Μόνη διέξοδος η ανάκληση της εντολής της 4/10/2009 στον ΓΑΠ, το περιεχόμενο της οποίας μετέτρεψε στο αντίθετό του.

"Ο δρόμος, για την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, περνάει μέσα από την ανάκληση της εντολής, που έλαβε ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ από τον ελληνικό λαό την 4/10/2009, μια εντολή, της οποίας το περιεχόμενο, ο ΓΑΠ και τα σύγχρονα Chicago boys του, εκτροχίασαν, μετατρέποντάς το στο ακριβώς αντίθετό του.


2/5/2010 : Ο ΓΑΠ ανακοινώνει την ουσιαστική παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στους μοντέρνους ξένους κατακτητές.




Καλόν είναι, επίσης, να δούμε το πως θα βοηθήσουμε όλοι στο να ξεπεράσει η πατρίδα και την μοντέρνα ξενική κατοχή, που μας έφερε ο ΓΑΠ και τα προβλήματα που επεσώρευσε στον τόπο η διεθνής οικονομική ύφεση, που έχει πλέον επικαθίσει στην ευρωζώνη και η οποία ύφεση, με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα (το οποίο μετέτρεψαν από δημοσιονομικό πρόβλημα σε κρίση δανεισμού οι ΓΑΠ – Τρισέ – Μέρκελ), οδηγείται στην εκ νέου διεθνοποίησή της, με την απειλή κατάρρευσης του ευρώ και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, λόγω των απίθανων βλακειών της κυβέρνησης των Μέρκελ – Βεστερβέλλε και των ευρωγραφειοκρατών τύπου Όλι Ρεν και των γνωστών (από το μακρυνό παρελθόν της κρίσης του 1929 – 1932) κανιβαλικών διαθέσεων των γραφειοκρατικών χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπισθούν – και από ό,τι φαίνεται, θα αντιμετωπισθούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο -, είτε με ασφυκτικούς ελέγχους, είτε με την (μερική ή ολική) κρατικοποίησή τους.


[Δείτε στο μπλογκ μου και τα θέματα : "Η υποταγή στην ηγεσία : Το μειονέκτημα των Γερμανών, που οδηγεί σε αδιέξοδο την ευρωζώνη" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html και "Γερμανία και ευρωζώνη : Μια ιστορικά αντιφατική σχέση που έχει οδηγήσει σε έλλειμμα ηγεσίας την Ευρώπη" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html και "Το ελληνικό bail out μας δείχνει ότι τα κράτη δεν χρεωκοπούν, παρά τα όσα προπετώς είπε η Μέρκελ" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/bail-out.html και "Η διεθνής χρηματοπιστωτική φούσκα, το ελληνικό bailout και οι ανεπάρκειες του απρόβλεπτου ΓΑΠ που έφεραν την νέα κατοχή" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/04/bailout-gap.html ].

Ας αφήσουμε, επίσης, τους νεκρούς του εμπρησμού του υποκαταστήματος της Marfin στον μακάριο ύπνο τους. Από πολλούς η αναφορά στους νεκρούς γίνεται για να βοηθήσει τους ασκούντες την εξουσία να περάσουν ομαλά τον κάβο των μέτρων και την ιδιότυπη κατοχή, στην οποία οδήγησαν την χώρα και τον λαό της. Όμως, μια τέτοιου τύπου αναφορά, φοβούμαι ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει τους ασκούντες την όποια εξουσία στον τόπο μας να αποφύγουν το κλίμα ζόφου, που θα εντείνει, αναπόδραστα, η παράδοση των κλειδιών της διακυβέρνησης του τόπου και του ελληνικού λαού, στα ξένα αφεντικά τους και το πρωτοφανές πείραμα, στο οποίο υποβάλλεται ο λαός της χώρας μας.


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει και εύχομαι να μην έχουμε και άλλα θύματα, μέσα στο κλίμα απόγνωσης, ζόφου και δυστυχίας, που αρχίζει να επικρατεί στην χώρα και το οποίο θα επιδεινωθεί μέσα στην πορεία του χρόνου. Το εύχομαι, αλλά δεν το πιστεύω, όσο και αν θέλω να πέσω έξω…


Η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει, από ό,τι φαίνεται, μια λυσσαλέα κοινωνική σύγκρουση, η οποία θα κάνει, για πρώτη φορά την εμφάνισή της, μετά από πολλές δεκαετίες, ενσωματώνοντας ευρύτατα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, τα οποία οδηγούνται στην απόγνωση, με τα πρωτοφανή πειραματιστικά μέτρα των μοντέρνων κατακτητών, τα οποία μπορεί – χάριν ευκολίας – να χρεώνονται στο ΔΝΤ, αλλά δεν είναι - στην πλειοψηφία τους - μέτρα μόνον του εν λόγω Οργανισμού.


Είναι, κυρίως, μέτρα της ΕΚΤ και της Μέρκελ, για να «εξευμενιστούν» οι Γερμανοί ψηφοφόροι και οι «αγορές».

Περιττό να πω ότι δεν θα εξευμενισθούν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Και τα μέτρα θα αποτύχουν, ή θα τροποποιηθούν, στην πορεία του χρόνου, όχι λόγω κάποιου υποκειμενικού βολονταρισμού, αλλά διότι αυτά τα μέτρα, ως προϊόν πειραματισμού και όχι ως αποτέλεσμα πραγματιστικών εκτιμήσεων, είναι - ανάμεσα στα άλλα - και αναποτελεσματικά.


Μέχρι τότε όμως το κλίμα ζόφου θα απλωθεί στην ελληνική κοινωνία, με κάθε τι απρόβλεπτο, που μπορεί να προκύψει στην πορεία των εξελίξεων."




(Σχόλιό μου της 8/5/2010 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/05/blog-post_8759.html?showComment=1273267664338#c459390432379541594  στο δημοσίευμα της 7/5/2010 στην Sibilla, με τίτλο : "Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη").

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).