15/3/2013 : Η κατάπτυστη απόφαση και η συμφωνία του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών και η νέα προδοσία του Νίκου Αναστασιάδη. Ήλθε η ώρα να ασκήσει η Κύπρος το seigniorage. (Τον προδότη κι' αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς)...





Απολαύστε τον! Ο απατεώνας, που αναρριχήθηκε με τα χονδροειδή ψέματα στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ρίψασπις και προδότης υποστηρικτής του σχεδίου Αννάν, που θα παρέδιδε το κυπριακό κράτος στην αγκαλιά των Τούρκων, ο άνθρωπος που, μαζύ με τον ΓΑΠ, οδηγεί τον ελληνισμό στο σύγχρονο 1204 και από εδώ σε ένα σύγχρονο 1453, ο Νίκος Αναστασιάδης υπόσχεται, προεκλογικά, τον Φεβρουάριο του 2013 ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, επ' ουδενί, σε ένα κούρεμα των καταθέσεων, που βρίσκονται στις κυπριακές τράπεζες. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο νέος Εφιάλτης, "τοις Μέρκελ ρήμασι πειθόμενος", κουρεύει, ανελέητα, τις καταθέσεις, αδιακρίτως, ποσού και οδηγεί την ελληνοκυπριακή οικονομία στο βάραθρο, όπως επίσης και το βιοτικό επίπεδο του ελληνοκυπριακού πληθυσμού, δεκαετίες πίσω, στην εποχή της αγγλικής αποικιοκρατίας.

Η προδοτική συμφωνία του Eurogroup, που κουρεύει τις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, διαλύει την κυπριακή οικονομία, καταστρέφοντάς την σαν χρηματοπιστωτικό κέντρο, για χάρη των τραπεζών της Γερμανίας και του ευρωπαϊκού βορρά (που σκοπεύουν να μαζέψουν όλο το, προς αποταμίευση, διαθέσιμο χρήμα, που κυκλοφορεί στην ευρωζώνη) πρέπει να απορριφθεί, χωρίς πολλά λόγια, αφού θα φέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελληνοκυπρίων στα επίπεδα που ήταν, αμέσως, μετά την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας. Η απόφαση αυτή ολοκληρώνει την καταστροφή της οικονομίας της μεγαλονήσου, την οποία και καθιστά, πλέον, εάν εφαρμοστεί, ευρωπαϊκή αποικία.

Την καταστροφή αυτή της ελληνοκυπριακής οικονομίας, πρέπει να πούμε (για να μην το ξεχνάμε) ότι την επιτάχυνε το αισχρό, προδοτικό και ολέθριο "ελληνικό" PSI, του Μαρτίου του 2012, που διοργάνωσε ο μπουχέσας Βαγγέλης Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του μπατιροτραπεζίτη και λειτουργικά αγράμματου Λουκά Παπαδήμου, με την απόλυτη σύμπνοια και την πλήρη συμμετοχή του αχαρακτήριστου Αντώνη Σαμαρά.



Το βίντεο αυτό, που ήταν να παιχτεί, προεκλογικά, απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής Ριαδιοτηλεόρασης και δεν παίχτηκε, κατά σκανδαλώδη τρόπο, προφανώς επειδή προέλεγε οσα θα έπραττε, ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο νέος Πήλιος Γούσης. Αξίζει να το δείτε...



Ο Αναστασιάδης πρέπει, άμεσα, να καθαιρεθεί, να συλληφθεί, να περάσει από ειδικό δικαστήριο, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και να αντικατασταθεί από ένα πρόσωπο το οποίο θα έχει σαν γνώμονά του τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού.

Η Κύπρος στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να βγει από την ευρωζώνη. Κανείς δεν μπορεί να την διώξει.

Η χώρα έχει νομισματοκοπείο και αφού μια νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κηρύξει την κυπριακή επικράτεια, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πρέπει να ασκήσει το δικαίωμα της νομισματοκοπής (seigniorage) και να τυπώσει ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών της, αφού προηγουμένως, ενημερώσει την Ε.Κ.Τ. και να προχωρήσει μόνη της στην εκτύπωση των απαιτούμενων ποσοτήτων ευρώ, εφ' όσον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνηθεί.

(Και στην συνέχεια, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος των φρίτσηδων)...

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
ΕΥΡΩΖΩΝΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΤΕΛΟΣ...

25/3/2013 : Οι Ελληνοκύπριοι - αυτό το μικρό "ποντικάκι", που ξεπουπούλιασε τον "περήφανο" γερμανικό αετό - πέτυχαν το απίστευτο :

Κουρέλιασαν την βασικότερη αρχή της νεοφιλελεύθερης ευρωζώνης και κατάργησαν, ουσιαστικά, για πρώτη φορά, μέσα σε μια νομισματική ένωση, την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων!!!
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
ΤO "ΟΧΙ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΖΙΣΜΟ.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζουν οι φίλοι μας οι Ελληνοκύπριοι, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να αντισταθούν στον γερμανικό "Αττίλα", ότι η "ελληνική" κυβέρνηση είναι παραμάγαζο της καγγελαρίας των φρίτσηδων.

Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι η "ελληνική" κυβέρνηση είναι και ένας από τους βασικούς αντιπάλους των συμφερόντων της ελληνοκυπριακής κοινωνίας...
Ο χρήστης Περαστικός είπε…
Οι απόψεις σας για την ευρωζώνη και το πρόβλημα απώλειας του εθνικόύ νομίσματος όλα αυτα τα χρόνια ήταν εύστοχες.
Η Κύπρος μάλλον πρέπει να επανακτήσει τη λίρα.
Το προτείνουν αρκετοί διαπρεπείς οικονομολόγοι.


Σε ό,τι αφορά την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων έχει δημοσιευτεί ότι υπάρχουν άρθρα(π.χ. το άρθρο στη συνθήκη του Μάαστριχτ(;) που προβλέπουν περιορισμούς τέτοιου είδους
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Όπως βλέπεις, στο παραπάνω κείμενο δεν προτείνω την επιστροφή της Κύπρου, στην λίρα.

Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, αν ήθελε να σώσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα του νησιού, είχε υποχρέωση στον εαυτό της, στον λαό της και στους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών να θέσει θέμα επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αυτών, από την Ε.Κ.Τ. και τον ESM, χωρίς να χρεωθεί το κυπριακό δημόσιο, χωρίς το παραμικρό κούρεμα των καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους των κατατεθειμένων χρημάτων.

Έπρεπε, δηλαδή, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μιχάλης Σαρρής να ζητήσουν να ασκήσει η Ε.Κ.Τ. το εκδοτικό της δικαίωμα (seigniorage) και να εγγυηθεί τις καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, είτε είναι ρωσικές, βρετανικές, κυπριακές, ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας και προέλευσης. Και έπρεπε να επιμείνουν σε αυτό το αίτημα.

Αν το έκαναν, δεν θα έσωζαν, μόνο, τον κυπριακό χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος συνεισφέρει 8 δισ. €, στο ετήσιο ΑΕΠ της χώρας και το οποίο φθάνει, περίπου, τα 17 δισ. €. Θα εξαφάνιζαν, δια μιάς και εντός ολίγων εβδομάδων, την κρίση, που έχει ξεσπάσει, σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Δεν το έπραξαν.

Επίσης, μπροστά στην ξεροκέφαλη, στενά συμφεροντολογική και επίμονη άρνηση των Μέρκελ - Σόϋμπλε - Ολλάντ - Μοσκοβισί και της γραφειοκρατίας της Ε.Κ.Τ. να αποδεχθούν μια τέτοια λύση, οι Ε/Κ ηγέτες είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν οι ίδιοι το δικαίωμα του seigniorage και να τυπώσουν ευρώ, για να καλύψουν τις ανάγκες της οικονομίας του νησιού.

Δεν έπραξαν ούτε και αυτό.

Τώρα, με κατεστραμένο τον χρηματοπιστωτικό τους τομέα και με μια οικονομική κρίση, η οποία θα έλθει ταχύτατα και θα είναι σαρωτική, η επιστροφή την λίρα φαίνεται να είναι (και είναι) ελκυστική, όσο και αν είναι μια δύσκολη λύση.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρόβλημα του νησιού δεν είναι, μόνον, οικονομικό.

Το πρόβλημα των Ε/Κ είναι, κυρίως, γεωπολιτικό, αφού το νησί είναι κατεχόμενο, κατά το ήμισυ, από τον γειτνιάζοντα ασιατικό γίγαντα, οι ίδιοι βρίσκονται χωρίς εμφανείς αντισταθμιστικές συμμαχίες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από μια μοντέρνα οικονομική και ειδικά, δημοσιονομική Κατοχή, που την έχει παραλύσει.

Και αυτό είναι που δυσκολεύει, κατά πολύ, την λήψη μιας οριστικής απόφασης, για την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη.


Οψόμεθα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…