Σε γερμανοτσολιαδισμό οδηγεί οποιαδήποτε συνεργασία με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Ο Φώτης Κουβέλης και οι "ανανεωτικοί" δεν θα έχουν καμμία δικαιολογία.

"Οι συνθήκες, που επικρατούσαν στην Ελλάδα, το 2007-2008, ήσαν φυσιολογικές και ανατράπηκαν, πλήρως, από την απρόσμενη έλευση της οικονομικής ύφεσης τον Σεπτέμβριο του 2008. Η εξέλιξη αυτή ήταν απρόβλεπτη, ακόμα και από εμένα, που περίμενα ότι το οικονομικό σύστημα θα οδηγείτο σε οικονομική ύφεση, έστω και ελεγχόμενη, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τον χρόνο και την έκταση της ύφεσης.


Κώστας Καραμανλής


Η έλευση της οικονομικής ύφεσης από το εξωτερικό, που κτύπησε την Ελλάδα σε πολύ ευαίσθητους τομείς της οικονομίας της, που εξαρτώνται από την πορεία της εξωτερικής ζήτησης (εξαγωγές - γύρω στο 20% του ΑΕΠ -, τουρισμός - γύρω στο 15% του ΑΕΠ - και ναυτιλία - γύρω στο 10% του ΑΕΠ) ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στην Ελλάδα και οδήγησε σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία βρέθηκε παγιδευμένη, σε μια περίεργη πολιτική συγκυρία, η οποία ήταν απότοκο των θεσμικών αγκυλώσεων του ελληνικού πολιτικού συστήματος (εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010, ή προσφυγή σε εκλογές) και του αδιεξόδου των φιλελεύθερων επιλογών της (αδυναμία διαχείρισης του πακέτου των 28 δισ. ευρώ του ΤΕΜΠΜΕ και κατασπατάληση του χρόνου και μέρους του ποσού σε αναποτελεσματικές πολιτικές, ενώ γύρω στα 13 δισ. ευρώ έμειναν αδιάθετα), όπως, άλλωστε, συμβαίνει και σήμερα με το σύνολο των ευρωπαϊκών ηγεσιών, που με τις ανοησίες τους και τις θεσμικές ανεπάρκειες της ευρωζώνης, έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο :

Να εγκλωβιστεί η διεθνής οικονομική ύφεση στην ευρωζώνη, αποκτώντας, πλέον, τοπικού χαρακτήρα χαρακτηριστικά, με τον κίνδυνο να μετασχηματισθεί από ύφεση σε οικονομική κρίση. (Ειδικά στην Ελλάδα, μάλιστα, ο κίνδυνος αυτού του μετασχηματισμού είναι άμεσος, αν συνεχιστεί η στραγγαλιστική οικονομική πολιτική των νεόκοπων κατακτητών της χώρας και των εθελόδουλων διεκπεραιωτών τους).

Ας δούμε κάποια συγκριτικά οικονομικά στοιχεία :


ΕΛΛΑΔΑ :


2008 :


ΑΝΑΠΤΥΞΗ : 2,8%


ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ : 32.100 $.


ΑΕΠ : 343,8 δισ. $


ΕΣΟΔΑ : 126,5 δισ.$


ΕΞΟΔΑ : 144,4 δισ. $


ΕΣΟΔΑ / ΑΕΠ : 36,79%


ΕΞΟΔΑ / ΑΕΠ : 42,00%


ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ : 97,4%.




2009 :


ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ : 32.100 $.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ : -2%


ΑΕΠ : 339,2 δισ. $


ΕΣΟΔΑ : 108,7 δισ.$


ΕΞΟΔΑ : 145,2 δισ. $


ΕΣΟΔΑ / ΑΕΠ : 32,06%


ΕΞΟΔΑ / ΑΕΠ : 42,81%.


ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ : 108,1%.


https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html



ΓΕΡΜΑΝΙΑ :

2008:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ : 1,3%


ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ : 35.500 $.


ΑΕΠ : 2,925 τρισ. $


ΕΣΟΔΑ : 1,591 τρισ. $


ΕΞΟΔΑ : 1,591 τρισ. $


ΕΣΟΔΑ / ΑΕΠ : 54,39%


ΕΞΟΔΑ / ΑΕΠ : 54,39%






2009:


ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ : 34.200 $.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ : -5%


ΑΕΠ : 2,812 τρισ. $


ΕΣΟΔΑ : 1,398 τρισ.$


ΕΞΟΔΑ : 1,540 τρισ. $


ΕΣΟΔΑ / ΑΕΠ : 49,71%


ΕΞΟΔΑ / ΑΕΠ : 54,76%.


ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ : 77,2%.


https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html .


(Οι ενδιαφερόμενοι ας δουν και στο μπλογκ μου τα θέματα : «Ο Κέϋνς και η επικαιρότητα των προτάσεών του στην σημερινή ύφεση. (Ή πως την πάτησαν οι σημερινές κοινωνίες» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/ex-european.html και «Η κρίση της δεκαετίας του 1930 και η ύφεση του 2008 : Ο Κέϋνς και η πτώση της συναθροιστικής ζήτησης. (Ή πως οι άνθρωποι μαθαίνουν – ή δεν μαθαίνουν – από την Ιστορία). http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/05/1930-2008.html ).

Η κυβέρνηση Καραμανλή, από το σύνολο όλων αυτών των παραγόντων, βρέθηκε εγκλωβισμένη και ήταν, πλέον, καταδικασμένη να οδηγηθεί σε μια εκλογική ήττα από τον ανίκανο ΓΑΠ. Από εκεί και πέρα, ό,τι έκανε, προσπαθώντας, αρχικά, να αποφύγει την ήττα, ή στην συνέχεια όταν είδε ότι αυτή ήταν αναπόφευκτη, να περιορίσει την έκτασή της, απλώς χειροτέρευσε τα πράγματα στο έπακρο, συνεπικουρούντος του αδημονούντος να αναλάβει την πρωθυπουργία ΓΑΠ, ο οποίος είδε το τυρί (την πρωθυπουργία), αλλά δεν είδε την φάκα (την προσωπική του διαχειριστική ανεπάρκεια και ανικανότητα).

ΓΑΠ


Έπρεπε, λοιπόν, να πέσει το σύμπαν, για να γίνει πρωθυπουργός ο ΓΑΠ. Και το σύμπαν έπεσε! (Και όπως σου είπα, παρά το προσωπικό οικονομικό κόστος, θα απολαύσω αυτό το κωμικοτραγικό θρίλλερ, που έχει τον τίτλο : "Ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός").


Ας πάμε τώρα στον κ. Κουβέλη και "ανανεωτική" του παρέα :

Φώτης Κουβέλης


Ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Τζαννή Τζαννετάκη (αχυράνθρωπου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) και ουδέποτε έκανε την αυτοκριτική του, γι' αυτό. Ο μέντοράς του Λεωνίδας Κύρκος έκανε μια κάποια έμμεση αυτοκριτική, μιλώντας για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του - ειδικότερα αναφερόμενος στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου -, αλλά ο ίδιος ο κ. Φώτης Κουβέλης ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε αυτοκριτική για την ιδιότητά του, ως Υπουργού Δικαιοσύνης. Και γι' αυτό τον χαρακτηρίζει αυτή του η επιλογή τότε ακριβώς πριν από 21 χρόνια. Υπήρξε και είναι αμετανόητος και φυσικά αυτό είναι δικαίωμά του. Όπως δικαίωμά μου είναι να θυμάμαι αυτήν την στάση του.

Κάνεις λάθος, Γιάννη μου, να συγκρίνεις την δική συμπόρευση με τον Στέφανο Βλάχο, με την στάση του Φώτη Κουβέλη. Καμμία σχέση η μία περίπτωση, με την άλλη. Εσύ διαφοροποιήθηκες - και μάλιστα ενωρίς - χώρισες τα τσανάκια σου, με τον τωρινό δήμαρχο της Πετρούπολης. Θα ήταν εσφαλμένο να σου χρεώσω την αρχική σου στάση, όχι μόνον διότι έφυγες νωρίς από το σχήμα που στήριξε τον Βλάχο, ή επειδή του έκανες όλα τα επόμενα χρόνια - και εξακολουθείς και του κάνεις - σκληρή κριτική, αλλά κυρίως επειδή τότε που τον στήριξες είχες δίκιο που έκανες αυτό που έκανες, διότι η Πετρούπολη χρειαζόταν μια αλλαγή και έπρεπε να γίνει ένας πειραματισμός, ασχέτως αν το πείραμα απέτυχε οικτρά.

Μπορεί το πολιτικό σύστημα ολόκληρο να είναι γερασμένο, όπως λες (στην πραγματικότητα, είναι αποτυχημένο και εντελώς διεφθαρμένο και αυτό είναι ακόμα χειρότερο). Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι "ανανεωτές" μας είναι και αυτοί γερασμένοι, επιμένοντας μάλιστα να θέλουν να κρύψουν τον πασιφανή - και μάλιστα ακραίο - συντηρητισμό τους, πίσω από ετικέτες του παρελθόντος, επικαλούμενοι μιαν "ανανέωση", η οποία αποτελεί πλέον μια νεκροφιλία, έναν πολιτικό και κοινωνικό αναχρονισμό, αφού το μόνο αντικειμενικό στοιχείο, που κρατάει αυτήν την καραμέλλα του "ανανεωτισμού" ζωντανή είναι η ύπαρξη του Κ.Κ.Ε., την στιγμή, μάλιστα, που ο ευρωκομμουνισμός, σαν πολιτικό ρεύμα είναι νεκρός.


Όσον αφορά την "κουλτούρα των συνεργασιών", θα έπρεπε ο κ. Κουβέλης να ξέρει ότι οποιαδήποτε συνεργασία, με το σημερινό σοσιαλνεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί γερμανοτσολιαδισμό, αφού αυτό, που θα κάνει αυτή η συνεργασία, είναι το να στηρίξει το πρόγραμμα που επιβάλλουν στην σημερινή μοντέρνα κατοχική (πινοσετικού προσανατολισμού) κυβέρνηση οι μοντέρνοι γερμανοτραφείς κατακτητές της χώρας. Το οποίο πρόγραμμα είναι καταστροφικό για τον τόπο και τον λαό του.


Αλλά, πέραν αυτού, είναι και αδιέξοδο και θα ανατραπεί, διότι, αν επιτραπεί να εφαρμοστεί (που δεν θα επιτραπεί και στην πορεία οι εμπνευστές του θα υποχρεωθούν να το αναθεωρήσουν πλήρως), θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, γύρω στο 25-30%. Αυτό επιδιώκουν οι αλαφιασμένες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ελίτ του τόπου και αυτό θα προσπαθήσουν να επιτύχουν, με κάθε μέσο, υπακούοντας στα κελεύσματα των αφεντικών τους.


Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πολιτικά και οικονομικά πλαίσια, οποιαδήποτε ανάπτυξη της "κουλτούρας των συνεργασιών", με το σοσιαλνεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, οδηγεί αναπόφευκτα σε γερμανοτσολιαδισμό και όποιος διαπράξει μια τέτοια συνεργασία θα στιγματιστεί από τον απλό ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύω.


Όπως είπε και ο ΓΑΠ, "θα τον πάρουν με τις πέτρες". Ως εκ τούτου, ο κ. Κουβέλης πιστεύω ότι θα έχει τον κοινό νου και την ευθυκρισία να μην διαπράξει τις βλακείες του Νίκου Μπίστη, της Αθηνάς Δρέττα και της ΑΕΚΑ, επί εποχής Κώστα Σημίτη.


Εκείνοι, τότε, είχαν την δικαιολογία ότι οι εποχές ήσαν άλλες από τις σημερινές (αν και ουκ ολίγοι, εκ των συνελλήνων - και όχι μόνον αριστεροί - τώρα τους αποκαλούν με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς). Ο κ. Κουβέλης και η παρέα του, δεν θα έχουν τέτοιου είδους δικαιολογίες..."



 (Αυτό το σχόλιό μου http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?p=9114&mforum=pfor#9114  δημοσιεύθηκε στις 15/6/2010, στο θέμα, που έχω ανοίξει στο "PETROUPOLIS FORUMS", με τίτλο : "Διάσπαση του ΣΥΝ : Η θύελλα συσπειρώνει τους καθεστωτικούς" http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=2057&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&mforum=pfor ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).