Η κυβέρνηση της νεοδημοκρατικής αριστεράς του Αντώνη Σαμαρά και ο Βασίλης Ράπανος οδηγούν την χώρα προς την καταστροφή. (Ο Φώτης Κουβέλης και ο πολιτικός αφανισμός της ΔΗΜΑΡ).







Ο αρθρογράφος - ο πάντοτε ιδεοληπτικά αφελής κ. Θανάσης Γεωργακόπουλος του οποίου το άρθρο με τίτλο : "«Προγραμματική συμφωνία βάθους» και «μνημόνιο ομαλότητας»" http://mhmadas.blogspot.com/2012/06/blog-post_21.html , που δημοσιεύτηκε στο "ΒΗΜΑ", μπορείτε να το δείτε αναδημοσιευμένο στο μπλογκ "Μη μαδάς τη μαργαρίτα", στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση - νομίζει ότι με την κυβέρνηση της (Νεο)Δημοκρατικής Αριστεράς του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα σταμάτησε λίγους πόντους, πριν από τον γκρεμό. Φυσικά, σφάλλει.

Η χώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, εντός του γκρεμού, ήδη, από τον Απρίλιο του 2010 και συνεχίζει, ακάθεκτη, την πορεία της, προς τον πάτο και από εκεί στην έξοδο από το ευρώ και την ζώνη του.

Την διαχείριση αυτής της διαδικασίας εξόδου από το ευρώ και την ζώνη του είναι ευτύχημα ότι θα την αναλάβουν ο Αντώνης Σαμαράς και οι νεοδημοκρατικοί αριστεροί "ευρωπαϊστές" μας. (Οι τελευταίοι, πιθανότατα, θα λακίσουν λίγο πριν από το τέλος αυτής της πορείας, αλλά η ενέργειά τους αυτή δεν θα τους σώσει. Θα οδηγηθούν στην πλήρη πολιτική αφάνεια και στην κατάποσή τους από την μαύρη τρύπα της κρίσης, η οποία ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα της στρατηγικής ακρισίας, από την οποία διακατέχονται και η οποία συγκεκριμενοποιήθηκε, με την διαλυτική, για την χώρα μας, ένταξή της στην ευρωζώνη).

Εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να απολαύσουμε (και να υποστούμε) την εξέλιξη του πολιτικού δράματος και της κατακρήμνισης του (νεο)δημοκρατικού αριστερού κυβερνητικού σχήματος, που άρχισαν, με το καλημέρα, να λαμβάνουν χώρα στο πεδίο της ελληνικής κοινωνίας, αφού τα πρώτα σημάδια έντονης δυσφορίας άρχισαν να φαίνονται στην πολυπληθή πασοκογενή εκλογική βάση της ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη Κουβέλη και να εκφράζονται - αρκετά καθαρά, μάλιστα -, δια του στόματος του, εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένου, κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος, προφανώς, αντιλαμβάνεται ότι το μέγιστο τμήμα της εκλογικής βάσης του κόμματος (και των δικών του προσωπικών ψηφοφόρων, που μετακόμισαν από το ΠΑΣΟΚ στην ΔΗΜΑΡ) ουδόλως καλοβλέπει την φιλομνημονιακή κυβερνητική σύμπραξη, με την υποταγμένη στο Μνημόνιο δεξιά του Αντώνη Σαμαρά και την, εντελώς, θολή κυβερνητική διακήρυξη, η οποία ουδεμία - ή μια πολύ μακρινή - σχέση έχει με τις θέσεις, που διακήρυξε ότι θα διεκδικήσει, ως κυβερνητικό πρόγραμμα, ο κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, εκ των πραγμάτων, απώλεσε και το σημαντικό προσόν, που, έως τώρα, διέθετε και που οι περιστάσεις τον υποχρέωσαν να χάσει : Το πολιτικό του αισθητήριο, το οποίο του επέτρεπε να αποφεύγει τις (μεγάλες) κακοτοπιές.



       Βασίλης Ράπανος.

Ένα δείγμα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της νεοδημοκρατικής αριστεράς θα οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή, αποτελεί και ο διορισμός του γνωστού σημιτικού μπατιροτραπεζίτη Βασίλη Ράπανου, ως υπουργού Οικονομικών. Το γεγονός ότι ο θλιβερός Ράπανος υπήρξε αντιστασιακός, κατά την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ουδόλως αλλάζει την σημερινή πραγματικότητα, η οποία έχει να κάνει με το ότι, από εκείνη την εποχή, έχει κυλίσει πολύ νερό μέσα στο αυλάκι. Τόσο πολύ νερό, που ο τότε αντιστασιακός Ράπανος
έχει, εδώ και πολλά χρόνια γίνει μέλος της εντόπιας μπατιροτραπεζοκρατίας και κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών είναι ο φανατικότερος, εκ των υποστηρικτών του καταστροφικού, για τον τόπο Μνημονίου, καθώς και απολογητής της "αναγκαιότητας" να τεθεί η χώρα μας και ο πληθυσμός της κάτω από το καθεστώς της απόλυτης και της πιο στυγνής δικτατορίας του ευρωπαϊκού και του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, όντας, παράλληλα, μέλος της "διαπραγματευτικής" ομάδας του ΓΑΠ, που οδήγησε στα τωρινά καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ έχει απειλήσει δημοσίως τον ελληνικό πληθυσμό, με το φάσμα της πείνας, εάν δεν υποταχθεί στο περιεχόμενο του Μνημονίου και αν επιλέξει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το πρόβλημα, λοιπόν, με τον Ράπανο είναι ότι είναι ... Ράπανος!

(Και ο Ράπανος είναι ένας από τους καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους, για τα σημερινά χάλια του τόπου, αφού ήταν μέλος της "εκσυγχρονιστικής" ομάδας του Κώστα Σημίτη, συμμετείχε σε όλες τις αποφάσεις που έλαβε αυτή η ομάδα την περίοδο 1996 - 2004, όντας, μάλιστα, κολλητός του μακαρίτη Θεόδωρου Καρατζά, ο οποίος υπήρξε μυστικός - και φυσικά μαύρος - ταμίας αυτής της ομάδας για λογαριασμό του Κώστα Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος χρηματοδοτούσε, μέσω του Καρατζά, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Ο Βασίλης Ράπανος υπήρξε επιφανέστατο μέλος αυτής της ομάδας - μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Τάσο Γιαννίτση, τον μακαρίτη Νίκο Θέμελη, τον Θεόδωρο Τσουκάτο, τον Τάσο Μαντέλη, τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Λουκά Παπαδήμο κ.α. - και ευθύνεται άμεσα, με την συμμετοχή του σε όλες τις αποφάσεις εκείνης της ομάδας, που καθοδηγούσε, αφανώς, αλλά ουσιαστικά, το έργο των κυβερνήσεων του ολετήρα του τόπου Κώστα Σημίτη. Τα έργα και οι ημέρες του Ράπανου είναι γνωστά σε ένα ευρύ κύκλο ανθρώπων, που γνωρίζουν το τι γινόταν στο παρασκήνιο εκείνη την εποχή. Όπως και είναι γνωστό το "πλούσιο" έργο του, κατά την περίοδο 2009 -2012, σαν κολλητός και μυστικοσύμβουλος του βλακός ΓΑΠ, που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία τον Απρίλιο του 2010 και στην υπαγωγή της στο Μνημόνιο, του οποίου ο Ράπανος είναι θερμός θιασώτης. Το έργο και οι ημέρες αυτού του σκοτεινού μπατιροτραπεζίτη - του ανθρώπου, που, επί των ημερών του, φαλίρισε η Εθνική Τράπεζα, της οποίας είναι ακόμα πρόεδρος, διορισμένος από τον ΓΑΠ - θα γίνει έλθει στην δημοσιότητα. Και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος...).

Το πολιτικό τοπίο στην χώρα μας έχει, πλέον, αρχίσει να παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα είμαστε εδώ, για να το παρακολουθήσουμε, για να γελάσουμε και για να κλάψουμε, με όσα θα διαδραματισθούν, ενώ, οσονούπω, θα αρχίσει να γίνεται ορατή, ως ένα πρακτικά μετρήσιμο ενδεχόμενο και η πιθανότητα μιας συνταγματικής εκτροπής, η οποία θα υποδαυλισθεί από μια σειρά από κύκλους, οι οποίοι θα πρόσκεινται στους συντηρητικούς "ευρωπαϊστές" μας.

Οψόμεθα..

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ραπανάκιας τέλος!

Αφού συμμετέσχε, ως υπουργός Οικονομικών, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης της νεοδημοκρατικής αριστεράς, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς καν να έχει ορκισθεί υπουργός (!;), ο Βασίλης Ράπανος ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό ότι, τελικώς, για λόγους υγείας, δεν αποδέχεται την πρότασή του να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, την οποία, αρχικώς, είχε αποδεχθεί.

Στα τσακίδια...

(Το αστείο είναι ότι ο Ράπανος ήθελε μαζύ του στο υπουργείο και όλη την σοσιαλνεοφιλελεύθερη "εκσυγχρονιστική" λαίλαπα, η οποία οδήγησε την χώρα στην παρούσα χρεωκοπία και στο καθεστώς πεονίας, που εγκαθιδρύεται από τους τοκογλυφικούς δανειστές της χώρας, των οποίων τα συμφέροντα, ευόρκως, υπηρετεί όλη αυτή η σημιτική κομπανία. Προφανώς, την ήθελε, για να αποτελειώσουν, όλοι μαζύ, το καταστροφικό έργο τους. Πως θα μπορούσε, άλλωστε, ο Ράπανος να κάνει χωρίς τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον Τάσο Γιαννίτση; Έλα ντε! Είχαμε μια σκασίλα. Δεν πειράζει. Η χώρα μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτούς. Και για την ακρίβεια : Η χώρα θα ζήσει, ακριβώς, επειδή θα λείπουν αυτοί από το τιμόνι της διακυβέρνησής της. Στα τσακίδια, λοιπόν)...
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Πάνω εκεί που είπαμε και χαρήκαμε, για το γεγονός ότι ο Ράπανος μας άφησε γειά, από το υπουργείο Οικονομικών, πριν καν ορκισθεί και αφού τον στείλαμε στα τσακίδια, ήλθε στην θέση του ο Γιάννης Στουρνάρας (ένας στουρνάρας όνομα και πράγμα), για να αντιληφθούμε ότι η χώρα έφυγε από τα νύχια της Σκύλλας, για να πέσει στα νύχια της Χάρυβδης!

Από τον Ράπανο, στον Στουρνάρα. Δηλαδή από το κακό στο χειρότερο!

Το ποιός είναι και το τι εκπροσωπεί ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πράγματα τα οποία είναι γνωστά.

Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε στον σκληρό πυρήνα του κύκλου των βλαχομπαρόκ "εκσυγχρονιστών" του Κώστα Σημίτη και έχει άμεσες και προσωπικές ευθυνες για την ολέθρια ένταξη της χώρας μας στην ευρωζώνη, με μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, κάτω από το τραπέζι, με την γερμανική πολιτικοοικονομική ελίτ, στην οποία τα έδωσε όλα (τα έργα και τις εκκρεμμούσες δουλειές εκείνης της εποχής), προκειμένου να την πείσει να αποδεχθεί την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, με, σκανδαλωδώς, παραποιημένα στοιχεία. Tην παραποίηση αυτή την γνώριζαν, πλήρως και η γερμανική και οι άλλες ευρωπαϊκές ελίτ, όπως προκύπτει και από δημόσια έγγραφα, που τώρα αποκαλύπτονται, όπως και από άλλα, που έχουν αποκαλυφθεί, εδώ και δύο χρόνια στην Γερμανία, όταν η Μέρκελ επεδίωξε, μέσα από την δημοσιοποίησή τους στον γερμανικό τύπο να εκθέσει τον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων του Γκέρχαρντ Σρέντερ και του Γιόσκα Φίσερ, που βρισκόταν στην εξουσία, κατά την περίοδο 1998 - 2002, όταν αποφασίστηκε το 1999 η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ενώ ένα χρόνο νωρίτερα (το 1998) είχε απορριφθεί η ένταξή της, επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της στο ευρώ και την ζώνη του.

Σε αυτή την σκοτεινή διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2002, με τα γνωστά, πλέον, καταστροφικά αποτελέσματα, για την χώρα και τον πληθυσμό της, κεντρικό ρόλο έπαιξε ο Γιάννης Στουρνάρας, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος στο μεγαλύτερο στρατηγικό σφάλμα που διέπραξαν στην νεώτερη ιστορία του τόπου και στην παρούσα και εξελισσόμενη χρεωκοπία, δίνοντας και το δικαίωμα στους δανειστές - δηλαδή στο ευρωπαϊκό και το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο - να εγκλωβίσουν την κοινωνία μας, σε ένα καθεστώς πεονίας και να την υποτάξουν στην πιο στυγνή δικτατορία της διεθνούς μπατιροτραπεζοκρατίας. Ένα καθεστώς το οποίο εκφράστηκε, με τα κατοχικά και εξαθλιωτικά Μνημόνια, των οποίων διαπύρσιος υπερασπιστής υπήρξε και είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος απετέλεσε και τον καθοδηγητή της τρόϊκας των εκπροσώπων των δανειστών στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών και των εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού πληθυσμού.

Και αυτός ο άνθρωπος - ο κ. Γιάννης Στουρνάρας - θα αναλάβει, ως υπουργός Οικονομικών, να "επαναδιαπραγματευθεί" το Μνημόνιο, με τους δανειστές της χώρας!

Τώρα, μάλιστα! Ο κ. Αντώνης Σαμαράς βάζει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

(Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας)...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).