Ελληνική στάση πληρωμών : Σημασία έχει η ουσία των λεγομένων και όχι οι εντυπώσεις. (Μια ανταπάντηση σε σχόλιο του κ. Στέφανου Αθανασιάδη)

"Πολλά από όσα αναφέρετε, αξιότιμε κύριε Αθανασιάδη, με βρίσκουν σύμφωνο και έχουν να κάνουν και με τους δικούς μου προβληματισμούς (παρά την διαφωνία μας σε άλλα θέματα).



Όσα έγραψα, να είστε σίγουρος ότι καλοπίστως τα έγραψα. Απλώς, θέλησα να περιγράψω και τις ακραίες συνέπειές τους, όσον αφορά το θέμα της στάσης πληρωμών του ελληνικού χρέους.


Φυσικά, δεν ενοχοποιώ καμμία πρόταση και καμμία άποψη και ως εκ τούτου, δεν σας «χρεώνω» την πατρότητα της εν λόγω πρότασης.


Σεις – παρ’ ότι την προτείνετε την στάση πληρωμών, μέσα στα πλαίσια των όσων γράφετε (ως «συμβουλή» και ως «την χειρότερη των περιπτώσεων»), με τα οποία συμφωνώ, διότι δεν την βλέπω και εγώ, ως άμεση λύση, αλλά ως έσχατη, διότι δεν ξεγράφω, με την πρώτη δυσκολία, έτσι εύκολα την ευρωζώνη -, λέτε τώρα ότι «δεν την εισηγείσθε».


Θα το δεχθώ, αφού το λέτε και από εκεί και πέρα, οι αναγνώστες θα κρίνουν το ποιός λέει τι.


23/9/2009 - 23/3/2010 : Η εξέλιξη των διαφορικών επιτοκίων (spreads).

 
Δεν είναι οι εντυπώσεις που με ενδιαφέρουν, αλλά η ουσία των λεγομένων. Και φυσικά δικαιούσθε να γράφετε ό,τι σας εκφράζει και να δίνετε τις όποιες διευκρινίσεις νομίζετε ότι πρέπει να δώσετε.


Πάντως, πιστεύω, ειλικρινέστατα, ότι το πόνημά σας είναι αξιολογότατο, όπως και όλο το συγγραφικό σας έργο, πέρα από τις όποιες διαφωνίες, που είναι φυσικό να υπάρχουν.

Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα…''




Ανταπάντησή μου http://e-rooster.gr/03/2010/2316#comment-130189 της 3/4/2010, σε απαντητικό σχόλιο του κ. Στέφανου Αθανασιάδη http://e-rooster.gr/03/2010/2316#comment-130187 , γύρω από το θέμα : «Ελληνική στάση πληρωμών : Τα μέτρα για την στήριξη μιας τέτοιας πολιτικής και οι επακολουθούσες συνέπειες. (Μια απάντηση, σε σχετική πρόταση του κ. Στέφανου Αθανασιάδη)» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/stasiplhromon.html και το αξιόλογο άρθρο του κ. Αθανασιάδη, στο e-rooster.gr, με τίτλο : "Η συμφωνία ΜΗ-στήριξης"  http://e-roosters.blogspot.com/2010/03/blog-post_31.html .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).