Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε (και από την babysitter του ΓΑΠ). Αγαπητοί φίλοι "Wellcome to hell"...

Και η κ. Έλσα Παπαδημητρίου (η babysitter του ΓΑΠ) ψήφισε το "μεσοπρόθεσμο", μαζί με τον παλαιό (και ευήθη) προστατευόμενό της και την φυλλορροούσα κοινοβουλευτική του ομάδα - πλην Παναγιώτη Κουρουπλή. Ο Αντώνης Σαμαράς άντεξε και δεν το ψήφισε (αν και - εσφαλμένα - ψήφισε 22 διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου). Ο δρόμος προς την κόλαση παραμένει ανοικτός...



"Ξεκινάτε τα όσα λέτε, αγαπητέ κύριε Πανή, με μια παραδοχή η οποία είναι εσφαλμένη, όσον αφορά το Μνημόνιο.



Να είστε σίγουρος ότι, όχι μόνον υπάρχουν (πολλές) αμφιβολίες ως προς το αν είναι εφαρμόσιμο, αλλά, επίσης, ότι είναι βέβαιο ότι αυτό το Μνημόνιο είναι ανεδαφικό και ανεφάρμοστο. (Το ότι και αυτοί, που το εφαρμόζουν, είναι βλάκες και επιδεινώνουν την κατάσταση, είναι, επίσης, βέβαιο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα).


[Και επειδή, βλέπω ότι είστε ανενημέρωτος - ίσως και δογματικός -, σας παραπέμπω στο κατατοπιστικό θέμα, που έχω αναρτήσει στο μπλογκ μου, με τίτλο : "Η ένταξη στην ευρωζώνη, το ελληνικό δημόσιο χρέος και η πνευματική οκνηρία του Κώστα Σημίτη, που οδήγησε την χώρα στην πορεία προς την εξαθλίωση. (Μια απάντηση στις ανοησίες του Παναγή Γαλιατσάτου)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2011/06/kostas-simitis-kai-panagis-galistsatos.html . Αν έχετε την απαραίτητη έφεση και την επιβαλλόμενη φιλομάθεια, θα μπορέσετε να αντιληφθείτε το μέγεθος της παγίδας στην οποία εγκλωβίστηκε η ελληνική οικονομία, όπως επίσης και το μέγεθος της βλακείας που διακατέχει την ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ, η οποία οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην μεγαλύτερη και στην περισσότερο καταστροφική στρατηγική της ήττα, κατά την σύγχρονη ιστορία, με την κατάργηση της δραχμής και την ένταξή της στην ευρωζώνη].


Όπως φαίνεται, κατά πάσα πιθανότητα, το μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθεί και φυσικά θα οδηγήσει την χώρα και τον πληθυσμό της στην, ταχέως, επερχόμενη εξαθλίωση, στην πείνα και στον όλεθρο.


Οπότε, καλόν είναι να έχετε την απαραίτητη υπομονή και θα δείτε (όπως θα δω και εγώ) την επελαύνουσα ολοκλήρωση του σεναρίου της καταστροφής, που θα εξελιχθεί, κατά τους προσεχείς μήνες και τα προσεχή χρόνια, όταν η χώρα μας θα ζήσει τα όσα έζησε η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αρκεί να είμαστε καλά και να ζούμε…


(Τα όσα, εντελώς πρόσφατα, περί χάους, νεκρών και τανκς, εξέμεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι απλώς εκφοβιστικά. Έχουν, προφανώς και τον χαρακτήρα του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης των πολιτών, αλλά εμπεριέχουν και πάμπολλα στοιχεία αλήθειας. Γι' αυτό καλόν είναι να είστε προετοιμασμένος).


Φυσικά, αυτό το χειρότερο δυνατό σενάριο θα λάβει σάρκα και οστά, αν αφήσουμε τους εκπροσώπους των τοκογλυφικών δανειστών της χώρας, να εφαρμόσουν όλα όσα σχεδιάζουν. Δυστυχώς, όμως, φοβάμαι ότι και τα λιγότερο επώδυνα σενάρια θα κρύβουν και αυτά πολύν πόνο...


Ως εκ τούτου, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Δεν έχει ολοκληρωθεί και ίσως ουδέποτε να ολοκληρωθεί.

Είναι, όμως, ένας δρόμος πατριωτικός και εκτός της πεπατημένης του κοσμοπολιτικού/"φιλοευρωπαϊκού"/"εκσυγχρονιστικού" ρεύματος της ελληνικής πολιτικοοικονομικής και "πνευματικής" ελίτ του τόπου, που οδήγησε την χώρα στην αθόρυβη και σιωπηλή πορεία προς την παρούσα καταστροφή και η οποία πορεία προς την καταστροφή ήταν, μαθηματικώς, προδιαγεγραμμένη και περιγραφόταν από τις Συνθήκες, που οικοδόμησαν το θεσμικό χάος της ευρωζώνης. (Οι προσδιορισμοί "φιλοευρωπαϊκός" και "εκσυγχρονιστικός", που αποδίδω στην βλαχομπαρόκ κοσμοπολίτικη ελληνική ελίτ τίθενται σε εισαγωγικά, διότι πρόκειται περί ψευδοπροσδιορισμών, δηλαδή περί προσδιορισμών, που τους καπηλεύεται. Η ελληνική κοσμοπολιτική ελίτ ούτε φιλοευρωπαϊκή είναι - διότι ταυτίζει την ευρωπαϊκή ιδέα με την ευρωζώνη και φυσικά η ευρωζώνη δεν έχει καμμία σχέση με την ευρωπαϊκή ιδέα, παρά μόνον ως αποτυχία της -, ούτε εκσυγχρονιστική, αφού ο εκσυγχρονισμός της υπήρξε πλήρως ανύπαρκτος και απατεωνίστικος, γι' αυτό και οδήγησε την χώρα στην παρούσα καταστροφή).


Το πρόβλημα με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι τον πατριωτικό αυτόν δρόμο τον βαδίζει ψηλαφητά.


Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι θα τον ολοκληρώσει.


Αλλά είπαμε : Υπομονή…



Στο μπλογκ μου, επίσης, καλόν είναι να δείτε και το θέμα : "Η ανάδυση ενός νέου πατριωτισμού και η παρούσα κρίση. Οι φόβοι του έντρομου κοσμοπολιτικού τμήματος της ελληνικής ελίτ και ο Αντώνης Σαμαράς. (Μια απάντηση στον κ. Χρ. Πιστοφίδη)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2011/06/hristos-pistofidis-kai-antonis-samaras.html , το οποίο είναι μια εμπλουτισμένη αναδημοσίευση των όσων έγραψα στις 4 πρώτες τοποθετήσεις μου στο παρόν άρθρο του κ. Πιστοφίδη.

Η ουσία του όλου ζητήματος βρίσκεται στο ότι το λάθος σας, αγαπητέ κ. Πανή, είναι συστημικό.


Αρνείσθε, σταθερά, να αποδεχθείτε ότι η ευρωζώνη πηγαίνει ολοταχώς προς την διάλυσή της.


Δικαίωμά σας. Αλλά καλόν είναι να κρατάτε και μια επιφύλαξη, για όσα γράφετε. (Όχι ότι δεν είναι δυνατή η αντιστροφή της πορείας αυτής. Είναι δυνατή, όπως δείχνει η χθεσινή τοποθέτηση του Γερμανού πρώην κεντροτραπεζίτη Axel Weber, ο οποίος είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να εγγυηθεί το ελληνικό χρέος. - Και εγώ προσθέτω ότι πρέπει η ευρωζώνη να εγγυηθεί όλα τα δημόσια χρέη των χωρών, που είναι μέλη της -. Το ζήτημα είναι γιατί το θυμήθηκε τώρα ο Weber και όχι όταν ήταν ο ηγέτης της Bundesbank. Τότε, δηλαδή, που το έπαιζε σκληρός. Τέλος πάντων, ουδείς - και πολύ περισσότερο εγώ - μπορεί να αρνηθεί σε οποιονδήποτε να διδάσκεται από την εμπειρία του, όσο αργά και αν αυτό γίνεται. Όμως, η δυνατότητα αντιστροφής της πορείας της ευρωζώνης προς την διάλυση, δεν σημαίνει ότι αυτή η αντιστροφή είναι και εύκολη. Κάθε άλλο).


(Και όπως έχω ήδη γράψει, καλόν είναι μην ανησυχείτε, τόσο πολύ για το μεσοπρόθεσμο. Αυτό θα ψηφισθεί στην Βουλή. Ίσως βοηθήσει σε αυτό και η babysitter του ΓΑΠ - περί της Έλσας Παπαδημητρίου ο λόγος. Και φυσικά, αφού ψηφισθεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, την ελληνική κοινωνία και οικονομία στην ολοκλήρωση της εκθεμελίωσής τους, στην εξαθλίωση και στην πείνα. Άλλωστε και να μην ψηφιστεί οι "εταίροι" τα λεφτά θα τα δώσουν, διότι δεν είναι κορόϊδα, όπως εδώ οι "δικοί" μας. Οι οποίοι "δικοί" μας, αν ήσαν ελάχιστα νουνεχείς και αν δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των τοκογλυφικών δανειστών του ελληνικού δημοσίου, πρέπει να αρνηθούν τα παλαιά δανεικά του περυσινού Μνημονίου, δηλαδή την περίφημη 5η δόση. Όπως πρέπει να αρνηθούν και κάθε νέα δανειοδότηση του ελληνικού δημοσίου).


Τέλος πάντων. Καλά να είμαστε και θα "απολαύσουμε" τις εξελίξεις...



Το "μεσοπρόθεσμο" ψηφίστηκε (και με την ψήφο της babysitter του ΓΑΠ).


Ως εκ τούτου, αγαπητοί φίλοι :


Welcome to hell..."




(Σχόλιά μου http://htsoukas.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html?showComment=1309209689089#c5838818620612605562 και http://htsoukas.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html?showComment=1309246614143#c5995245687693646137 της 28/6/2011 και http://htsoukas.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html?showComment=1309353842782#c4124842821829305144 της 29/6/2011 στο άρθρο του κ. Χρίστου Πιστοφίδη, με τίτλο : «Το δράμα ενός συμπλεγματικού ηγέτη» http://htsoukas.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html , που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του κ. Χαρίδημου Τσούκα «ΕΝΑΡΘΡΗ ΚΡΑΥΓΗ»).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…