Καλοβλέπει την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης. (Άμεσος ο κίνδυνος να γερμανοτσολιαδίσουν οι "ανανεωτές"!)

Παρουσιάζω εδώ το πρώτο σχόλιό μου ( http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?p=9110&mforum=pfor#9110 , της 14/6/2010), στο δημοσίευμα, που έχω κάνει στο "PETROUPOLIS FORUMS", στις 13/6/2010, με τίτλο : "Διάσπαση του ΣΥΝ : Η θύελλα συσπειρώνει τους καθεστωτικούς" http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=2057&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&mforum=pfor .

Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί, ουσιαστικά, μια σύμπτυξη δύο πρόσφατων δημοσιεύσεών μου, που αναρτήθηκαν και στο μπλογκ μου (δείτε στο μπλογκ μου τα θέματα : «Τα απομεινάρια του αναχρονιστικού ευρωκομμουνιστικού "ανανεωτισμού" διασπούν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Σε τι (και ποιους) εξυπηρετεί η διάσπαση;» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/06/fraudananeotikoi.html  και «Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αντιμέτωπος με την διασπαστική κίνηση του Φώτη Κουβέλη : Οι καθεστωτικές δυνάμεις συσπειρώνονται εν όψει της θύελλας» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/06/fotis-kouvelis-o-diaspastis.html ) και φυσικά, αφορά την διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, για να ακολουθήσει ένας έντονος, αλλά συνάμα και ουσιαστικός, διάλογος, με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο (imichalo), τον οποίο διάλογο, όσον αφορά το κομμάτι των δικών μου σχολίων, θα αναδημοσιεύσω και στο μπλογκ μου, παραπέμποντας, φυσικά και στα σχόλια του Γιάννη, αφού όσα τώρα λέγονται και γίνονται και σημαντικά είναι και πρέπει να μένουν.


Αυτό, λοιπόν, το πρώτο μου σχόλιο στον ενδιαφέροντα διάλογο με τον imichalo, έχει ως εξής:





                                                    




 Mind the GAP, Γιάννη. Mind the gap…



"Αρκεί να μην ... γερμανοτσολιαδίσουν οι "ανανεωτές" μας, αγαπητέ Γιάννη. Και ο κίνδυνος να γερμανοτσολιαδίσουν είναι άμεσος, διότι δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η χώρα βρίσκεται υπό μια μοντέρνα Κατοχή, με τους γερμανοτραφείς κατακτητές προσκαλεσμένους από την εκλεγμένη κυβέρνηση του ΓΑΠ.

(Το ΠΑΣΟΚ, με τον ΓΑΠ, δεν θα έβλεπε ποτέ εξουσία, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Σε αυτό είχα πάντοτε δίκιο. Έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, να έλθει η παγκόσμια οικονομική ύφεση και να βρεθούμε στο πρωτόγνωρο, για την Ελλάδα, φαινόμενο να μην ενδιαφέρεται κανείς, για την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας στην χώρα - και μάλιστα, οι κατέχοντες να την παραδίδουν ασμένως και προθύμως στον ευήθη ενδιαφερόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και αυτός να την παραχωρήσει, μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα εξάμηνο, στους γερμανοτραφείς κατακτητές της χώρας, αφού προηγουμένως, την οδήγησε σε ουσιαστική χρεωκοπία. Αυτού του είδους την "ανάληψη" της εξουσίας από μια εθελόδουλη μαριονέττα, από έναν ΓΑΠ, που μετεξελίχθηκε σε έναν νέο Τσολάκογλου, προφανώς, δεν την πρόβλεψα και δεν θα μπορούσα να την προβλέψω, εκείνη την φυσιολογική εποχή, την οποία σύμπας ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει και θα την θεωρεί, στα πολλά και δύσκολα χρόνια που έρχονται, ως μια "χρυσή εποχή", ως μια "εποχή παχειών αγελάδων". Αυτού του είδους την "εξουσία" του γκαουλάϊτερ των κατακτητών, αυτήν την περιορισμένης εκτάσεως "εξουσία" μιας μοντέρνας κατοχικής κυβέρνησης, μπορούν και ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ να την χαίρονται όσο θέλουν. Αυτή την χαρά δεν πρόκειται να τους την στερήσω. Αντίθετως, μάλιστα, σκοπεύω να διασκεδάσω όσο μπορώ με αυτήν - όσο μπορεί να διασκεδάσει κάποιος μέσα στο ζοφερό κλίμα, που αναδίδει αυτή η κατάσταση, που υπάρχει σήμερα στον τόπο μας).

Από εκεί και πέρα ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης, όπως διάβασα σήμερα, σε συνέντευξή του, δεν απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και αυτό λέει πολλά και για τους προσανατολισμούς και για την στόχευση των γερασμένων "ανανεωτών", οι οποίοι επικαλούνται την ανανέωση, επειδή ντρέπονται να ομολογήσουν ότι, μέσα στα 40 χρόνια, που πέρασαν από το ευρωκομμουνιστικό πείραμα, μετεξελίχθηκαν σε συντηρητικούς - κάτι που δεν είναι κατ' ανάγκην κακό, αλλά που καλόν είναι, όταν συμβαίνει, να ομολογείται και όχι να καμουφλάρεται...

(Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τα νταούλια, ήδη σήμερα, άρχισαν να βαράνε στην Ν.Δ. : Ο μεγάλος ... εκσυγχρονιστής Κώστας Κιλτίδης την έκανε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, πειθόμενος στην φωνή της ... κυρίας του - περί της Θεοδώρας ο λόγος. Για να δούμε με ποιούς θα αθροιστούν, όχι για πρώτη φορά, οι συντηρητικούληδες "ανανεωτές" της αριστεράς...)

Και όλοι αυτοί καλόν είναι να θυμούνται τον Αουγκούστο Πινοσέτ. Αυτός πέρασε οικονομικά μέτρα μικρότερης εμβέλειας από αυτά του ΓΑΠ, με μια αιματηρή δικτατορία. Τώρα, μπορεί να βρεθούν μπροστά σε μια κοινωνική θύελλα (δεν είναι καθόλου βέβαιο αυτό, αλλά γίνεται, εκ των πραγμάτων, πιθανό) και ίσως να χρειασθούν πολιτικές γερμανοτσολιαδικού χαρακτήρα.

Καλόν είναι να αποφύγουν να ταυτιστούν μαζί τους και μαζί με αυτούς που θα τις εφαρμόσουν (αν τις εφαρμόσουν)...




(Υ.Γ. : Ανέβασε το θέμα και στο p-tk. Ας διαφωνούμε. Αυτό δεν βλάπτει καθόλου, ούτε το θέμα, ούτε την συζήτηση, γύρω από το θέμα...)"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).