για ''παρουσίαση με ευθύνη'' του Λευτέρη Αποστόλου. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι μιλάνε για ''επεξεργασία''.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί η επεξεργασία αυτή. Προχώρησαν και σε πλαστογραφίες, τις οποίες θα δούμε παρακάτω και θα γελάσουμε.


tassosanastassopoulos.blogspot.com/







1019861
Τάσσο αυτηή είναι η τελευταία μου απάντηση!
από 1ας 8:51μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009(Τροποποιήθηκε 9:08μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009)

Λεει ο πολύχρωμος Τασσούλης:

"""Υπάρχει και μία άλλη μυθιστορηματική αφήγηση του πλαστογράφου karhergr σε αυτό το κατάπτυστο άρθρο του τον Ιανουάριο του2007, η οποία αναφέρεται στο υποτιθέμενο ''αρχείο του ΕΔΕΣ'' και αφορά τον Κώστα Σπέρα. Ιδού :
''Στρατηγέ μου Καπού (βλ. Ναπολέοντα Ζέρβα) , δεν το πιστεύω !!!Καλές οι γκόμενες (ποιος δεν τις λατρεύει), καλή η τράπουλα , καλά τα κινήματα . Άντε καλό και το κατσιαπλιάδικο στην Ήπειρο με τις λιρίτσες των Άγγλων . Αλλά να μου θέλεις και εισοδισμό του ΕΔΕΣ στο προλεταριάτο και στο εργατικό κίνημα , με τη βοήθεια αναρχοσυνδικαλιστών ηγετών όπως του Σπέρα , δεν πάει λίγο πολύ !!! Άστα αυτά , γιατί ξεπερνούν τις δυνατότητές σου .''""""





Ρε αστείο ανθρωπάκι αυτό είναι κάτι που γράφτηκε χιουμοριστικα,και που ΔΕΝ είναι αρχείο του ΕΔΕΣ.

Πόσο χαζός είσαι και δεν είσαι σε θέση να το καταλάβεις;;;
Μα είναι δυνατόν;;;
Και επίσης επιτέλους απάντησε μου.

1)Ο Μουντριχας ήταν μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ;H έλεγες ψέμματα?
2)Ο Μουντριχας ήταν μέλος της ΟΠΛΑ?Η έλεγες ψέμματα?

3)Η ΟΠΛΑ δημιούργηθε το 1943?Η ελεγες ψέμματα?




4)Η ΟΠΛΑ δολοφόνησε το Σπέρα οπως ισχυριζεσαι?Η λές ψέμματα?

5)Ποια τα στοιχεία σου οτι Λιβιεράτος/Μπεναρόγια/Κορδάτος λένε ψέμματα?Η ΕΣΥ λές ψέμματα?

6)Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Αρχειομαρξιστής Στεφανάτος(που πολέμησε ως εθελοντής με το POUM) όταν αναφέρεται στην δικτατορία Σπέρα-Παγκάλου,λέει ψέμματα?Η ΕΣΥ λες ψέμματα?
7)Ποια τα στοιχεία σου οτι ο Σπέρας ήταν πολιτικος κρατούμενος για την δράση του επι Μεταξά,οταν μέχρι και ο Στινας λέει οτι τον βρήκε στους Ποινικούς?
8)Μέχρι πότε θα σε φτύνουν,και θα κάνεις οτι βρέχει?

Πότε θα απαντήσεις στις χιλιοειπωμένες ερωτήσεις ?




Γιατι δεν απαντάς?

Μην φοβάσαι δεν μπορείς να ξεφτιλιστεις και άλλο.



Χτύπησες πάτο!
Από εκεί και πέρα,τέλος!

Σε σιχάθηκα.





1019864
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
από Τάσος Αναστασόπουλος 8:57μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Και φυσικά τις πλαστογραφίες τις έκαναν οι σταλινικοί εκείνης της εποχής του αντάρτικου της Κατοχής και του μετέπειτα εμφυλίου πολέμου.
Για να μην γίνονται παρεννοήσεις και παρεξηγήσεις.
Αυτά και θα ακολουθήσουν και άλλα, πολύ καλύτερα.....

tassosanastassopoulos.blogspot.com/




1019865
Σόρι έβαλα μαύρο χρώμα και δεν φαίνεται
από 1ας 8:57μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
ΜΕ έχεις ζαλίσει με τα χρώματα ρε Τασσούλη...χαχαΓια αυτό που παράθεσες απάντησες
Ρε αστείο ανθρωπάκι αυτό είναι κάτι που γράφτηκε χιουμοριστικα,και που ΔΕΝ είναι αρχείο του ΕΔΕΣ.
Πόσο χαζός είσαι και δεν είσαι σε θέση να το καταλάβεις;;;
Μα είναι δυνατόν;;;
Αντίο Τάσσο.




Ησουν ένα κακογουστο αστείο που κράτησε πααααρα πολύ.Θα σου ξανααπαντήσω ΑΝ και ΟΤΑΝ και ΑΜΑ προσκομίσεις κάποιο στοιχείο.

Εως ΤΟΤΕ ....ΞΥΔΑΚΙ!!!








1019867
ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ''ΚΟΥΛΗ''!
από Τάσος Αναστασόπουλος 9:15μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Αντε, να σου πω και μια άλλη πηγή, που επιβεβαιώνει ότι ο Μούντριχας ήταν σταλινικός.
Δες το βιβλίο του Γιάννη Καψάλη : ''Ο Άρης Βελουχιώτης και η εποχή του''.
Εκεί υπάρχει η τεκμηρίωση, για την .... σταλινικότητα του Μούντριχα.
Για πείτε μας τώρα για την αναφορά του πλαστογράφου karhergr για τον ''Καπού'' Ναπολέοντα Ζέρβα, τις .... γκόμενες και τον αναρχοσυνδικαλιστή Κώστα Σπέρα...
(Έγώ θα σας πω για τις πλαστογραφίες του ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ. Θα ανεβάσω και αδιάψευστα ντοκουμέντα).
Άντε, λοιπόν, πείτε μου για το παρακάτω ρυπαρογράφημα του κιβδηλογράφου karhergr :

''Στρατηγέ μου Καπού (βλ. Ναπολέοντα Ζέρβα) , δεν το πιστεύω !!!Καλές οι γκόμενες (ποιος δεν τις λατρεύει), καλή η τράπουλα , καλά τα κινήματα . Άντε καλό και το κατσιαπλιάδικο στην Ήπειρο με τις λιρίτσες των Άγγλων . Αλλά να μου θέλεις και εισοδισμό του ΕΔΕΣ στο προλεταριάτο και στο εργατικό κίνημα , με τη βοήθεια αναρχοσυνδικαλιστών ηγετών όπως του Σπέρα , δεν πάει λίγο πολύ !!! Άστα αυτά , γιατί ξεπερνούν τις δυνατότητές σου .''

Ποιό σταλινικό παραχαρακτήριο το κατασκεύασε και από που το αντέγραψε ο πλαστογράφος karhergr; Είναι παρμένο από άλλο ''αρχείο'';
Αν ναι, από ποιό; Από αυτό του Μακρίδη; Ή από κάποιο ιδιωτικό κιβδηλοποιείο του karhergr;
(Γιατί σε αυτό που είχε ο Αποστόλου δεν το βρήκα αυτό το ρυπαρογράφημα του karhergr, που είναι εμφανώς πλαστό. Ισως, όμως, λόγω της ηλικίας μου, να μην βλέπω και καλά. Γι' αυτό υποδείξτε μου την σελίδα, για να το βρω).
Τελικά οι σταλινικοί δεν έχουν καθόλου τσίπα, ούτε φιλότιμο....

tassosanastassopoulos.blogspot.com/








1019872
ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ! ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ, ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!
από Τάσος Αναστασόπουλος 9:37μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ! ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ!
Φυσικά και δεν ήταν αστείο Κούλη. (Και που το ξέρεις; Ο .... karhergr είσαι);
Το άρθρο αυτό, μόνον αστείο δεν είναι.
Ένα σκέτο ρυπαρογράφημα είναι.
Χαίρομαι που αποκάλυψα, για μία ακόμη φορά, το απύθμενο μέγεθος της κιβδηλογραφίας του σταλινικού karhergr. Και φυσικά αποκάλυψα και την ποιότητα του΄''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', ως ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ''.
Αλλά η πίκρα σας δεν θα σταματήσει εδώ!
Δεν θα αποφύγετε και την ντοκουμενταρισμένη δημοσιέυση των πλαστών ''εγγράφων'' του παραχαραγμένου (εν όλω ή εν μέρει) αρχείου του ΕΔΕΣ.
Το γέλιο, που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το τωρινό.....

tassosanastassopoulos.blogspot.com/









1019874
Το γήρας δεν έρχεται μόνο του Τάσσο μου,στα έλεγα εγω
από 1ας 9:48μμ, Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Να πεις οτι δεν στα έλεγα;;;

Τελικά πάλι δεν απάντησες πάλι ΠΟΥΘΕΝΑ(πέρα από μια γενικολογη αναφορά στο Γ.Καψάλη ...οτι ο Μουντρίχας ήταν ...Σταλινικος!!!

Τι απέγινε το μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ και της ΟΠΛΑ ρε Τασσουλάκο???

Σκέτο Σταλινικος?Γιατί τέτοιες "εκπτώσεις"?)

Τελικά το σαλεμένο μυαλό σου λέει οτι εδώ

http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html

Στρατηγέ μου Καπού (βλ. Ναπολέοντα Ζέρβα) , δεν το πιστεύω !!!Καλές οι γκόμενες (ποιος δεν τις λατρεύει), καλή η τράπουλα , καλά τα κινήματα . Άντε καλό και το κατσιαπλιάδικο στην Ήπειρο με τις λιρίτσες των Άγγλων . Αλλά να μου θέλεις και εισοδισμό του ΕΔΕΣ στο προλεταριάτο και στο εργατικό κίνημα , με τη βοήθεια αναρχοσυνδικαλιστών ηγετών όπως του Σπέρα , δεν πάει λίγο πολύ !!! Άστα αυτά , γιατί ξεπερνούν τις δυνατότητές σου . Αυτο που έγραψε χιουμοριστίκα ο kathergr.το λές οτι το έβαλε ως αρχείο του ΕΔΕΣ!!!

Τι να πώ,πέρα από αυτό που έλεγε ο Αινστάιν "η βλακεία είναι άπειρη και ανίκητη!!!"

Τέλος.

Αν και με εσένα η αρχή δεν ξέρω που ήτανε.

Ησουν οτι χειρότερο έχω συναντήσει στο Διαδίκτυο.

Ξερόλας ψευτάκος κολλημένος και μάλλον σαλεμένος!

Αντίο Τάσσο,θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα








1019898
ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΑΣ ΦΙΛΕ ΚΟΥΛΗ, αλλά ας προσέχατε....
από Τάσος Αναστασόπουλος 0:17πμ, Δευτέρα 20 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Κατανοητή η αιτία της πικρίας σου φίλε Κούλη.
Τόσα πολλά ρεζιλέματα και ''αποκαλυπτήρια'' της ποιότητας των ''επιχειρημάτων'' σας και των ''ντοκουμέντων'' σας, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ουδέποτε τα έχετε υποστεί στο παρελθόν.
Λογικό είναι, λοιπόν, να είμαι ό,τι το χειρότερο έχεις αντιμετωπίσει στην ζωή σου.
Σας είπα από την αρχή ότι πρέπει να προσέχετε το τι γράφετε, αλλά εσείς δεν προσέξατε. Και γι' αυτό και υποστήκατε όλες αυτές τις νίλες που υποστήκατε, καθώς και την πλήρη καταρράκωση της ανύπαρκτης - ούτως ή άλλως - ''αξιοπιστίας'' σας, ως ''ιστορικών ερευνητών'', που :
1) Ανακάλυπταν ανύπαρκτες καταδιώξεις του ΕΔΕΣ από τον Άρη Βελουχιώτη τον Δεκέμβριο του 1944 στην Ήπειρο, με την ''κατάσχεση'' του ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ, που δήθεν βρήκε τότε ο Άρης.
2) Ανακάλυπταν την μυθιστορηματική ''ένταξη του Κώστα Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' του Παναγιώτη Κανελλόπουλου''.
3) Δέχονταν ότι το ΕΑΜ πλαστογραφούσε ντοκουμέντα και τα απέδιδε ως ντοκουμέντα των πολιτικών του αντιπάλων, προκειμένου να τους συκοφαντήσει!
4) ''Διόρθωναν'' (με ένα με το ζόρι και μίζερα βγαλμένο και ανεπίσημο ''μας συγχωρείτε λάθος'') το ανύπαρκτο ''περιστατικό'' του χειμώνα του 1944, με την καταδίωξη του Ζέρβα από τον ΕΛΑΣ στα τέλη Νοεμβρίου 1943 (μετά από πολύμηνη αφόρητη πίεσή μου) και την ''κατάσχεση'' του ''αρχείου'' της αντάρτικης οργάνωσης του Ζέρβα από τον ΕΛΑΣ, το οποίο ''αρχείο'' οι ελασίτες στην συνέχεια πλαστογράφησαν.
5) Δέχονταν, ως αυθεντικά, τα πλαστά στοιχεία του νοθευμένου ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ, το οποίο ''επεξεργάστηκαν'' τα παραχαρακτήρια του ΕΑΜ και μας έφεραν αυτά τα νοθευμένα αρχεία, ως ''αυθεντικά ντοκουμέντα'', προκειμένου να αιτιολογήσουν τις εμμετικές δημοσιεύσεις και αρθρογραφίες που έκαναν, συκοφαντώντας τον Κώστα Σπέρα.
6) Κατέφευγαν σε αναφορές του Μακρίδη για ''αρχεία'' του Ζέρβα, που είχε ο ΕΛΑΣ από τον Οκτώβριο του 1943, για να τα ταυτίσουν αυθαίρετα με τα ''αρχεία'' του Ζέρβα, που ''έπεσαν'' στα χέρια του ΕΛΑΣ στα τέλη Νοεμβρίου του 1943, προκειμένου να στηρίξουν την θέση τους ότι τα ''αρχεία'' αυτά είναι γνήσια, αφού επιβεβαιώνονται από τον Μακρίδη (ο οποίος - παρεμπιπτόντως - είναι δικός τους και η οποιαδήποτε επιβεβαίωσή του δεν έχει αξία, ως προς την πλαστότητα, ή την γνησιότητα των επίμαχων ''εγγράφων'')
Αλλά είπαμε : Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια. Και για μία ακόμη φορά αποκαλύφθηκαν οι πλαστογραφίες και οι κιβδηλογραφίες τους, γύρω από τον Κώστα Σπέρα, τον οποίον θέλησαν να τον παρουσιάσουν σαν ... φασίστα και σαν συνεργάτη του ... ΕΔΕΣ!
Ιδιαίτερα, η τελευταία αποκάλυψη, με την ρυπαρογραφία του πλαστογράφου karhergr, ο οποίος σκαρφίστηκε τον Ιανουάριο του 2007 και ''κόλλησε'' δίπλα σε αποσπάσματα πλαστογραφημένων ''επιστολών'' προς τον Ναπολέοντα Ζέρβα - υπερβαίνοντας ακόμα και τα πλαστογραφημένα ''έγγραφα'' του ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ, που βρέθηκαν στο αρχείο του Λευτέρη Αποστόλου - ένα ολόκληρο ανύπαρκτο απόσπασμα ''επιστολής'' προς τον Ναπολέοντα Ζέρβα, έδειξε, πλήρως το ποιόν του ανθρώπου και το ποιόν του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ''.
Το ψευδεπίγραφο απόσπασμα της πλαστογραφημένης από τον πλαστογράφο karherg ανυπόγραφης ''επιστολής'' προς τον ''Καπού'' Ναπολέοντα Ζέρβα το παραθέτω ξανά, προς εμπέδωση και για να μην ξεχνούν οι αναγνώστες το μέγεθος της ρυπαρογραφίας του karhergr. Δείτε το απολαυστικό κείμενο στο συκοφαντικό θέμα, που άνοιξε ο αρχιπαραχαράκτης karhergr, με τίτλο : ''Για τον Σπέρα'', στο http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html :

''Στρατηγέ μου Καπού (βλ. Ναπολέοντα Ζέρβα) , δεν το πιστεύω !!!Καλές οι γκόμενες (ποιος δεν τις λατρεύει), καλή η τράπουλα , καλά τα κινήματα . Άντε καλό και το κατσιαπλιάδικο στην Ήπειρο με τις λιρίτσες των Άγγλων . Αλλά να μου θέλεις και εισοδισμό του ΕΔΕΣ στο προλεταριάτο και στο εργατικό κίνημα , με τη βοήθεια αναρχοσυνδικαλιστών ηγετών όπως του Σπέρα , δεν πάει λίγο πολύ !!! Άστα αυτά , γιατί ξεπερνούν τις δυνατότητές σου .''

Θα ακολουθήσουν και τα άλλα ''αποκαλυπτήριά'' σας με τα ''μεταχρονολογημένα'' ''έγγραφα'', που κατασκεύασαν οι σταλινικοί πολιτικοί σας πρόγονοι και τα οποία εσείς βρήκατε και χρησιμοποιήσατε, προκειμένου να σπιλώσετε την μνήμη του Κώστα Σπέρα, με πρώτον από όλους τον αρχικιβδηλογράφο και παραχαράκτη karhergr, για να φανεί πλήρως η ποιότητά σας, η κιβδηλότητα των όσων λέτε και γράφετε.
Υπομονή....

tassosanastassopoulos.blogspot.com/









1019911
o.k το εμπέδωσα
από 1ας 1:37πμ, Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Εισαι προβληματικός.Απλά δεν ξανασχολούμαι με την περιπτωση σου.Ας μελετήσει την περίπτωση σου,η επιστήμη!









1019963
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ KARHERGR ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ...
από Τάσος Αναστασόπουλος 8:30πμ, Δευτέρα 20 Απριλίου 2009
e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Ότι εσύ το έχεις εμπεδώσει, αγαπητέ ''Κούλη'', δεν έχω καμμία αμφιβολία.
Όπως, επίσης, είμαι σίγουρος ότι το έχουν εμπεδώσει και οι αναγνώστες, που γελούν με τα καμώματά σας και ψάχνουν τον νέο ''Νίκο Τσιφόρο'', τον νέο ''Δημήτρη Ψαθά'', με τα ''ευθυμογραφήματά'' του (περί του σταλινικού παραχαράκτη και κιβδηλογράφου karhergr ο λόγος), για να γελάσουν και να τον φτύσουν - προφανώς όχι για να μην βασκαθεί.
Αλλά, δεν βλάπτει να βάλω, ολόκληρο το εμμετικό ρυπαρογράφημα του πλαστογράφου karhergr, με το οποίο συκοφάντησε τον νεκρό και ανίκανο να υπερασπίσει τον εαυτό του Κώστα Σπέρα, με το άθλιο θέμα, που άνοιξε αυτός ο σταλινικός αρχιπαραχαράκτης στις 25/1/2007 στο http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html , με τίτλο ''Για τον Σπέρα'', έτσι για να μείνει, ως ντοκουμέντο σταλινικής συκοφαντικής αθλιότητας, αλλά και ανθρώπινης ποταπότητας :

''Από το 1988 γκρουπούσκουλα ηλικιωμένων και χρεωκόπων πρώην κομμουνιστών , μας έχουν ζαλίσει για τα εγκλήματα των σταλινικών του ΚΚΕ ενάντια στους ηρωικούς αρχειομαρξιστές και αναρχοσυνδικαλιστές . Και εκδίδουν πορίσματα . Και ξαναεκδίδουν πορίσματα . Παράδειγμα το περίφημο ...

" ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ " , που εκδόθηκε το 1987 και δημοσιεύθηκε στα "αριστερά" περιοδικά της εποχής (βλ. Σχολιαστής . Αντί κλπ) . Και το ΚΚΕ , ελέω Γκορμπατσόφ να σωπαίνει (τόση ηλιθιότητα εκείνα τα χρόνια τελικά ρε γαμώτο !!! ).
Και μετά , η συγκίνηση . Το πένθος . Η τιμή στο Νεφελούδη , τον Δρακόπουλο , στον Λαμπάτο του Ρήγα Φερραίου . Και πάνω από όλα στον Στίνα , τον πρωτοπόρο αγωνιστή που ανακάλυψε τα εγκλήματα του ΚΚΕ !!!
Ας μην ξεχάσουμε τον Κώστα Σπέρα . Τον εργατικό ηγέτη , που οργάνωσε την περίφημη απεργία των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916 . Τον αναρχοσυνδικαλιστή που διεγράφη από το ΣΕΚΕ το 1920 , για να πνιγεί κάθε ανεξάρτητη , ελεύθερη φωνή μέσα στο μπολσεβικοκρατούμενο εργατικό κίνημα στη χώρα μας . Ο Σπέρας , ππου δολοφονήθηκε το 1944 από τη "σαδιστική" ΟΠΛΑ , μόνο και μόνο για τις ιδέες του και για τίποτα άλλο .
Και έρχονται να μιλήσουν τα έγγραφα . Ποιος ήταν τελικά ο Κώστας Σπέρας ; Ποιος ήταν ο ρόλος του στην Κατοχή (και για το ρόλο του στην αιματηρή απεργία στη Σέριφο έχω να γράψω , αλλά αυτό θα το κάνω σε άλλο νήμα ... ).
Ας απολαύσουμε επιστολές από το αρχείο του ΕΔΕΣ , όπως αυτό έπεσε στα χέρια του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ το χειμώνα του 1944 , μετά την κακήν κακώς καταδίωξή του από την Ήπειρο .


Αριθ. 9754
25-9-43 Εις Σκιαδάδες Αθ. 16 Σ/βριου 1943




Αγαπητέ Στρατηγέ (…)

Και επί άλλου ζητήματος κατέστησα προσεκτικόν τον Λαιμόν επί των προσπαθειών του δια την διείσδυσιν του ΕΔΕΣ εις τον εργατικόν κόσμον. Προς τον σκοπόν αυτόν εξέδωσε δυο εφημερίδες εν συνεργασία με έναν απατεώνα εργατοπατέρα υπηρετήσαντα αστυνομικήν κατασκοπείαν (Σπέραν ονομαζόμενο) και πασίγνωστον εις την εργατιά...

Με πολλή αγάπη Πολύβιος






Σεβαστέ και αγαπητέ μου Καπού, 2-9-43

(…) Επίσης συμπληρών εργασίαν του αγ. αδελφού Λαιμού στον εργατικόν κόσμον δια της προσλήψεως του Ευαγγέλου, έβαλα εγώ και την ανεξάρτητον συνδικαλιστικήν οργάνωσιν εργατών Ελλάδος, για την οποίαν θα σας παρακαλέσω να εγκρίνητε ένα ιδιαίτερο κονδύλιο περί τα 15 – 20 εκατομμύρια μηνιαίως, γιατί δεν πρέπει να χάσωμε μια τέτοια δύναμη η οποία είναι ο αντίπους του Κομμουν. Κόμματος στις εργατικές τάξεις και από την οποία η οργάνωσίς μας καρπούται όλα τα νέα, όλες τις κινήσεις κλπ. της ΕΑΜ (…)

Στρατηγέ μου Καπού (βλ. Ναπολέοντα Ζέρβα) ,

δεν το πιστεύω !!! Καλές οι γκόμενες (ποιος δεν τις λατρεύει), καλή η τράπουλα , καλά τα κινήματα . Άντε καλό και το κατσιαπλιάδικο στην Ήπειρο με τις λιρίτσες των Άγγλων . Αλλά να μου θέλεις και εισοδισμό του ΕΔΕΣ στο προλεταριάτο και στο εργατικό κίνημα , με τη βοήθεια αναρχοσυνδικαλιστών ηγετών όπως του Σπέρα , δεν πάει λίγο πολύ !!! Άστα αυτά , γιατί ξεπερνούν τις δυνατότητές σου .''





Αυτά τα ελεεινά κείμενα είναι χρήσιμο να μείνουν, ως ντοκουμέντα σταλινικής αθλιότητας και ρυπαρογραφίας. Αφού είναι - τα περισσότερα ή όλα - πλαστογραφημένα, ή χρησιμοποιούνται για συκοφαντικούς λόγους και σκοπούς και στόχο είχαν να σκυλεύσουν την μνήμη του αποκεφαλισμένου (από τον ''βασιλο''σταλινικό δολοφόνο Μούντριχα, ο οποίος, αγαπητέ Κούλη, είναι και στέλεχος του ΚΚΕ, όπως προκύπτει από το βιβλίο που έχω αναφέρει σε προηγούμενο σημείωμά μου) Κώστα Σπέρα, ακριβώς όπως εσκύλευσαν οι σταλινικοί πρόγονοι του karhergr και το πτώμα του νεκρού παλιού αναρχοσυνδικαλιστή. Παραδίδω, λοιπόν τον karhergr και την παρέα του στην χλεύη του νοήμονος αναγνωστικού κοινού.... Αυτά προς το παρόν....









tassosanastassopoulos.blogspot.com/









1020609

ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ''ΑΡΧΕΙΟ'' ΤΟΥ ΕΔΕΣ

από Τάσος Αναστασόπουλος 2:10πμ, Τετάρτη 22 Απριλίου 2009e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com





Το ''έγγραφο'', που εικονίζεται στην σελίδα 281 του βιβλίου ''Ναπολέων Ζέρβας Ο μισθοφόρος'' και εμφανίζεται ότι είναι μια ''επιστολή'', που ''απευθύνεται'' στον Ναπολέοντα Ζέρβα και υπογράφεται από τον Ο. Π. Βαή είναι, εμφανώς, πλαστογραφημένο από τους σταλινικούς της εποχής εκείνης (ή κάποιας μεταγενέστερης, αλλά πάντως κοντινής στα γεγονότα).




Αυτό προκύπτει από το ότι φέρει ημερομηνία 19-4-44, ενώ, όπως λένε οι σταλινικοί το ''αρχείο'' του ΕΔΕΣ έπεσε στα χέρια του ΕΛΑΣ στα τέλη Νοεμβρίου του 1943!Για να μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους αυτό το έγγραφο οι σταλινικοί τον Νοέμβριο του 1943 θα έπρεπε να έχουν εφεύρει την ... σήραγγα του χρόνου και να κάνουν ταξίδια στο .... μέλλον!!!

Εύκολα κατανοητό είναι το ότι το έγγραφο αυτό πλαστογραφήθηκε σε κάποιο σταλινικό παραχαρακτήριο και μάλιστα αυτό έγινε με χοντροκοπιά, χωρίς να σκεφθούν ότι έπρεπε να φροντίσουν να ταιριάζουν οι ημερομηνίες απόκτησης του ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ, με τις ημερομηνίες που εμφνίζονται ότι συντάχθηκαν τα κατασκευασμένα στα σταλινικά παραχαρακτήρια ''έγγραφα''.

Και εδώ μιλάμε για σκαστή πλαστογραφία (που δεν είναι και η μόνη).

Προφανές, λοιπόν, είναι και τα άλλα ''έγγραφα'' του εν λόγω ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ, που κατασχέθηκε από τους σταλινικούς και των οποίων οι ημερομηνίες, που εμφανίζονται ότι συντάχθηκαν, δεν έρχονται σε αντίφαση με την ημερομηνία κατάσχεσής του από τους σταλινικούς - αυτά τα ''έγγραφα'', δηλαδή, που εμφανίζονται ότι συντάχθηκαν πριν από τα τέλη Νοεμβρίου του 1943, έχουν παραχαραχθεί (εν μέρει ή και στο σύνολό τους) από τους σταλινικούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές σκοπιμότητές τους.Προφανώς και τα ''έγγραφα'', που αφορούν τον Κώστα Σπέρα, θα έχουν υποστεί την ανάλογη παραχάραξη, προκειμένου, όπως μας είπε και ο ''1ας από μέτωπο ιστορίας'' στις 27/3/2009, να ''δικαιολογηθεί'' από το ΕΑΜ η δολοφονία του παλιού αναρχοσυνδικαλιστή από την συμμορία του καπετάν - Ορέστη.

Με τέτοια ''στοιχεία'', προσπαθούν ο πλαστογράφος karhergr και η παρέα του να ''τεκμηριώσουν'' την σταλινική παραϊστορία και να συκοφαντήσουν τον Κώστα Σπέρα. Τους παραδίδω αυτούς και τα ''στοιχεία'' τους στην χλεύη του αναγνωστικού κοινού,...

Αυτά προς το παρόν και θα ακολουθήσει συνέχεια, με μια άλλη σειρά ''εγγράφων'' από το πλαστογραφημένο από τους σταλινικούς (εν όλω ή εν μέρει) ''αρχείο'' του ΕΔΕΣ...









tassosanastassopoulos.blogspot.com/










1020613

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ''ΑΡΧΕΙΟ'' ΤΟΥ ΕΔΕΣ
από Τάσος Αναστασόπουλος 2:31πμ, Τετάρτη 22 Απριλίου 2009e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com




Αυτό είναι το έγγραφο για το οποίο μιλάω στο προηγούμενο σημείωμα (σελίδες 276-277 του βιβλίου ''Ναπολέων Ζέρβας Ο μισθοφόρος'').

Έκανα λάθος και στο προηγούμενο σημείωμά μου δημοσίευσα άλλα έγγραφα, αντί αυτού που είχα πρόθεση να δημοσιεύσω.

Αλλά και αυτά που από λάθος δημοσίευσα είναι από το ίδιο βιβλίο και είναι εμφανώς πλαστογραφημένα επειδή οι ημερομηνίες σύνταξής τους είναι η 28/4/1944 και η 8/9/1944, ενώ, όπως είπαμε το ''αρχείο'' του Ζέρβα έπεσε στα χέρια των σταλινικών στα τέλη Νοεμβρίου 1943!

Είναι και αυτά τα ''έγγραφα'' προϊόντα πλαστογραφίας και παραχάραξης και γι' αυτό τα παραδίδω στην χλεύη του αναγνωστικού κοινού, για να δει με τι είδους ''στοιχεία'', έστηναν τις προβοκάτσιές τους οι σταλινικοί σε βάρος των αντιπάλων τους και σε ποιά ''στοιχεία'' στηρίζονται ο karhergr και οι όμοιοί του...

Φυσικά θα υπάρξει συνέχεια....

tassosanastassopoulos.blogspot.com/









1021215
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
από Τάσος Αναστασόπουλος 7:40μμ, Πέμπτη 23 Απριλίου 2009e-mail: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


ΠΡΟΣ ΤΗΝ Σ. Ο. ΤΟΥ ''ATHENS INDYMEDIA'' :

Ψάχνω να βρω την αιτία που κόψατε όλες τις παρεμβάσεις μου για το θέμα της συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος του Κώστα Σπέρα κι δεν μπορώ να την βρω.

Εν πάση περιπτώσει, όποια και να είναι η αιτία, το ''μαγαζί'' είναι δικό σας και φυσικά δικαιούσθε να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρίνεσθε.

Πάντως, με αυτά που αφήσατε και που νοθεύουν τον πραγματικό διάλογο, που έγινε, αδικείτε την μνήμη του Κώστα Σπέρα, διότι ο κάθε ανίδεος, γύρω από το θέμα, αναγνώστης μένει με την εντύπωση ότι ήταν .... χαφιές και συνεργάτης του ΕΔΕΣ, ενώ δεν ήταν, διότι τα ''στοιχεία'' των σταλινικών που πάρθηκαν από το βιβλίο, για τον Ναπολέοντα Ζέρβα είναι καταφανώς πλαστά και παραχαραγμένα από διάφορα σταλινικά παραχαρακτήρια.

Γι' αυτό και σας απευθύνω έκκληση να αποκαταστήσετε την πραγματική ροή του διαλόγου, ή αν επιθυμείτε κάποια μορφή λογοκρισίας, για τους δικούς σας λόγους, που εσείς γνωρίζετε, κάνετε την λογοκρισία, που κρίνετε απαραίτητη, αλλά αφήστε να φανούν εκείνα τα στοιχεία, που ανέβασα στην συζήτηση, που δείχνουν την πλαστότητα των ''στοιχείων'' των σταλινικών.


Βέβαια, περιττό να πω ότι δεν είχα τελειώσει με την παρουσίαση όλων των αποδεικτικών μέσων που δείχνουν ότι τα ''στοιχεία'' των σταλινικών είναι πλαστά, αφού δεν επιτρέψατε την παρουσίασή τους, αδικώντας την μνήμη του Κώστα Σπέρα.

Εάν δεν εισακουσθεί από σας αυτή μου η έκκληση, θα παρουσιάσω αλλού τα στοιχεία αυτά.

Φιλικά....



1021313
κρύφτηκε

από @ από imc 0:39πμ, Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το αρχικό άρθρο κρύφτηκε γιατί αποτελεί ένα λιβελλογράφημα και πραγματική παραχάραξη της ιστορίας και της δράσης αγωνιστών. Οι ειρωνείες, τα ψέματα και οι συκοφαντίες, μπορεί για κάποιους να θεωρούνται κατάθεση της "ιστορίας" δεν είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα.



1021366
ΕΚΚΛΗΣΗ.
από Τάσος Αναστασόπουλος 7:29πμ, Παρασκευή 24 Απριλίου 2009
e-mail: mailto:http://www.tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Αγαπητοί φίλοι.
Αποκαταστήσατε κάπως τα πράγματα, αλλά καλόν είναι να επαναφέρετε στον διάλογο εκείνα τα σημεία, όπου σαρώνονται οι σταλινικές αθλιότητες - ασκώντας, έστω, την όποια λογοκρισία επιθυμείτε στα σημεία εκείνα, με τα οποία διαφωνείτε (π.χ. γιατί να μην μπει ο ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ'' του Ιουνίου 1936, στον οποίον ο karhergr και η σταλινική του παρέα ''τεκμηρίωσαν'' την δήθεν ένταξη του Κ. Σπέρα στην ''ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' του Άγγελου Κανελλόπουλου, ή το ξεσκέπασμα του αθλιογραφήματός του, όπου παρουσίαζε μια κατασκευασμένη από τον ίδιο τον karhergr ''επιστολή'' προς τον Ναπολέοντα Ζέρβα όπου δήθεν του έλεγε ο ''επιστολογράφος'' ότι ''οι γκόμενες και η τράπουλα είναι καλές, όπως και το κατσαπλιάδικο με τις λιρίτσες των Άγγλων (λες και ο ΕΛΑΣ δεν έπαιρνε λίρες από τους Άγγλους!) και ότι δεν τον παίρνει να κάνει εισοδισμό στο προλεταριάτο''.

Γι' αυτό, λοιπόν, σας παρακαλώ να επαναφέρετε στον διάλογο τα κρίσιμα σημεία του, αφαιρώντας όποια σημεία κρίνετε ότι δεν πρέπει να μπουν. Διότι, ανάμεσα στα άλλα, δίνετε και μια εύκολη ''νίκη'' στους σταλινικούς, την στιγμή όπου είχαν ξεβρακωθεί πλήρως. Και εν πάση περιπτώση, σας ξαναλέω ότι ο Κώστας Σπέρας αδικείται από όσα έχουν μείνει στον διάλογο. Και αυτό δεν του αξίζει.

Ομολογώ ότι μπορεί να υπήρξα πολύ σκληρός στην φρασεολογία μου και αυτό να ενόχλησε και ίσως οι σταλινικές αθλιότητες προς το πρόσωπό μου να σας επηρέασαν. Οι αθλιότητες αυτές δεν έχουν βάση. Και όταν αντιμετωπίζει κάποιος τα σταλινικά ''επιχειρήματα'', που είναι - εν γνώσει εκείνων που τα φέρνουν - πλαστά και κατασκευασμένα, δεν μπορεί να είναι κόσμιος απέναντί τους.

Γι' αυτό σας παρακαλώ και πάλι να επαναφέρετε στον διάλογο τα κρίσιμα στοιχεία του, που καταρρίπτουν τις σταλινικές αθλιότητες, αφαιρώντας ό,τι εσείς κρίνετε ανεπιθύμητο (ως υβριστικό ή οπωσδήποτε αλλιώς το κρίνετε).

Δεν θα επανέλθω επί του θέματος του κοψίματος του διαλόγου, αλλά καλό είναι να το ξανασκεφθείτε (και δύο και τρείς και περισσότερες φορές) και να πράξετε αναλόγως. Διότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και μπορούν πάντοτε, όταν υπάρχει καλή πίστη και καλή θέληση, να διορθωθούν.


Φιλικά...


www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/









1021453
Ευχαριστώ
από Τάσος Αναστασόπουλος 3:04μμ, Παρασκευή 24 Απριλίου 2009
e-mail: mailto:http://www.tasos_anastassopoulos@hotmail.com


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Παρακαλώ ανεβάστε και το επόμενο άρθρο μου της 22/4/2009, με το οποίο ανέβασα το σωστό σκαναρισμένο κείμενο από το βιβλίο ''Ναπολέοντας Ζέρβας "Ο μισθοφόρος''" και επεξηγούσα το λάθος που είχα κάνει όταν ανέβασα άλλα ... πλαστογραφημένα κείμενα, αντί αυτού που έλεγα και στο οποίο άρθρο μου επεξηγούσα και την πλαστότητα και αυτών των ''εγγράφων'' από το ''αρχείο'' του ΕΔΕΣ.

Και πάλι ευχαριστώ....


www.tassosanastassopoulos.blogspot.com/



(Δείτε και την συζήτηση, πάνω σε αυτό το θέμα, που έγινε στο forum του ''Athens Indymedia'': http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1009587 ).

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Η συζήτηση για τον Κώστα Σπέρα συνεχίζεται στο phorum.gr και στο θέμα που έχει ανοίξει εκεί ο karhergr, με τίτλο : ''Για τον Κώστα Σπέρα'' http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=148657 .

Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να δουν εκεί την εξέλιξη της συζήτησης, που είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Δεν πρόκειται να χάσουν καθόλου τον καιρό τους και θα ''απολαύσουν'' μαθήματα (και νοοτροπία) σταλινικής ποινικής δικονομίας (όπου οι κατηγορούμενοι υποχρεούνται να αποδείξουν την αθωότητά τους και όχι οι κατήγοροι την βασιμότητα των κατηγοριών!) - δια χειρός του ''αντισταλινικού'' killkiss!

Αυτά προς το παρόν και εν όψει του νέου αφιερώματος, που θα γίνει, εν ευθέτω χρόνω, στον Κώστα Σπέρα, αφού η έρευνά μου γι' αυτόν δεν έχει σταματήσει και είναι σε εξέλιξη....
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Αγνοείται η τύχη του ''1ας από μέτωπο ιστορίας'' (ή ''1ας από μ. ι.'', ή σκέτο ''1ας'')!

Ο ευρών .... αμοιφθήσεται!

(Δεν πειράζει. Όλα τα κείμενά του και στην συζήτηση στο ''ATHENS INDYMEDIA'', που εδώ αναδημοσιεύτηκε, χωρίς περικοπές και αυτά στο μπλογκ του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' τα έχω σώσει και σε μορφή αρχείου .htlm και ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να χάσουμε τις καταστροφικές για την αξιοπιστία του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' παρεμβάσεις του - όσο και αν ο αγαπητός killkiss κάνει τον ανήξερο).

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αντιγραφω απο το μπλογκ
1)αναρχοσυνδικαλιστή Κώστα Σπέρα από την σταλινική συμμορία του καπετάν - Ορέστη (Ανδρέα Μούντριχα ο οποίος ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Αττικοβοιωτία)
2). Στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, τον κάλεσε σε συνάντηση ο καπετάν-Ορέστης (Χρ. Μούντριχας)στη Μάνδρα Αττικής. Αν και ίσως γνώριζε το τέλος του, αποχαιρέτισε την οικογένειά του και πήγε στη συνάντηση. Εκεί ο Κώστας Σπέρας, ένας από τους πρωτεργάτες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για ένα αυτόνομο συνδικαλιστικό κίνημα, για μια κοινωνία χωρίς δούλους και αφεντικά, αποκεφαλίστηκε και το σώμα του πετάχτηκε κάπου στην περιοχή αυτή, αλλά είναι άγνωστο μέχρι σήμερα πού ακριβώς.Ο Άγις Στίνας, στις «Αναμνήσεις» του, επιβεβαιώνει ότι σε έγγραφα της ΟΠΛΑ με προγραφές αντιπολιτευόμενων στο ΚΚΕ, υπήρχε και το όνομα του Σπέρα.

το ενα κανει αναφορα για ανδρεα μουντριχα καπετανιο του ελας
και το αλλο κανει αναφορα για χρ μουντριχα καπετανιο τησ οπλα
γιατι αυτη η διαφορα,γιατι να μην ειναι ολα κοινα?
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ο δολοφόνος (για την ακρίβεια, ένας από τους δολοφόνους)του Κώστα Σπέρα ήταν ο Ανδρέας Μούντριχας, καπετάνιος του ΕΛΑΣ.

Η όλη ενέργεια ήταν οπλατζίδικη και ως προς την σύλληψή της, ως ιδέα και ως προς την πρακτική της εφαρμογή. Αποτελούσε μέρος της υλοποίησης του σχεδίου Γληνού - Ιωαννίδη (ο Ιωαννίδης αποδίδει το σχέδιο στον Δημήτρη Γληνό, αλλά και ο ίδιος ήταν συμμέτοχος στην έμπνευσή του), για την ολοσχερή εξόντωση των αντιπάλων του ΕΑΜ, με τελικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας, μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές.

Η αγριότητα (αποκεφαλισμός), με την οποία διαπράχθηκε η δολοφονία του Κώστα Σπέρα, από την συμμορία του Μούντριχα, δεν ήταν έξω από τα ήθη των σταλινικών εκείνης της εποχής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ama einai opws ta les den 8a dikazotane gia auto to egklhma sthn dikh toy sthn xalkida,kai pws exelegei meta thn apofylakish tou syndikalisths me tous metaloryngxous?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…