Το ερώτημα δεν είναι αν τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, αλλά το πόσο θα χειροτερεύσουν. Ο ΓΑΠ αποτελεί εγγύηση γι' αυτό.

Συνέχεια της συζήτησης για το Δ.Ν.Τ., τον ΓΑΠ και τον Πάσχο Μανδραβέλη : «Ο ΓΑΠ, το Δ.Ν.Τ. και οι … αβανταδόροι του! (Μια συνέχεια σε μια παλιά συζήτηση, γύρω από ένα άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/03/paschosmandravelis2.html .

Δείτε και το σχόλιό μου στο : http://e-rooster.gr/12/2009/2012#comment-130011 .
Το σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε στο e-rooster.gr στο παλαιό θέμα "Τα σημεία των επερχόμενων δεινών" http://e-rooster.gr/12/2009/2012#comments του Πάσχου Μανδραβέλη, σήμερα (28/3/2010), σε απάντηση νέου σχολίου του "Ελλαδιστάν" και έχει ως εξής :



"Σε αυτό συμφωνούμε, αγαπητέ Ελλαδιστάν.

Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν – αν και οι ευρωζωνίτες έδωσαν (μακροπρόθεσμα) μια τεράστια λευκή επιταγή – δηλαδή ένα ανοικτό, σε ποσά και καλυμένο, με φύλλο συκής, ευρωομόλογο – για όλα τα κρατικά των χωρών της ευρωζώνης. Και προφανέστατα, η χώρα χρειάζεται, επειγόντως, ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (μόνο που – υποψιάζομαι ότι – διαφωνούμε στο περιεχόμενό του…).


Και κάτι ακόμα :


Τότε, που ο αγαπητός Πάσχος έγραψε το σχολιαζόμενο άρθρο του, ο κίνδυνος χρεωκοπίας της χώρας ήταν στο 1%.


Τώρα – δηλαδή την 25/3/2010 -, μετά τους απίστευτους ερασιτεχνισμούς του ΓΑΠ και του οικονομικού του επιτελείου και τον διασυρμό της οικονομίας της χώρας, κατάφεραν να φθάσουν τον σταθμισμένο κίνδυνο χρεωκοπίας της χώρας, περίπου, στο 3%.


Από εδώ και πέρα, δεν εγγυώμαι ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα (αν και η Ε.Κ.Τ. εγγυάται ότι δεν θα χειροτερεύσουν, με την κίνηση στήριξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων και του απρόσκοπτου ελληνικού κρατικού και ιδιωτικού δανεισμού).


Και δεν το εγγυώμαι, διότι, ο ΓΑΠ και το επιτελείο του αποτελούν διαρκή πηγή κινδύνου και όσο εξακολουθούν να έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.


Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θα χειροτερεύσουν τα πράγματα, αλλά το πόσο θα χειροτερεύσουν από αυτό το σκορποχώρι των μαθητευόμενων μάγων.


Ελπίζω (και αυτό είναι μόνο μια ελπίδα) να μην χειροτερεύσουν τόσο πολύ και να μην φθάσουν στο σημείο να πάμε, όχι μόνο στο Δ.Ν.Τ., που τόσο διαφήμιζε ο τωρινός πρωθυπουργός, αλλά και ακόμα πιο πέρα από το Δ.Ν.Τ.


(Θα μου πεις ότι δεν υπάρχει πιο πέρα από το Δ.Ν.Τ. και λογικά σκεπτόμενος έχεις δίκιο. Αλλά μην το δένεις κόμπο αυτό. Διότι, με τον ΓΑΠ, υπάρχει πιο πέρα και αν δεν υπάρχει, θα το δημιουργήσει ή θα το ανακαλύψει αυτός)….

(Δες και στο μπογκ μου το θέμα : «Ο ΓΑΠ, το Δ.Ν.Τ. και οι … αβανταδόροι του! (Μια συνέχεια σε μια παλιά συζήτηση, γύρω από ένα άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/03/paschosmandravelis2.html ).


Πάντα, φιλικά και κυρίως καλοπροαίρετα…"



Το νέο σχόλιο του "Ελλαδιστάν" http://e-rooster.gr/12/2009/2012#comment-130007 , στο οποίο απάντησα, με το παραπάνω σχόλιό μου, έχει ως εξής :



"Καλά, εδώ θα είμαστε να δούμε τι έχει να γίνει αν δεν προβούμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις (που έπρεπε να έχουν γίνει χθες) και θεωρήσουμε ότι μας δόθηκε λευκή επιταγή.

Η κρίση είναι πραγματική και δεν είναι φρόνιμο να σφυρίζουμε πλέον αδιάφορα."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).