Ο Κώστας Σημίτης, η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, η πολιτική απάτη και τα ''μαγειρεία''. (Μια - ακόμα - απάντηση στον Πάσχο Μανδραβέλη, που εμφανίστηκε και ως υμνητής του Κ. Σημίτη).

Στο http://e-rooster.gr/ και σε απάντηση στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη : "Τα σημεία των επερχόμενων δεινών" http://e-rooster.gr/12/2009/2012   , όπου ο αρθρογράφος παρουσιάζει τα κάποια υποκριτικά "αποφθέγματα" του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως "σοφίες" δημοσίευσα το παρακάτω κείμενο :

















Κώστας Σημίτης.




"Μου αρέσει, καλέ μου Πάσχε, που, μετά από την «ιατρική» σου γνωμάτευση, για την ψυχική νόσο των Ελλήνων σταλινικών (σου θυμίζω το http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/12/kke.html  και το http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_23/12/2009_1290660 ) καταπιάνεσαι και με τα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη και μας τα παρουσιάζεις σαν το απαύγασμα της «σοφίας»!


Δεν μας λες όμως το αυτονόητο. Ότι η βασική υπεύθυνη, για τα όποια δεινά της χώρας είναι η κυβέρνησή του.

Ο Κώστας Σημίτης είναι προσωπικά υπεύθυνος για το γεγονός ότι η χώρα εξώκειλε στα χρόνια της διακυβέρνησής του (όχι ότι προηγουμένως ήταν πολύ καλύτερα, αλλά επί Σημίτη τα πράγματα χειροτέρευσαν).

Πότε διογκώθηκε η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και η εισφοροδιαφυγή και η συστημική διαφθορά στην ελληνική κοινωνία;

Μα επί Κώστα Σημίτη, φυσικά. Και πως να μην γίνει κάτι τέτοιο, όταν το δεξί του χέρι (ο εξ απορρήτων του) Θεόδωρος Τσουκάτος, γέμιζε το κομματικό σακκούλι με τα εκατομμύρια της SIEMENS (και προφανώς όχι μόνον).

Για την ελληνική διαφθορά, που αφορά την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, μέσα από τα εκτεταμένα φαινόμενα παραοικονομίας και φοροδιαφυγής δείτε και το θέμα : «Προϋπολογισμός 2010 : Ένας προϋπολογισμός μακροχρόνιας αντιαναπτυξιακής λογικής και ομιχλώδους στόχευσης» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/11/proypologismos-2010.html , ιδιαίτερα στο κεφάλαιο «γ) Έσοδα», όπου γίνεται μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του φαινομένου της φοροδιαφυγής στην χώρα μας και της άμεσης συσχέτισής της με το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Μια αντιστοίχιση την οποίαν αποφεύγει να κάνει ο κ. Μανδραβέλης, ο οποίος επικαλείται τις «σοφίες» πολιτικών ταγών – σαν τον Σημίτη – που επί εποχής τους έκαναν επιστήμη την διαφθορά. Και μην μας πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήξερε. Δεν θα γίνει πιστευτός και καλό θα ήταν να βρει άλλο πιο κατάλληλο επιχείρημα.

Επί Σημίτη, λοιπόν, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή διογκώθηκε και έλαβε ολοκληρωμένη οιονεί θεσμική διάσταση, αφού έφθασε σε επίπεδα πολύ άνω του 30% (δείτε έκδοση ΙΟΒΕ – Ν. Τάτσιου το 2001 με τίτλο «Παραοικονομία και φοροδιαφυγή στην Ελλάδα»).

Και ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν ένας ανεύθυνος άρχων. Ήταν υπεύθυνος και πολύ μάλιστα, αφού όλος σχεδόν ο κύκλος του είχε εμπλοκή με αυτό το φαινόμενο και πρωταγωνιστούσε σε αυτό. Και ο εν λόγω ταγός είχε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Όντας ο ίδιος ο επικεφαλής τους.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

Και μου επικαλείσαι κ. Πάσχε μου ότι κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός τον Αλογοσκούφη για κοροϊδία των Ευρωπαίων και για μαγειρέματα των στοιχείων!

Δεν έχει άδικο, που τον κατήγγειλε.

Αλλά ξεχνάει ότι ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης έκανε την μεγαλύτερη πολιτική απάτη όλων των εποχών, με την «δημιουργική λογιστική» και το πως κορόϊδεψε τους πάντες για να εμφανίσει την χώρα μας ότι έχει πιάσει τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να την εντάξει στο Ευρώ.

Όπως πολύ καλά ξέρεις και όλοι γνωρίζουν η Ελλάδα τότε (2002) και πριν και μετά, δεν είχε πιάσει ούτε ένα από τα κριτήρια του Μάαστριχτ (δημόσιο έλλειμμα πολύ πάνω από το 3%, δημόσιο χρέος επίσης πολύ πάνω από το 60% κλπ), πλην όμως τα μαγειρεία στην Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους και στην ΕΣΥΕ είχαν κάνει καλή δουλειά και μαγείρεψαν τα στοιχεία κατά το πως ήθελε ο καθηγητής και πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης – όχι βέβαια ότι και οι της Ε.Ε. δεν ήξεραν το τι γινόταν, αλλά δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Υπολόγισαν ότι η Ελλάδα δεν αντιπροσώπευε, καλά – καλά, παρά μόνον το 1% του ΑΕΠ της Ε.Ε. των 15, ήταν και η εποχή των παχιών αγελάδων, έκανε και ο Σημίτης (η αλήθεια να λέγεται) και τις κατάλληλες συμμαχίες, τους υποσχέθηκε ότι με «ήπια προσαρμογή» θα διορθώσει τα πράγματα στην χώρα και έτσι δέχτηκαν οι της Ε.Ε. την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Περιττό να πω ότι ο Σημίτης δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε στους Ευρωπαίους. Αυτό το είπα ήδη.


Και ήλθε αυτός ο άνθρωπος να μιλήσει για «κοροϊδια» και για «μη τήρηση των δεσμεύσεων»! Πάει πολύ ο πρώτος διδάξας και υπεύθυνος να εγκαλεί τους «μαθητές» του για όσα τους εδίδαξε εκείνος.

Υπάρχει μεγαλύτερη κοροϊδία από αυτό;

Δεν νομίζω.

(Και κάτι ακόμα : Αυτήν την καραμέλα, με τον δανεισμό από το Δ.Ν.Τ., γιατί την παρουσιάζεις συνέχεια; Τι εξυπηρετεί; Η χώρα δεν είναι αναξιόχρεη και το ξέρεις. Ο σταθμισμένος κίνδυνος χρεοκοπίας της είναι στο 1% (έτσι λένε οι διεθνείς οίκοι και μάλλον υπερβάλλουν).''

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).