Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (11). Υπεύθυνη για όλα είναι η ελίτ του τόπου και όχι ο ελληνικός πληθυσμός. (Μια απάντηση κομμένη από την λογοκρισία του κ. Χαρίδημου Τσούκα).

Η γελοιογραφική αποκάλυψη της κενότητας του περιεχομένου του ΓΑΠ. Ένα παλαιό σκίτσο του Ηλία Μακρή, που έγινε στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών της 7/3/2004, το οποίο σκίτσο υπήρξε ακριβές ως προς το δικό του περιεχόμενο. Αυτό που μπορούμε να συμπληρώσουμε, εδώ, είναι το γεγονός ότι η ίδια κενότητα περιεχομένου διακρίνει και την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ελίτ, όπως εντελώς παραστατικά, κατέδειξε η παρούσα κρίση, η οποία υπήρξε προϊόν των επιλογών της ελίτ αυτής και αποκλειστικά δική της ευθύνη...



Θα κλείσω, εδώ, τις αναδημοσιεύσεις των απαντήσεών μου στον κ. Χαρίδημο Τσούκα, δημοσιεύοντας το παρακάτω κείμενο, που κόπηκε από την λογοκρισία στο μπλογκ του κ. Χαρίδημου Τσούκα, με έναν τρόπο εξακολουθητικό και επίμονο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου να το δημοσιεύσω εκεί ("Φον Φούφουτοι ή κατσαπλιάδες" http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post.html ).

Βέβαια, ουδέποτε κατάλαβα το γιατί δεν επέτρεψε ο λογοκριτικός μηχανισμός του κ. Χαρίδημου Τσούκα να δημοσιευθεί εκεί αυτό το κείμενο. Ίσως να θεώρησε ότι η υπόθεση, με την υπόθεση των "Φον Φούφουτων" παρατράβηξε και ότι δεν τον συνέφερε η συνέχιση ενός διαλόγου, πάνω στις γνωστές φιλοτροϊκανές και φιλομνημονιακές θέσεις, που εξέφρασε και οι οποίες υπήρξαν εσφαλμένες. Ίσως και να βαρέθηκε. Ίσως και τα δύο μαζί.

Γι' αυτό και επειδή οι θέσεις, που εξέφρασα στο κομμένο - από την λογοκρισία στο μπλογκ του κ. Χαρίδημου Τσούκα - κείμενό μου, είναι αξιόλογες, το αναδημοσιεύω εδώ, για να μείνει δημοσιευμένο, έστω και για καθαρά αρχειακούς λόγους :


"Ανέφερα, παραπάνω ότι ο ελληνικός πληθυσμός δεν φταίει για το γεγονός ότι η χώρα έφθασε στα τωρινά χάλια και έδειξα ότι (παρά την τρέχουσα αποπροσανατολιστική παραμυθολογία, που καλλιεργείται σκόπιμα από την παραζαλισμένη ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ελίτ και τα δημοσιογραφικά, οικονομολογικά και άλλα παπαγαλάκια της, με σκοπό την διάχυση των ευθυνών, για την παρούσα κατάσταση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας) αυτά τα χάλια έχουν να κάνουν με τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές της ελίτ της χώρας, οι οποίες ήσαν εσφαλμένες και οι οποίες επιλογές δεν είχαν να κάνουν με την συμμετοχή της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας στους μηχανισμούς λήψης των αποφάσεων, που οδήγησαν σε αυτές τις επιλογές.



Με αυτό θέλω να πω ότι οι επιλογές που έκανε η ελληνική ελίτ, από το 1992 και μετά, δεν επηρεάστηκαν από κάποια πίεση του ελληνικού πληθυσμού, πάνω στην ελίτ, έτσι ώστε αυτή τώρα να μπορεί να επικαλείται την συμμετοχή στην ευθύνη, για την λήψη των σχετικών κρίσιμων αποφάσεων, της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας και να μπορεί να νομιμοποιείται για την επιχειρούμενη διάχυση αυτών των ευθυνών, σε όλο το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.


Η δημιουργία του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν προϊόν της καταστροφικής επιλογής της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ να εντάξει την χώρα στην ευρωζώνη και να της αφαιρέσει όλους εκείνους τους μηχανισμούς προστασίας της, που είχαν να κάνουν με τον έλεγχο της χώρας πάνω στο νόμισμά της, από το οποίο νόμισμα αποξενώθηκε, καταργώντας την δραχμή και αντικαθιστώντας την με το ευρώ και αφήνοντας την χώρα χωρίς Κεντρική εκδοτική Τράπεζα αφού η Τράπεζα της Ελλάδος έγινε παράρτημα της Ε.Κ.Τ., επί της οποίας η Ελλάδα δεν ασκεί κανέναν έλεγχο, ούτε και μπορεί να απαιτήσει την έκδοση νομίσματος σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και του κράτους, για την ενίσχυση της νομισματικής κυκλοφορίας, την χρηματοδότηση των αναγκών του ελληνικού δημοσίου και την εξυπηρέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους.


Γι’ αυτήν την καίρια και κρίσιμη πολιτική και οικονομική επιλογή ο ελληνικός πληθυσμός, ούτε ρωτήθηκε, ούτε και πίεσε, για την λήψη των σχετικών αποφάσεων, που την υλοποίησαν. Η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν μια επιλογή, που λήφθηκε από το σύνολο της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ (εξαιρούνται το Κ.Κ.Ε. και κάποιες μεμονωμένες φωνές του αστικού κόσμου, οι οποίες ήσαν αμελητέες – π.χ. ο κ. Κωνσταντίνος Κόλμερ -, που δεν εισακούσθηκαν, παρά το γεγονός ότι είχαν δίκιο, στην ουσία του ζητήματος, άσχετα από το κατά πόσον κάποιες πλευρές της επιχειρηματολογίας, που προέβαλαν ήσαν συνυφασμένες με τον εσφαλμένο, εν όλω ή εν μέρει, πολιτικοϊδεολογικό προσανατολισμό τους και αποδυνάμωναν τις δικαιολογημένες ενστάσεις τους στην ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη).


Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ οδηγήθηκε σε αυτήν την επιλογή της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη, με την δική της ελεύθερη επιλογή, χωρίς να πιεσθεί από κανένα κοινωνικό στρώμα και πήρε την σχετική απόφαση νηφάλια και με αποκλειστική δική της ευθύνη, προβαίνοντας μάλιστα σε μια διαρκή, μονότονη, κουραστική και φυσικά ψευδή προπαγάνδιση των όποιων (υποτιθέμενων και μη, πραγματικών και ανύπαρκτων) ωφελειών της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη, με διαφήμιση του εκλαμβανόμενου, ως «γεγονότος», μηχανισμού προστασίας, που θα παρείχε στην χώρα μας το ευρώ από τις επιθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων.


Κατά τα άλλα, αγαπητέ jojos, δεν χρειάζεται τόσο προσωπικό πάθος στις όποιες απαντήσεις σου - αν και βέβαια, δεν είμαι εγώ αυτός, που θα σου υποδείξει τον τρόπο που γράφεις και σκέπτεσαι. Ούτε, άλλωστε, έχω κάποια τέτοια πρόθεση.


Πάντως, αφού ρωτάς πρέπει να σου πω ότι ήμουν πάντοτε εδώ, μέσα σε αυτήν την χώρα. Και πρέπει, επίσης, να σου πω ότι θα με ενδιέφερε η ανάπτυξη της αντεπιχειρηματολογίας σου, διότι πάντοτε, μέσα από τα όποια αντεπιχειρήματα, επιδιώκω και να μαθαίνω, να διορθώνω τις απόψεις μου και να αποφεύγω τον μετασχηματισμό τους σε δόγμα.


Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα..."


(Δείτε στο μπλογκ μου και τα σχετικά άρθρα μου, που αφορούν τον διάλογο που έγινε στο μπλογκ του κ. Χαρίδημου Τσούκα : "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (Μια απάντηση σε ένα υμνητικό - για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών - άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (2) - Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/2-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (3) – Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας δεν ήταν αναπόφευκτη. Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/3-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (4). Η μοντέρνα μεταναζιστική Κατοχή δεν ήταν αναγκαία και το Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο. (Μια ανταπάντηση στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/4-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (5) – Όλοι ήσαν πανικόβλητοι(και ο ΓΑΠ και οι δανειστές του). Συνέχεια της ανταπάντησης στον κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/5-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (6). - Τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής ελίτ και της ευρωζώνης στρατεύθηκε να υπηρετήσει ο ΓΑΠ (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/6-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (7). Πρόβλημα εσόδων είναι το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/7-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (8). Στην υιοθέτηση του ευρώ βρίσκονται οι αιτίες του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/8-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (9) Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης, ή η έξοδος από αυτήν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/9-haridimos-tsoukas.html  και  "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (10). Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εξαπάτησε τον πληθυσμό, διαφημίζοντάς του μια ανύπαρκτη ασφάλεια. (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/10-haridimos-tsoukas.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).